infa.lt

Laukiamas didelis elektromobilių kainų augimas

27 gegužės
09:03 2022
Tesla, Model S

Žmogus sprogdina savo Tesla elektromobilį dėl nežmoniškos akumuliatoriaus kainos  – Kadras iš vaizdo įrašo

Kadangi vidutinė benzino kaina per dvejus metus išaugo daugiau nei dvigubai, daugelis amerikiečių svarsto galimybę įsigyti pirmąjį elektromobilį, kad kompensuotų augančias degalų kainas.

Tačiau yra vienas niuansas: elektromobiliai brangsta dėl kylančių žaliavų kainų. Dėl to artimiausiais metais gali smarkiai išaugti automobilių kainos.

Tiek „Ford”, tiek „General Motors” pirmojo ketvirčio finansiniuose rezultatuose pateikė didėjančių sąnaudų pavyzdžius, todėl buvo greitai peržiūrėtos 2022 m. fiskalinių metų žaliavų sąnaudų prognozės.

GM beveik padvigubino savo išlaidų prognozę iki 5 mlrd. JAV dolerių, o „Ford” padidino prognozę nuo 1,5 mlrd. iki 4 mlrd. dolerių.

Akumuliatorių kainos netrukus gali pakilti, nors jau daugiau nei dešimtmetį nuolat mažėja.

Kolorado tyrimų bendrovės „E Source of Colorado” viceprezidentas Samas Jaffe’as prognozuoja, kad dėl žaliavų trūkumo, iki 2026 m. akumuliatorių elementų kaina gali padidėti 22 %.

Daugelis pasaulio automobilių gamintojų pažadėjo iki dešimtmečio pabaigos pereiti prie elektromobilių. Tuo tarpu ličio kaina pastaraisiais mėnesiais pasiekė rekordines aukštumas.

„Volvo” generalinis direktorius ir prezidentas Jimas Rowanas, kaip ir „Stellantis” generalinis direktorius Carlosas Tavaresas, prognozuoja, kad „artimiausiais metais” akumuliatorių atsargos taps nepakankamos.

Verta paminėti, kad „Tesla Model 3 Standard Range” kaina nuo 2021 m. vasario, kai ji kainavo 38 190 JAV dolerių, didėjo kelis kartus. 2022 m. kovo mėn. kaina jau buvo 46 990 JAV dolerių.

Automobilių gamintoja „Rivian” jau anksčiau padidino savo elektromobilių kainas: R1T – 17 % iki 78 975 JAV dolerių, o R1S – 20 % iki 84 000 JAV dolerių. „Lucid” taip pat 13 % padidino prabangaus elektrinio sedano „Air” kainą.

Tad, panašu, kad žaliąja energija varomais automobiliais važinėsime dar negreit – tai bus prabangos prekė turtingiems žmonėms.

Nuotraukoje sprogmenimis apklijuotas Tesla elektomobilis, kurį jo savininkas tuojau susprogdins. Trumpa istorija – sugedus automobiliui – po ilgų tyrimų paaiškėjo, kad reikia keisti akumuliatorių. Sužinojęs keitimo kainą, jo savininkas suspogrino automobilį kartu su Tesla įkūrėjo Elono Musko manekenu. Plačiau (Nuoroda)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 167

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-05-27, 16:36

    Agitacija persėsti į elektomobilius, primena kovą su globaliniu atšilimu. Milijardai leidžiami, bet Žemė šyla, kaip tada, kai slinko ledynai nuo dinozaurų šiltų kūnų…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....