infa.lt

Seime registruota ANK pataisa, numatanti atsakomybę už „Šeimos niekinimą”

25 spalio
17:30 2022

Seime registruota Administracinio nusižengimų kodekso (ANK) pataisa, kuria numatoma atsakomybė už „Šeimos niekinimą”. Šis įstatymo projektas Seime buvo teiktas jau 2015 metais, tačiau liberalų pastangomis buvo užblokuotas (kaip, neva pažeidžiantis kažkieno teises).

Šiandien jis vėl išvydo dienos šviesą:

Projekto aiškinamajame rašte teigiama, jog juo siekiama apsaugoti LR Konstitucijos 38 straipsnyje išdėstytus šeimos pagrindus. Šeima LR Konstitucijoje apibūdinama kaip visuomenės ir valstybės pagrindas, todėl už šios konstitucinės vertybės ir jos pagrindų niekinimą asmuo ar asmenų grupė turi susilaukti atsakomybės.

Šeimos vertybės, įtvirtintos LR Konstitucijoje yra ypač svarbios, nes jos turi ypatingą reikšmę ne tik kai kuriam individui atskirai, tačiau ir visai visuomenei, todėl jas būtina ypatingai saugoti ir puoselėti, o už jų niekinimą taikyti administracinę atsakomybę.

Įstatymo projekto rengimą taip pat paskatino esami Lietuvos Respublikos teisinės sistemos trūkumai, kai darnios, tradicinės šeimos vertybių propagavimas dažnai vertinamas kaip nepagrįstas ir neteisėtas seksualinių mažumų diskriminavimas dėl jų seksualinės orientacijos.

Susiklosto ydinga praktika, kai prisidengiant kova prieš diskriminaciją dėl seksualinės orientacijos, diskriminuojamos tradicinės šeimos vertybės, heteroseksualius seksualinius santykius gyvenantys asmenys.

Projektą asociacijos „Lietuvos Šeimų Sąjūdis” iniciatyva teikia Seimo narys – Petras Gražulis.

Šiuo metu galiojančiame ATN kodekse nėra numatyta joki atsakomybė už šeimos institucijos niekinimą. Pagrindinis projekto tikslas apsaugoti šeimą kaip konstitucinę vertybę bei Konstitucijoje įtvirtintus šeimos pagrindus.

Teikiamo Įstatymo projektu siekiama įtvirtinti, jog už Konstitucijoje įtvirtintų šeimos pagrindų viešą niekinimą, viešą raginimą jas niekinti būtų įtvirtinta administracinė atsakomybė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 515

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Patriotas    -  2022-10-25, 18:32

    Puiku tik liberastpedai bandys tai sužlugdyti. Ir keisčiausia tai kad jie taip pat turi šeimas. Suicidine satanistų ideologija.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Stebim stebim    -  2022-10-25, 18:47

    Puiku turi tai būti būtinai bet pamačiau petro gražulio pavarde tai 🙁 juk padijuoks iš jo.O kodėl tokiu rimtų dalykų nepateikia registruoti Ramūnas karbauskis A.Širinskienė ? Ar tas vaikų žaidimas jums patiems šeimų sąjūdi nejuokingas parenkant tokius teikèjus ? Ar čia tyčiojaties iš Liaudies ?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. VŽA    -  2022-10-26, 08:43

    Lietuva – Marijos Žemė. Dievas sukūrė VYRĄ bei MOTERĮ ir liepė daugintis. Apie lyt-psichiškai iškrypusius Dievas Biblijoje įsakė žiauriai: „Jei vyras sugultų su vyriškiu tarsi su moterimi, jiedu abu nusikalto bjauriu iškrypimu ir užsitraukė kraujo kaltę“, kas reiškia – mirties bausmę (Kunigų knyga, 20 skyrius,13 eilutė). Kas galėtų prieštarauti Šv. Raštui?…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...