infa.lt

Ką reikėtų žinoti apie poilsį Kemere?

30 gegužės
18:30 2022

Jei sumanėte aplankyti Turkiją, tai įsidėmėkite, jog poilsis Kemere tikrai Jūsų nenuviltų. Kemeras – tai kurortinis miestas prie Viduržemio jūros, įsikūręs pietvakarinėje Turkijoje, nuo Antalijos iki jo vos per keturiasdešimt kilometrų. Kurortas tarp turistų geru žodžiu garsėja savo istoriniais paminklais, barais ir naktiniais klubais.

Kuo įdomus Kemeras istorijos paminklų mėgėjams?

Kemero atsiradimo istorija siekia gilius Antikos laikus. Kadaise dabartinio Kemero vietoje stūksojo senovės graikų pastatytas Idyros miestas. Netoliese nuo stovėjo Olimpo miestas, deja, vėliau jį sugriovė smarkus žemės drebėjimas, iš to laiko iki mūsų dienų išliko tik bazilikos ir pirčių likučiai, antkapiniai sarkofagai. Laikui bėgant graikų įtaka išblėso ir tas žemes perėmė turkai. Toks štai trumpas istorinis šios vietovės apibūdinimas.

Ką galima pasakyti apie Kemero kraštovaizdį?

Kemeras garsėja ne tik labai aktyviu naktiniu gyvenimu, bet ir itin vaizdingu gamtos grožiu, kuriuo ypač stebina vietiniai parkai. Trumpai tariant, į puikų derinį susilieja jūra, pušynai ir kalnai. Iš vienos pusės miestą juosia apelsinų sodai su sodriais pušynais, kitoje pusėje – akmenimis ir žvyro rieduliais nusėti paplūdimiai, skalaujami šiltos Viduržemio jūros. Priešingoje nuo jūros pusėje dunkso Tauro kalnai. Ypatingo žavesio gali suteikti kelionė ant lyno kabančioje kabinoje virš kalnų šlaitų.

Kiek paplūdimių turi Kemero kurortas?

Kemeras turi du paplūdimius. Vienas yra padengtas žvyru. Jame apstu pačių įvairiausių vandens sporto pramogų. O jeigu nori mėgautis žvejyba atviroje jūroje, išsinuomok jachtą ir pirmyn. Antrajame paplūdimyje palei krantą auga citrusiniai medžiai, jis nusėtas smulkiu žvyru ir spalvotais akmenukais. Taip pat turistai gali mėgautis ne tik vandens pramogų malonumais, bet ir nardymo teikiamais egzotiniais povandeninio pasaulio vaizdeliais.

Kada lietuvaičiams tinkamiausias metas aplankyti Kemerą?

Kemero kurortą aplankyti mums palankiausia yra pavasarį arba rudenį. Tada oras čia būna tikrai aksominis – lauke temperatūra siekia net iki 28 laipsnių šilumos, o jeigu atvyksite rugsėjo mėnesį, tai ir Viduržemio jūros vanduo tebebus šiltas kaip pavirintas, maždaug sieks iki 24 laipsnių šilumos. Be to, pavasarį ir rudenį čia turistų srautai būna smarkiai išretėję, tad tiems, kurie mėgsta ramybę, tikrai palankus metas čia svečiuotis.

 

 

 

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 250

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

fetišizmo apraiška...

Jūs apkaltinote autorę esant rusų agente, arba kaip minimum esant rusų įtakoje ir transliuojant rusų...

Jūs kliedite. Į klausimą neatsakėte, tačiau nepamiršote apkaltinti tuo kuo pati esate :) Kur ir...

Maidano scenarijus. Taip Gruzija atiduodama Rusijai…...

Dar dviejų spalvų apatinius…....

Sprendžiant iš to, kad tuos žmones, kurie nesutinka su visuotine antivertybine propaganda, vadinate esant rusų...

Tą ir norėjau pasakyti, kad Europos sąjunga turi būti apvalyta nuo iškreiptų eurovizinių antivertybių ir...