infa.lt

Jolanta Blažytė. Daktaro rūpestėliai

26 balandžio
08:30 2022
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

Galingiausiu pasaulio daktaru vadinamas Bilas Geitsas niekaip nenustoja rūpintis pasaulio žmonėmis. Dar galutinai neišnykus Covid virusui, Bilas Pasaulinei Sveikatos organizacijai jau dalina instrukcijas, kaip kovoti su sekančiomis pandemijomis ir būsimais patogenais.

Bilas jau parašė knygą „ How to prevent the next pandemic“ ir padovanojo ją PSO vadovui. Pastarasis šia dovana labai apsidžiaugė ir Twitter paskyroje dėkojo už vertingus Bilo pasiūlymus. Ir ką gi Bilas siūlo? Trumpai – Bilo mintys TED konferencijoje:

Reikės sukurti GERM (Global epidemic response and mobilization) komandą, kurią sudarys apie 3000 specialistų – epidemiologų, duomenų mokslininkų, logistikos
specialistų.

Komandos išlaikymas kainuos apie milijardą dolerių per metus ir jos misija bus sustabdyti viruso protrūkį, kol jis netapo pandemija. Darbą koordinuos PSO. GERM komanda artimai dirbs su šalių vyriausybėmis ir ves joms mokymus bei pratybas. Komanda taip pat stiprins šalių sveikatos sistemas, kurios bus fronto linijoje.

Jei, pavyzdžiui, žmonių tarpe atsiras koks nors naujo pobūdžio kosulys, GERM komanda nustatys, ar tai nėra koks nors naujas patogenas ir naujo viruso protrūkis.

Ir aišku vakcinos, vakcinos, kurios, anot Bilo, Covid pandemijos metu buvo tikras stebuklas, išgelbėjęs milijonus gyvybių….

Taigi akivaizdu, kad ta minėtoji globali komanda įgautų neregėtas galias. Kas tą komandą formuotų? Turbūt naivu būtų manyti, kad kas nors kitas, o ne pats Bilas Geitsas. O Bilo kišenėje sėdinčiam PSO vadovui tik beliktų dėkoti už patarimus.

Ir dar akivaizdu, kad toje komandoje niekada nebūtų tokių specialistų, kurie palaiko, pavyzdžiui, Lietuvos Sveikatos Teisės instituto specialistų rekomendacijas. Nebūtų ir specialistų iš „Great Barrington declaration“, kurią pasirašė daugiau nei 900 000 mokslininkų, gydytojų ir sveikatos specialistų, siūliusių atsisakyti sveikų žmonių medicininio teroro ir saugoti tik pažeidžiamus asmenis.

Nebūtų ir Švedijos epidemiologo A. Tegnelio, kurį PSO maišė su žemėmis dėl neva būsimų milijonų lavonų, kurių niekada taip ir nebuvo. Bet štai ar nebūtų Kinijos ekspertų, kurie kovodami su besimptomine liga savo šalies žmonių gyvenimą pavertė pragaru – neaišku.

Mat nei PSO, nei pats Bilas Geitsas niekada nereiškė pretenzijų Kinijos „ekspertams“ ir „duomenų mokslininkams“.

Akivaizdu, kad toje komandoje tikrai būtų liūnai pagarsėję duomenų mokslininkai, klusniai vykdantys valdžios įgeidžius, bet galiausiai už nieką neatsakantys.

Ar pavyks Bilui įdiegti globalinį medicininį fašizmą – tikrai sunku prognozuoti. Bet šiuo metu nerimą kelia PSO kurpiami tiesės aktai, pagal kuriuos PSO nurodymai būtų aukščiau už šalių konstitucijas.

Šis tekstas pirmą kartą buvo paskelbtas jo autorės asmeninėje Facebook paskyroje

 

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 443

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Jeigu jus,    -  2022-04-26, 15:13

    „panele” ir kiti vergvaldziai moketumete vergams uz darba,jie taptu maziau priklausomi nuo medicininio ir kitu mainstrymu! Deja,panasu,kad jus tenoretumete i ta komisija…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Lietuvis    -  2022-04-28, 14:27

    Kuo daugiau apie tai rašykite Pagarba

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....