infa.lt

Šveicarijoje pabėgėliai nebegalės pasirinkti, kur gyventi

22 balandžio
07:30 2022

asociatyvi nuotr.

Šveicarija keičia pabėgėlių iš Ukrainos apgyvendinimo sistemą – dabar jie negalės pasirinkti, kur gyventi šalyje, skelbia „Swissinfo“.

Valstybės migracijos sekretoriatas (SEM, Teisingumo ir policijos ministerijos padalinys) nurodė, kad tikslas yra apgyvendinti registruotus Ukrainos pabėgėlius, atsižvelgiant į regionų (kantonų) galimybes, remiantis proporcingumo principu.

Kaip aiškinama leidinyje, dažnu atveju federalinis centras pirmiausia patalpina pabėgėlius į federalinius centrus, kuriuose jie priima ir apgyvendina migrantus, o vėliau paskirsto juos po kantonus.

Tačiau, esant dabartinei force majeure situacijai, tokia sistema patiria padidėjusį apkrovą, o iš esmės – nustojo veikti.

SEM atstovo Davido Kellerio teigimu, sunkumus paskirstant vis didėjantį pabėgėlių skaičių pirmiausia patiria Ciurichas, Bazelis ir Bernas, o taip pat Tičino kantonas.

Pabėgėliai nori apsigyventi populiariausiuose ir labiausiai išsivysčiusiuose regionuose. Dabar šios praktikos bus atsisakyta. Pabėgėliai ir juos priimančios šveicarų šeimos nebegalės patys priimti sprendimų dėl asmenų, ieškančių apsaugos nuo karo, perkėlimo.

Tačiau, pažymima, šeimos ir jau susikūrusios pabėgėlių grupės galės likti kartu. Visi likusieji bus apgyvendinti visoje šalyje remiantis valdžios institucijų sprendimais, o ne pagal jų norus. Jei vienas iš pabėgėlių norės pakeisti kantoną, tai tam sutikimą turės išduoti kantono valdžia, atsižvelgdama į proporcingumo principą.

Nuo karo pradžios Šveicarijoje užregistruota apie 37 000 pabėgėlių iš Ukrainos. Maždaug pusė jų buvo apgyvendinti privačiuose namuose, remiant nevyriausybinėms organizacijoms ir pavieniams piliečiams. Visi Ukrainos pabėgėliai, išskyrus kelis žmones, jau yra įgiję specialų migracijos statusą (leidimo gyventi S kategoriją), leidžiantį ieškotis darbo ir lankyti kalbos kursus.

JT duomenimis, nuo karo pradžios Ukrainą paliko apie 4,8 mln. žmonių. Dauguma išvyko į ES šalis. Iš jų Lenkija priėmė daugiau nei 2,7 mln.. Prieš porą dienų JAV paskelbė apie pasirengimą priimti 100 000 ukrainiečių pabėgėlių.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 268

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai yra kieviena valstybė turi savo atskirą ortodoksų bažnyčią. Todėl aplinkinių šalių bažnyčių pavaldumas FSB...

Ten tai viskas suaugo į vieną nacistinį rusų „išskirtinumo“ gumbą!...

Fu

Na jei kaltas visas pasaulis tik ne jis tai jam jau ir psichiatrai nepadės......

Pati ateistiškiausia šalelė pasaulyje. Nenuostabu....

Ukraina tapo psichopato įkaite. ir paprastas žmogus nieko nepadarysi,nebent pabėgsi....

Ypač aršiai su Bažnyčia kovojo pirmieji bolševikai. Dabartiniai stengiasi neatsilikti....

Aha, pats metas imtis priemonių, kai užkratas jau visuje ir dauginasi greičiau nei vietiniai. Bet...