infa.lt

E. Macronas paskelbė, kad Prancūzijos nepilnamečius nemokamai aprūpins prezervatyvais

13 gruodžio
06:30 2022
Emanuelis Makronas

infa.lt montažas

Prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį socialiniame tinkle „Twitter” paskelbė, kad Prancūzijos vaistinėse vaikai nemokamai bus aprūpinami prezervatyvais.

Po to, kai ketvirtadienį Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas priėmė sprendimą padaryti prezervatyvus nemokamus visiems 18-25 metų amžiaus žmonėms, jis pareiškė, kad šią lengvatą išplės ir nepilnamečių atžvilgiu, praneša „Breitbart”.

Kalbėdamas socialiniame tinkle „Twitter” paskelbtame vaizdo įraše E. Macronas teigė, kad paskelbus apie nemokamus prezervatyvus 18-25 metų asmenims, „keli iš jūsų mane užsipuolė, kad daugelis mūsų nepilnamečių turi lytinių santykių ir, jog jie taip pat turi turėti galimybę apsisaugoti, kad jiems gali būti taikomi tokie patys finansiniai palengvinimai”.

„Sieksime, kad ši priemonė būtų taikoma ir nepilnamečiams… Manau, kad tai labai gera prevencinė politika, leidžianti visiems jauniems žmonėms apsisaugoti”, – pridūrė jis.

Pasak „Le Figaro” pranešimo, sveikatos apsaugos ministras Fransua Braunas (François Braun) sakė, kad ši politika leis asmenims iki 25 metų amžiaus kompensuoti visą prezervatyvų pirkimo kainą mokesčių mokėtojų sąskaita. Jis taip pat pareiškė, jog vyriausybė nereikalaus, kad nepilnamečiai, norėdami įsigyti prezervatyvų, turėtų receptą.

Nebuvo atskleista, ar vyriausybė reikalaus tėvų sutikimo kompensuojant prezervatyvų įsigijimo išlaidas jaunesniems nei 18 metų amžiaus vaikams.

Be pranešimo apie prezervatyvus, E. Macronas pasakojo, kad vyriausybė, vykdydama vyriausybės prevencinę politiką, išplės nemokamų tyrimų dėl lytiškai plintančių ligų taikymą.

„Toliau stiprinsime sveikatos prevencijos politiką, reguliariai diagnozuosime ir tikrinsime, [ir] toliau tęsime skiepijimą nuo tam tikrų virusų. Turiu omenyje papilomos virusą (ŽPV)”, – sakė jis.

2018 m. Prancūzijos vyriausybė pradėjo kompensuoti išlaidas prezervatyvams, jei jie buvo pirkti vaistinėje su gydytojo receptu, o šių metų pradžioje ji padarė nemokamą kontracepciją moterims iki 26 metų amžiaus, anksčiau ji buvo nemokama tik 18 metų ir jaunesnėms merginoms.

Praėjusiais metais Nacionalinė asamblėja vienbalsiai balsavo už tai, kad Prancūzijoje būtų nustatytas 15 metų amžiaus cenzas lytiniams santykiams. Įstatyme buvo numatyta „Romeo ir Džuljetos” išimtis, leidžianti jaunesniems nei 15 metų amžiaus asmenims lytinius santykius su vyresniais asmenimis, jei jų amžiaus skirtumas yra mažesnis nei penkeri metai.

Įstatymas nebūtų kriminalizavęs Emmanuelio Macrono ir jo žmonos Brigitte santykių, nors ji yra 24 metais vyresnė už jį ir su juo pradėjo susitikinėti, kai jam buvo vos 16 metų, o ji buvo jo dramos mokytoja.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 137

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Linkėtojas    -  2022-12-13, 07:28

    84845 be gumytės jam į akį.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...