infa.lt

JAV ambasada Ukrainoje ragina savo piliečius nedelsiant iš jos išvykti

15 liepos
17:03 2022
JAV ambasada Ukrainoje

REUTERS

Saugumo padėtis visoje Ukrainoje tebėra įtempta ir nenuspėjama dėl tebesitęsiančių Rusijos karinių atakų, šalyje vyksta aktyvūs mūšiai ir neaiškios saugumo sąlygos.

Ambasada ragina JAV piliečius nevykti į Ukrainą, o jau esančius joje nedelsiant išvykti, nuo vakar skelbiama JAV ambasados Ukrainoje tinklapyje.

Ambasada ragina savo piliečius vengti didelių susibūrimų ir organizuotų renginių, nes jie gali tapti Rusijos kariniais taikiniais bet kurioje Ukrainos vietoje, įskaitant jos vakarinius regionus.

Taip pat pataria, išgirdus garsų sprogimą arba įsijungus sirenoms, nedelsiant ieškoti slėptuvės, o esant namuose ar pastate, eiti į žemiausią statinio aukštą, kuriame yra mažiausiai išorinių sienų, langų ir angų; uždaryti visas duris ir atsisėsti prie vidinės sienos, atokiau nuo bet kokių langų ar angų.

„Saugumo padėtis visoje Ukrainoje yra labai nestabili, todėl sąlygos gali pablogėti be įspėjimo. JAV piliečiai turėtų išlikti budrūs ir imtis atitinkamų veiksmų, kad padidintų savo informuotumą apie saugumą. Žinokite, kur yra artimiausia slėptuvė ar saugoma vieta. Minosvaidžių ir (arba) raketų ugnies atveju laikykitės vietos valdžios institucijų nurodymų ir nedelsdami ieškokite prieglobsčio. Jei manote, kad dabartinė vieta nebėra saugi, turėtumėte atidžiai įvertinti galimą riziką, susijusią su persikėlimu į kitą vietą”, – rašoma ambasados puslapyje.

JAV piliečiai raginami įsitikinti, kad kelionės dokumentai yra galiojantys ir lengvai prieinami bei peržiūrėti asmeninius saugumo planus, tarp kurių turėtų būti nenumatytų atvejų planas, nepriklausantis nuo JAV vyriausybės pagalbos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 241

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...