infa.lt

V.Orbanas beveik pakartojo savo kalboje V.Putino teiginius dėl karo Ukrainoje

24 liepos
06:50 2022
Viktoras Orbanas sako kalbą Rumunijoje

Fotó: Huszti István / Telex.hu

Vengrijos Ministras Pirmininkas Viktoras Orbanas kalbėdamas Rumunijos Baili Tušnado mieste pasakė kalbą apie konfliktą Ukrainoje.

Politikas užsiminė, kad dėl konflikto kaltos ir Vakarų šalys. Jo nuomone, karo būtų buvę galima išvengti, jei Vakarų sąjungininkės būtų sutikusios su V. Putino reikalavimais, prieštaraujančiais Ukrainos interesams.

V. Orbanas priminė, kad praėjusių metų pabaigoje Kremlius pateikė NATO narėms konkrečius saugumo reikalavimus. Putinas norėjo, kad Ukraina niekada netaptų Aljanso nare.

Sąjungininkės tada atmetė Rusijos reikalavimus ir pareiškė, kad ir toliau vykdys atvirų durų politiką. V. Orbanas mano, kad atmetimas paskatino Rusiją spręsti problemą karinėmis priemonėmis, nes diplomatija nepadėjo.

Vengrijos premjeras taip pat mano, kad ES laikas keisti savo strategiją Rusijos atžvilgiu. Pasak V. Orbano, ji remiasi keturiais postulatais: Ukraina gali laimėti karą su Rusija naudodama Vakarų ginklus; sankcijos susilpnins Rusiją ir destabilizuos jos vadovybę; sankcijos labiau pakenks Rusijai nei Europai; pasaulis susivienys, kad paremtų Europą.

Politikas įsitikinęs, kad realybė yra kitokia: „Sėdime automobilyje, kurio visi keturi ratai pradurti: visiškai aišku, kad karo taip laimėti neįmanoma. Ukraina niekada nelaimės karo „vien todėl, kad Rusijos kariuomenė turi asimetrinį pranašumą. Kuo daugiau modernių ginklų Ukrainai duosime iš NATO, tuo toliau rusai veršis į Ukrainą… Tai, ką mes dabar darome, ilgina karo trukmę, nesvarbu, norime to ar ne”, – pareiškė V. Orbanas.

Politikas taip pat palietė ekonominį konflikto aspektą. Energijos kainos Europoje kyla, o tai lemia sparčiai augančią infliaciją, todėl Europos vyriausybės krenta viena po kitos. Šiuo metu vyriausybės krizę patyrė jau keturios ES šalys – Bulgarija, Estija, Britanija ir Italija.

V. Orbano teigimu, Europa praleido progą išspręsti krizę. Prancūzija ir Vokietija buvo Minsko susitarimų šalys, tačiau jų nevykdė. Politikas taip pat mano, kad Rusijos ir Ukrainos derybos neturi jokių galimybių. „Kadangi Rusija nori saugumo garantijų, šį karą galima užbaigti tik taikos derybomis tarp Rusijos ir Amerikos”, – teigė V. Orbanas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 335

Žymos:

Atsiliepimų 14

  1. Šiaip,    -  2022-07-24, 07:04

    Ar ne taip ir yra?

    Atsakyti į šį komentarą
    • Myndė    -  2022-07-24, 08:18

      Manau, ne visai. Problema platesnė. Rusija, tyliai pritariant 75% pasaulio, bando įrodyti, kad JAV jau nėra šito pasaulio šeimininkas kaip anksčiau. JAV nenori „pasislinkti”. Tai ir bando abi pusės įrodyti savo poziciją. Ukrainos nelaimei, jų žmonių sąskaita.

      Atsakyti į šį komentarą
      • Hm    -  2022-07-24, 09:37

        Manau, dar kitaip… prisiminkit Rusijos ultimatumą NATO 2021 metų pabaigoje – susirenkate savo manatkes ir valinat už 1997 metų ribos. NATO atsakė – pyp pyp pyyyp, o tada ir prasidėjo. Kas dėl Orbano tai jis jau artėja prie Lukašenko 2. Kas tik pradeda kabintis už valdžios lovio tai jau diagnozė, Orbanas sėdi 4 kadenciją. O Rusijos „didysis” strategas tiek prisistrategavo, kad su-iko šalį visiškai, luzerių luzeris. Norėjo patekti istoriją tai dabar pateks kaip didžiausias visų laikų Rusijos „mudakas”…

        Atsakyti į šį komentarą
    • Būtent    -  2022-07-24, 16:12

      Būtent taip ir yra. Vengrijos Premjero aukso žodžiai.

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Myndė    -  2022-07-24, 10:13

    Tas ultimatumas ir buvo prašymas pasislinkti. Gražiuoju. Dėl sukriuošusių Vakarų pozicijos turim ką turim.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2022-07-24, 11:10

      Na vakarai sukriošę tikrai, ypač Vokietija, Prancūzija, bet Rusija tada visiškas pulinys su akmens amžiaus mąstymu ir kuo greičiau ji išpuliuos tuo geriau bus ir pačiai Rusijai, jos okupuotoms tautoms, jos kaimynams, ir visam likusiam pasauliui…

      Atsakyti į šį komentarą
      • Myndė    -  2022-07-24, 11:58

        Rusija yra tokia kokia yra – lygiai kaip Kinija, Indija ir dar koks 80% pasaulio. Ir jie gal visiškai nenori „vyresnio brolio”, kuris juos mokintų „teisingai gyventi” (melžtų, paprastai tariant). Vakarams nepatinka,kad vakarykščiai tarnai lenda prie to paties stalo. O dėl „okupacijos” pasidomėk kada kiek tie patys jankiai turi bazių užsieny. Daug iliuzijų išsisklaidys.

        Atsakyti į šį komentarą
      • Ed    -  2022-07-24, 13:24

        Tamstos smegenys matyt nuo sorošinių skiepų ir dvigubų standartų pseudodemokratijos supuliavo, jei nesusivokiate realiame pasaulyje kas yra hegemonas bei ko jis siekia ir kad Rusija turi tokią pačią teisę reikalauti saugiai gyventi po saule, o ne pasyviai stebėti kaip prie jos sienų vis labiau artėja jankių ir jų pakalikų NATO bazės ir raketos, o priimti Minsko susitarimai, kuriuos patvirtino ir JT aštuonerius metus nebūtų vykdomi.

        Atsakyti į šį komentarą
  3. Elementaru :    -  2022-07-24, 13:50

    Bet koki kara sukelia tas,kam tai naudinga. O naudinga tam,kieno valiutos kursas kyla! O tos dvi puses,kuriu zmones ir salys zusta – tik irankiai manipuliatoriaus rankose. Deja,bet koks pusiausvyros pazeidimas issaukia disbalansa ir neisvengiama sistemos griuti. VISU MUSU sistemos.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. T0mas J.    -  2022-07-24, 15:07

    Pagarba Orbanui, kad jis neparsiduoda Geicui, Švabui, Sorošui.
    Bet apie Rusiją Orbanas kalba kvailai – jam kažkodėl visai nerūpi Ukrainos saugumo interesai.
    Vakarai netrukdė Rusijai ginkluotis, jei ji jaučiasi nesaugi.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Myndė    -  2022-07-24, 15:28

      Kai 1962 berods rusai nuvežė raketas į Kubą – jankiai pagrasino karu. Kas jiems trukdė ginkluotis, jei jautėsi nesaugūs?

      Atsakyti į šį komentarą
    • Tai bent    -  2022-07-25, 11:41

      Kvailas, kaip bato aulas. JAV viskas galima, o kitoms šalims viskas tabu? Žiniasklaidos makaronai slegia smegenis. Gal naktimis sapnuoji rusų BAUBĄ?

      Atsakyti į šį komentarą
  5. T0mas J.    -  2022-07-25, 21:54

    Okupacijos ir agresijos niekam negalima. Smerkiau, smerkiu ir smerksiu. Ir JAV, ir Rusijos bei kitų šalių okupacijas.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...