infa.lt

ENEOS 1006 km lenktynėse – tradicinės nakties „drago” varžybos

06 liepos
09:29 2016

Drago lenktynės

Šiais metais liepos 21-23 dienomis Palangoje jau 17 kartą vyksiančios tradicinės „ENEOS 1006 km lenktynės“ vėl taps tikru festivaliu automobilių sporto entuziastams. Naktinės automobilių traukos (drago) lenktynės pastaraisiais metais tapo neatsiejama šio festivalio dalimi. Kaip visada jos vyksta ketvirtadienio vakarą, ne išimtis ir šie metai. dragas

Šių metų automobilių traukos varžybos vadinsis „1000 Night Drag Show by Taikos Drag‘ai“ ir taps turbūt pačiomis demokratiškiausiomis šio pobūdžio lenktynėmis per visą „ENEOS 1006 km lenktynių“ istoriją.

Drago lenktynės

„Šios lenktynės pasižymės tuo, kad mes priimsime visus norinčius dalyvauti ir pasivaržyti su savo priešininkais. Tad jeigu galvojate, kad turite greitą automobilį, tiesiog atvažiuokit ir lenktyniaukit,“ – sako nakties automobilių traukos varžybas organizuojantis Giedrius Rajunčius.

Tad šiais metais traukos varžybos bus kaip niekad įdomios, jose galima laukti pačių egzotiškiausių automobilių. Vienas tokių – „ENEOS 1006 km lenktynėse“ dalyvaujančios „Medinio ratlankio“ serviso automobilis. Iš išorės jis atrodo lyg paprastas „Ford Transit“. Tačiau iš tikrųjų po jo variklio dangčiu slepiasi „Nissan GT-R“ variklis, tad jis daugeliui priešininkų įvarys baimės.

Drago lenktynės

Kaip ir kasmet pagrindinę taurę greičiausiam traukos lenktynių dalyviui steigia Lietuvos policija.

„Policija visuomet pasisako už saugų eismą, todėl norime pabrėžti, kad automobilių traukos lenktynės turi vykti tik tam skirtose vietose. „Nedraginkim“ keliuose, darykim tai lenktynių trasoje,“ – sako Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

Šių metų įdomybė yra ir tai, kad tuo pat metu kitoje trasos vietoje vyks ir Lietuvos Autoplius Drifto čempionato III etapo dalyvių laisvosios treniruotės. Į lenktynes atvykę sirgaliai galės tuo pačiu metu matyti net tris skirtingas varžybas, nes šalia pagrindinės lenktynių trasos veiks ir „Dunlop“ slalomo trasa, kurioje savo jėgas galės išbandyti visi norintys, o greičiausių klasės dalyvių laukia puikūs prizai – naujų „Dunlop“ padangų komplektai.

Drago lenktynės

Negana to, ketvirtadienio vakarą turės ką veikti ir tie, kuriems lenktynės nėra prioritetas. Didžiojoje scenoje laukia Menų fabriko „Loftas“ organizuojamas koncertas, o šalia veiks didžiulė dizaino mugė.

„Labai dažnai į lenktynes atvykę vyrai susilaukia priekaištų iš savo antrųjų pusių. Moterims lenktynės dažnai nėra įdomios. Šiais metais mes dėl gražiosios lyties atstovių pasistengėm kaip niekad. Jos galės klausytis koncerto, apsilankyti mugėje, kur bus prekiaujama vienetiniais dizainerių gamintais daiktais,“ – džiaugiasi „ENEOS 1006 km lenktynių“ organizatorius Darius Jonušis.

Beje, mugė ir koncertai vyks visas tris dienas, nuo liepos 21 iki 23 dienos ir pasibaigs tik po lenktynių finišo kartu su „ENEOS 1006 km lenktynių“ apdovanojimo ceremonija.

racing.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 155

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...