infa.lt

Šveicaarija pasirengusi atstovauti Ukrainą Rusijoje – pastaroji nesutinka

11 rugpjūčio
07:10 2022
Sergejus Lavrovas

youtube kadras

Bernas ir Kijevas susitarė, kad Šveicarija atstovaus Ukrainos diplomatiniams interesams Rusijoje, šalys laukia Rusijos sutikimo. Apie tai pranešė „RIA Novosti”, remdamasi Šveicarijos užsienio reikalų ministerija.

Kadangi šiuo metu Ukraina ir Rusija nepalaiko diplomatinių santykių, Šveicarija gali atstovauti Ukrainos interesams Rusijoje kaip valstybė globėja. Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad nėra pasirengusi svarstyti tokių šalių, prisijungusių prie antirusiškų sankcijų, pasiūlymų.

„Ukraina išreiškė pageidavimą, kad Šveicarija atstovautų jos interesams Rusijoje. Atitinkamos derybos baigtos. Kad šis susitarimas įsigaliotų, Rusija turi pareikšti savo sutikimą”, – sakė Šveicarijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Pierre’as Alainas Elchingeris.

Šveicarijos URM taip pat pareiškė, kad Šveicarija yra pasirengusi suteikti šalims derybų platformą, taip pat esminę ir ekspertinę paramą galimų derybų metu nuo pat konflikto Ukrainoje pradžios.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pakomentavo Šveicarijos iniciatyvą. „Kiek ambasadai žinoma, Rusijos pusė šiuo klausimu su oficialiomis Konfederacijos institucijomis jokių ryšių nepalaiko”, – teigė ministerija.

„Kaip anksčiau pažymėjo Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, Rusija nėra pasirengusi svarstyti prie antirusiškų sankcijų prisijungusių šalių pasiūlymų tarpininkauti derybose su Ukraina. Manome, kad Šveicarijos neutralumas tam tikru mastu nuvertėjo, nes Konfederacija priėmė visus septynis Europos Sąjungos antirusiškų apribojimų paketus, faktiškai stodama į vieną konflikto pusę”, – pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Šveicarijos ambasada priminė, kad Rusijos vyriausybės įsakymu Šveicarija „buvo įtraukta į nedraugiškų šalių sąrašą kartu su ES valstybėmis narėmis ir kai kuriomis kitomis šalimis. „Šiame kontekste, mūsų požiūriu, sunku kalbėti apie kokį nors Berno tarpininkavimą Ukrainos kryptimi”, – apibendrino spaudos tarnyba.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 184

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...