infa.lt

Lietuva atidarė prekybos atstovybę Taivane

07 lapkričio
14:09 2022
Taivanas

lrv.lt nuotr.

Lietuva pirmadienį oficialiai atidarė savo prekybos atstovybę Taipėjuje. Jai vadovauja Paulius Lukauskas, laimėjęs Ekonomikos ir inovacijų ministerijos paskelbtą konkursą. Lietuvos prekybos atstovas Taipėjuje dirba beveik du mėnesius.

Lietuva ir Taivanas jau baigia leidimų, būtinų lietuviškos žuvies, kiaušinių ir pieno produktų eksportui į šią salą patvirtinimo procedūras.

Šiandien Vilniuje buvo oficialiai paskelbta apie pirmąją Taivano įsteigto Vidurio ir Rytų Europos investicijų fondo  „Taiwania Capital“. investiciją. Taivano fondas investuos i lietuvišką lazerių įmonę „Litilit“ 3,5 mln. eurų. Pavasarį įsteigto  fondo lėšos bus skiriamos bendrų įmonių kūrimui, investiciniams projektams ir startuoliams aukštųjų technologijų srityse.

„Šiandien galime pasidžiaugti pirmaisiais Lietuvos ekonominio bendradarbiavimo su Taivanu pasiekimais. Neabejoju, kad Lietuvai atidarius savo prekybos atstovybę Taipėjuje, mūsų darbas su šia perspektyvia rinka  dar labiau intensyvės“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pasak ministrės, Lietuva turi tikslą stiprinti savo pozicijas šiame Azijos regione, plėsti lietuviškų lazerių ir biotechnologijų, o taip pat maisto produktų eksportą.

Lietuviškos kilmės prekių eksportas į dešimt pagrindinių prekybos partnerių Indijos-Ramiojo vandenyno regione šių metų sausio–rugpjūčio mėn. sudarė pusę milijardo eurų ir buvo 60 proc. didesnis nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Lietuvos eksportas į Taivaną siekė 19 mln. Eurų.

Taivano eksporto ir importo bankas EXIMBANK artimiausiu metu planuoja suteikti garantiją dviejų bendrus verslus vykdančių Lietuvos ir Taivano įmonių paskoloms. Bendra paskolų suma siekia 9 mln. eurų. Lietuvos Vyriausybės įsteigta finansų įstaiga INVEGA su EXIMBANK 2022 m. rugpjūčio 23 d. pasirašė Garantijų priemonės sutartį.

Beje, atstovybė vadinsis „Lietuvos prekybos atstovybe Taipėjuje”, matomai prisimenant liūdnas pamokas apie „Taivano” atstovybės atidarymą Vilniuje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 156

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Dar viena    -  2022-11-07, 17:06

    vogimo is biudeto kontorele.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Tegul nejuokina    -  2022-11-07, 17:19

    Šampana kur šampanas
    Apgailėtina ir tiek !Kiek yra pridirbta prie ko čia tas taiwanis.Lietuva stumiama į dugna laikant visus avimis !

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų sakau jums, kad religijos (ne tik islamas ir krikščionybė) yra tobulas žmonių zombinimo...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...