infa.lt

Prancūzija skelbia didinanti karinę pagalbą Ukrainai.

03 lapkričio
06:20 2022
Emmanuelis Macronas

youtube kadras

Antradienį Paryžius paskelbė apie didinamą karinę ir civilinę pagalbą Ukrainai ir pridūrė, kad gruodžio viduryje Paryžiuje įvyks dvi būsimos konferencijos šiomis temomis, praneša Euractiv.

Prancūzijos Prezidentas Emmanuelis Macronas ir jo kolega iš Ukrainos Volodymyras Zelenskis kalbėjosi antradienį ir aptarė Rusijos sustabdytą Ukrainos grūdų eksportą jūrų koridoriumi ir branduolinę saugą aplink Zaporožės elektrinę.

Prancūzija nuolat kritikuojama dėl nepakankamų, palyginti su jos pajėgumais, investicijų į karą Ukrainoje. Atsakydamas į tai, Prancūzijos prezidentas spalio viduryje leido išsiųsti į Ukrainą šešis papildomus „Cezario” kompleksus, be jau pristatytų 18.

Dabar E. Macronas nusprendė padvigubinti savo pastangas. „Turime veikti iki žiemos”, – pareiškė jis per pokalbį su V. Zelenskiu, kuriame abu kolegos ypač aptarė dvi temas.

Pirma, kariniu lygmeniu: „esame visiškai pasirengę kuo greičiau padidinti savo karinę paramą Ukrainai, ypač priešlėktuvinės gynybos srityje, – paskelbė Prancūzijos prezidentas.

Po to, civiliniu lygmeniu: suremontuoti ir pagerinti elektros ir vandens tiekimo infrastruktūrą, kuri „gerokai nukentėjo nuo Rusijos atakų”, – sakė jis.

Šios atakos paveikė „beveik keturis milijonus ukrainiečių”, – praėjusį penktadienį (spalio 28 d.) sakė V. Zelenskis, sukeldamos tokias problemas, kaip „precedento neturintys” elektros energijos tiekimo sutrikimai, teigia privatus nacionalinis investuotojas DTEK.

Dėl to Prancūzijos prezidentas nori „skubiai mobilizuoti tarptautinę bendruomenę ir privatųjį sektorių”. Abiejų valstybių vadovai susitarė surengti dvi konferencijas, skirtas organizuoti pagalbą Ukrainos žmonėms.

Pirmąją gruodžio 12 d. Paryžiuje surengs abu prezidentai, siekdami „mobilizuoti Prancūzijos bendroves”. Eliziejus nepatvirtino, ar Ukrainos prezidentas dalyvaus asmeniškai.

Antroji konferencija įvyks Paryžiuje kitą dieną po pirmosios ir joje visa tarptautinė bendruomenė bus raginama kolektyviai padėti Ukrainos žmonėms įveikti žiemą.

Abu prezidentai taip pat aptarė tai, kad Rusija sustabdė susitarimo dėl Ukrainos grūdų eksporto jūrų koridoriumi įgyvendinimą (jau atnaujintas). E. Macrono nuomone, tai yra išpuolis prieš „pasaulinį aprūpinimą maistu”.

Abu kolegos taip pat aptarė Rusijos kariuomenės daromą spaudimą Ukrainos darbuotojams Zaporožės atominėje elektrinėje.

Ukrainos prezidentas taip pat paskambino Vokietijos kancleriui Olafui Scholzui ir išreiškė „dėkingumą” už jų teikiamas oro gynybos sistemas bei paragino sukurti „oro skydą virš Ukrainos”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 117

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Myndė    -  2022-11-03, 07:42

    „… investicijų į karą.”
    Sunkų ką nors bepridurti.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2022-11-03, 08:06

    Pastebėkite, komentaruose paleckiuko šoblos liekanos vis tėplioja šūdą apie ES pagalbą Ukrainai, kurią užpuolė Putino siusti Rusijos barbarų ir teroristų galvažudžiai…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...