infa.lt

JAV uždraudė tiekti į Rusiją sunkvežimius, guolius ir 200 kitų prekių

10 gegužės
06:20 2022

Reaguodamas į karinę invaziją Ukrainoje, JAV prekybos departamentas plečia sankcijas Rusijos pramonės sektoriams. Agentūra įveda licencijavimo reikalavimą į Rusiją eksportuojamoms pramonės prekėms, pavyzdžiui, sunkvežimiams, rutuliniams guoliams, varikliams, kėlimo įrenginiams ir maždaug 200 kitų prekių.

Naujajame reglamente teigiama, kad JAV Prekybos departamentas nustatė naujus apribojimus, „siekdamas dar labiau apriboti Rusijos galimybes atlaikyti daugiašalių sankcijų ekonominį poveikį, dar labiau apriboti pajamų šaltinius, kurie galėtų paremti Rusijos karinius pajėgumus, ir geriau atitikti Europos Sąjungos kontrolės priemones”.

Dokumentas paskelbtas gegužės 9 d., ir įsigalios gegužės 11 d.

JAV papildė Rusijos pramonės sektoriui taikomų sankcijų kategoriją 205 punktais, kurie dabar apima JAV naftos ir dujų gavybos įrangos eksportą į Rusiją.

Apribojimai taikomi šaldytuvams, šaldikliams, gesintuvams, kėlimo įrenginiams, įvairioms staklėms, pramoniniams robotams, guoliams, transformatoriams, transliavimo ir televizijos įrangai, krovininėms transporto priemonėms, priekaboms ir puspriekabėms, fotolaboratorijų įrangai ir kt.

Dokumente teigiama, kad paraiškos, susijusios su humanitarinius poreikius atitinkančiais daiktais, bus svarstomos atskirai. Peržiūros politika taip pat leis JAV „savo nuožiūra atsisakyti išduoti licencijas prekėms, iš kurių gali būti gaunamos pajamos Rusijos kariniams pajėgumams remti”.

Dėl antirusiškų sankcijų JAV prekių eksportas į Rusiją šių metų kovą, palyginti su vasario mėnesiu, sumažėjo beveik penkis kartus – iki 101 mln. dolerių.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 80

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....