infa.lt

Provokacijos prieš Ginčų komisiją tęsiasi – pasitelkiami net neįgalieji

02 gruodžio
18:08 2022

infa.lt gavo antrąjį Ginčų komisijos laišką su pranešimu spaudai, kuriame aprašoma situacija, panaši į ankstesnę (kurią paskelbėme čia), kai provokacijoms buvo pasitelkta LRT žurnalistė ir neįgalus asmuo vežimėlyje. Primename, kad situacija ėmė kaisti po to, kai Ginčų komisija prie SADM viešai išsakė savo kritinį požiūrį į negalios politikos reformos projektą, t.y. į atskirus jo punktus. Istorija tęsiasi:

PRANEŠIMAS ŽINIASKLAIDAI

Provokacijos prieš Ginčų komisiją tęsiasi

2022 m. gruodžio 2 d.

Prieš savaitę (2022-11-25) Ginčų komisija išplatino pranešimą visuomenei, nurodydama, kad dėl išsakytos kritiškos nuomonės apie negalios politikos reformą, patiria kitų institucijų ir žiniasklaidos spaudimą.

Tąsyk į Ginčų komisijos patalpas LRT žurnalistė Asta Martišiūtė atsivedė neįgalų asmenį ir tokiu būdu mėgino įrodyti bei sukurti mitą, kad Ginčų komisija esą nenagrinėja gaunamų neįgaliųjų skundų. Apie šį žurnalistės tendencingą išpuolį buvo informuota ir LRT bei Lietuvos žurnalistų sąjungos vadovybė. Deja, tuo provokacijos ir išpuoliai prieš Ginčų komisiją nesibaigė.

Gruodžio 1-ąją apie 15.50 val. prie Ginčų komisijos patalpų Gedimino pr. 60, Vilniuje neįgaliojo vežimėliu atvyko neįgalus asmuo ir pareiškė norą patekti į vidų. Komisijos darbuotojos pastatė specialų mobilų pandusą ir šiam asmeniui pasiūlė pagalbą – užvežti jį pastatytu pandusu į Komisijos patalpų vidų, tačiau neįgalusis kategoriškai atsisakė, pareikšdamas, kad pandusas yra netinkamas ir pasišalino.

Komisijos darbuotojai atpažino neįgaliojo vežimėlyje Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie SADM (toliau – NDNT) patarėją Ž. M.

Komisijai nekyla abejonių, kad Ž. M. atvykimu į Komisiją buvo siekiama sudaryti įspūdį, jog Komisija esą nesirūpina žmonėmis su negalia ir Komisijos patalpos nepritaikytos neįgaliesiems, taip formuojant naratyvą, kad Ginčų komisija yra „bloga“ institucija, todėl ją reikia panaikinti, ko, beje, ir siekia neįgaliųjų socialinės reformos propaguotojai.

Ginčų komisija laikosi pozicijos, kad bet koks manipuliavimas asmens su negalia politiniais tikslais yra amoralus, nepriklausomai nuo to, ar tokiomis manipuliacijomis užsiima žiniasklaida ar pats neįgalusis, tapdamas suinteresuotų politikų įrankiu.

Komisija pažymi, kad NDNT ir jos darbuotojai neturi priskirtos kompetencijos vertinti statinių techninės būklės ir statinių techninio pritaikymo neįgaliųjų poreikiams, kaip, beje, ir vykdyti bet kokius Ginčų komisijos patikrinimus. Ginčų komisija pažymi, kad pagal galiojančius įstatymus už viešų patalpų ir pastatų pritaikymą neįgaliųjų poreikiams yra atsakingi pastatų valdytojai. Komisija panaudos teise naudojasi biuro patalpomis, esančiomis valstybei priklausančiame administracinės paskirties pastate, kurį patikėjimo teise valdo Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija.

Dėl šios provokacijos Ginčų komisija raštu kreipėsi į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei NDNT vadovybę, prašydama atsakyti, kieno pavedimu NDNT darbuotojas Ž. M. vykdė minėtą Ginčų komisijos „patikrinimą“ bei pateikti minėto fakto vertinimą. Paklausimas minėtoms valstybės įstaigoms pateiktas su vaizdo stebėjimo kamerų fiksuotomis nuotraukomis.

Ginčų komisijos pirmininko įgaliotas Komisijos narys Tomas Bakučionis

Kontaktinis telefono numeris: 865661725

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 270

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Kas cia    -  2022-12-03, 11:54

    dar per viena dykaduoniu saika? Ka jie gincija? Kam priklauso,kokie tikslai,pasiekimai? Ar reikalinga ji kam isviso?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. T0mas J.    -  2022-12-03, 12:27

    Pagarba Akstinavičiui ir Bakučioniui, kad ginate neįgaliųjų teises!
    Siekis išeliminuoti mediciną iš neįgalumo vertinimo liudija dabartinių seimo valdančiųjų norą sugriauti rūpinimosi neįgaliaisiais sistemą. Lietuvoje yra apie 247 tūkstančiai neįgaliųjų ir 110 tūkstančių iš jų negauna iš valstybės jokios finansinės pagalbos dėl savo neįgalumo. Konservatorė ministrė Navickienė siekia dar mažinti finansinę paramą gaunančių neįgaliųjų skaičių!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...