infa.lt

Rusijos juokdariai skambino Lenkijos prezidentui Dudai po raketos incidento, apsimetę Macronu

23 lapkričio
07:35 2022
Andrzejus Duda kalba telefonu

Doto: Krzysztof Sitkowski/KPRP

Antradienio, lapkričio 15 d., vakarą, Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda kalbėjosi su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu apsimetusiais rusų juokdariais po to, kai Lenkijos Przewodowo kaime, netoli sienos su Ukraina, nukrito raketa, rašo BBC.

Lapkričio 22 d. Lenkijos prezidento kanceliarija patvirtino šio skambučio detales, jau vėliau po to, kai du gerai žinomi rusų juokdariai Vovanas ir Leksusas paskelbė įrašą, kuriame skambinantysis klausia A. Dudos, kas, jo manymu, yra atsakingas už raketos kritimą ir dviejų ūkininkų žūtį. Šie juokdariai neblogai žinomi Lietuvos gyventojams – su jais kalbėjosi ir skandalingai pagarsėjęs politikas – Žygimantas Pavilionis, savo politinę frakciją Seime pristatęs, kaip „Šaiką”. (bus žemiau)

Andrzejus Duda juokdariams, apsimetusiems Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, pasakė, kad yra „labai atsargus” ir nori išvengti karo su Rusija.

Raketa nukrito Lenkijoje tą pačią dieną, kai Rusija pradėjo masinius raketų smūgius prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą, taip pat ir Vakarų Ukrainoje. Lenkijos valdžios institucijos iš pradžių teigė, kad raketos, nukritusios Przewodówe (maždaug už 5 km nuo sienos), buvo „pagamintos Rusijoje”, o vėliau nurodė, kad nėra jokių tyčinio išpuolio požymių. JAV valdžios institucijos, remdamosi A. Duda, pareiškė, kad Ukrainos raketa nukrito jos priešlėktuvinei gynybai atmušant Rusijos raketų ataką.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas taip pat teigė, kad Ukrainos priešlėktuvinės gynybos sistemos paleista raketa greičiausiai nukrito Lenkijoje.

Lenkijos valdžios institucijos toliau tiria incidentą, prie kurio neprileidžia Ukrainos, kaip galimai vienos iš incidento dalyvių.

Po savaitės, nusprendę „patrolinti” Lenkijos prezidentą, jam paskambino rusų juokdariai Vovanas ir Lexusas, ir paprašė pakomentuoti jų pareiškimą. „Pokalbio metu prezidentas Andrzejus Duda iš neįprasto pokalbio būdo suprato, kad galbūt buvo bandoma iškrėsti pokštą, ir nutraukė pokalbį”, – sakoma prezidento kanceliarijos pranešime.

Šiuo „pokalbiu” pasidalino ir patys lenkai „Twitter” tinkle (jei kam neatsidaro Telegram kanalas)

Tai jau antras kartas, kai A. Duda tapo rusų juokdarių, kurie išgarsėjo išjuokdami politikus ir garsenybes, daugiausia Kremliaus priešininkus, taikiniu, rašo BBC.

Pokalbio, kuriame prankeriai prisistatė E. Macronu, pradžioje A. Duda pasakė, kad jau kalbėjosi su J. Stoltenbergu ir JAV prezidentu Joe Bidenu ir, kad svarsto galimybę taikyti NATO chartijos 4 straipsnį (pagal kurį reikalaujama konsultuotis, kai kyla grėsmė bloko narių saugumui).

E. Macrono dubleris, pradėjęs kalbėti su prancūzišku akcentu, paklausė, ar Prezidentas J. Bidenas mano, kad už išpuolį atsakinga Rusija. Į tai Lenkijos prezidentas atsakė: „Ne” (tą patį vakarą J. Bidenas tai viešai pasakė ir žurnalistams po skubaus susitikimo su Didžiojo septyneto lyderiais).

Tada prankeris paklausė Dudos, ar jis pats mano, kad už tai atsakinga Rusija. Lenkijos prezidentas atsakė, kad nežino ir kad bus atliktas tyrimas.

Skambinusįjį taip pat domino A. Dudos nuomonė apie Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, kuris pareiškė, kad Rusija smogė raketimis Lenkijos teritorijai.

Per pokalbį su apsimetėliu Macronu Lenkijos prezidentas teigė, kad bet kokiomis priemonėmis nori išvengti karinio susidūrimo su Rusija. „Patikėkite, esu labai atsargus”, – patikino Duda. Jis sakė neketinantis kaltinti Maskvos dėl to, kas įvyko, nes tai reikštų karo pradžią. Lenkijos prezidentas taip pat užsiminė, kad Ukraina ir Rusija dėl incidento kaltina viena kitą. „Manau, kad mums nereikia eskalacijos, eskalacijos tarp NATO ir Rusijos. Mums to nereikia. Nenoriu karo su Rusija ir, patikėkite, esu labai atsargus”, – su „E. Macronu” kalbėjo A. Duda.

Lenkijos vadovas taip pat sakė, kad nelabai baiminasi, jog Rusija panaudos „nešvarias” atomines bombas. „Labiau bijau problemų Ukrainos atominėse elektrinėse. Labiau bijau branduolinės katastrofos dėl atominių elektrinių užpuolimo. Tai man kelia nerimą, – sakė Duda.

Kremlius tvirtino, kad Rusija neturi nieko bendra su Lenkijos teritorijoje sprogusia raketa. NATO generalinis sekretorius teigė, kad Rusija vis tiek yra atsakinga už šį incidentą, nes tęsia neteisėtą karą prieš Ukrainą.

Vovanas ir Leksusas

Abu neigia veikiantys Kremliaus vardu, tačiau Rusijos valstybinė žiniasklaida apie juos visada rašo teigiamai. Apie jų naujausią „pokštą” daug kalbėta ir Rusijos spaudoje.

Prieš trejus metus Vovanas ir Leksusas paskambino Macronui prisistatydami Ukrainos prezidentu.

Jie taip pat išjuokė britų dainininką Eltoną Johną, buvusį Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką Borisą Johnsoną (o neseniai – Didžiosios Britanijos gynybos sekretorių Beną Wallace’ą, klausdami, ar jis palaiko Ukrainos branduolines ambicijas).

Taip pat, kaip jau buvo minėta pradžioje – jie gerokai „pratrolino” tuometinį Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininką Žygimantą Pavilionį, privertę jį atskleisti „savo ryšius su Kubos mafija, kuri, pasak jo,yra antra pagal įtaką JAV Kongrese”, taip pat apie „šaiką” Seime, kuri už „nieką laiko Lietuvos prezidentą”.

Vaizdo įrašas kiek per ilgas , todėl reikėtų jį žiūrėti tiesiai Telegram kanale.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 297

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-11-23, 08:50

    IŠ KITOS PUSĖS, tai gerai tie „šposininkai”, viešai apnuogino Povilionį, dabar kitus ES „atsargiuosius”…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...