infa.lt

Rusija kuria šešėlinį naftos tanklaivių laivyną, teigia Bloomberg

23 spalio
09:02 2022
Rusijos tanklaivis

REUTERS

„Bloomberg”, remdamasi ekspertais, pranešė, kad Rusija kuria „šešėlinį laivyną” iš nežinomų savininkų naftos tanklaivių.

Kaip pažymi agentūra, tai vyksta atsižvelgiant į netrukus įsigaliosiantį ES embargą Rusijos naftos tiekimui. Tačiau Jungtinės Valstijos jau kelias savaites „skambina pavojaus varpais”, nes tai gali lemti didesnes kainas artėjant kadencijos vidurio rinkimams.

„Bloomberg” teigimu, didelė dalis Rusijos tiekiamų prekių bus tiekiamos naudojant sudėtingą ir „dažnai slaptą” „laivų, savininkų, uostų ir saugaus plaukimo” tinklą, daugiausia iš organizacijų, kurios vis dar nori turėti verslo reikalų su Rusija.

„Jei pažiūrėtume, kiek laivų per pastaruosius šešis mėnesius buvo parduota neįvardytiems pirkėjams, bus visiškai aišku, kad laivynas yra kuriamas naftai gabenti”, – sakė „Maersk Tankers” vykdomasis direktorius Christianas Ingerslevas.

Laivų makleris „Braemar” mano, kad Rusijai reikės 240 laivų, kurie, kaip teigiama, buvo naudojami Irano ir Venesuelos naftai gabenti. Jo nuomone, net ir šio skaičiaus nepakaks 4 mln. barelių per parą eksportui į Azijos rinkas palaikyti.

„Braemar” pažymi, kad prieš gruodžio 5 d. smarkiai išaugo neskelbiamų organizacijų, įsikūrusių tokiose šalyse kaip Dubajus, Honkongas, Singapūras ir Kipras, prekyba tanklaiviais.

Birželį ES susitarė įvesti Rusijos naftos embargą su tam tikromis išimtimis. Apribojimai turėtų įsigalioti gruodį

Spalio 7 d. ES nustatė vadinamąją Rusijos naftos kainų viršutinę ribą. Dabar sankcijos gresia bendrovėms už tai, kad jos gabena rusišką naftą į trečiąsias šalis mažesne nei Briuselio nustatyta kaina.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 147

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...