infa.lt

NASA pradėjo ruoštis susitikimui su didžiuliu asteroidu

17 balandžio
15:24 2022

nuotr: NASA/JP

Po septynerių metų prie Žemės planetos priartės didžiulis asteroidas, kurio skersmuo apie 340 metrų.

Šis objektas, pavadintas Apophis, 2029 m. balandžio 13 d. praskris pro Žemę apie 32 000 kilometrų atstumu. Manoma, kad tokio dydžio asteroidai pro mūsų planetą praskrenda maždaug kartą per tūkstantį metų.

Nors tai yra saugus atstumas, jis pakankamai artimas, kad asteroidas praeitų tarp Žemės ir mūsų Mėnulio, esančio už maždaug 238 855 mylių (384 400 kilometrų). Be to, aplink Žemę skrieja daugybė palydovų ir kosminės stotys.

NASA nusprendė nepraleisti progos, nes Apophis artumas suteikia retą galimybę aplankyti ir ištirti asteroidą.  Agentūra teigia, kad PDM Apophis 2029 misijos kosminis zondas turėtų susitikti su asteroidu likus keliems mėnesiams iki jo priartėjimo prie Žemės.

Projekto rengimo ataskaita bus pristatyta 2022 m. balandžio 19 d. Pagrindinis PDM Apophis 2029 tikslas bus įvertinti potencialią riziką priartėjant kosminiam objektui, nustatyti jo uolienų savybes, cheminius junginius, iš kurių jie susideda, ir atlikti reikiamus asteroido matavimus.

Astronomų teigimu, Apophis nekelia susidūrimo su Žeme grėsmės. Tačiau yra prielaida, kad artimas asteroido praėjimas šalia mūsų planetos 2029 m. gali turėti įtakos jo trajektorijai ir tuo paskatinti jį atsirasti vėl.. Tai yra, asteroidas gali dar kartą praskrieti šalia Žemės 2060 ar 2068 m.

Per savo 2029 m. apsilankymą Apophis pirmą kartą taps matomas naktiniame danguje plika akimi virš pietų pusrutulio ir atrodys kaip šviesos dėmė, judanti iš rytų į vakarus virš Australijos.

Tada Apophis praskries virš Indijos vandenyno, o toliau į vakarus kirs pusiaują virš Afrikos.

Kai skries pro Žemę, jis taps šviesesnis ir greitesnis. Vienu metu atrodys, kad per minutę jis nukeliauja didesnį atstumą nei apima Mėnulio pilnaties plotis ir taps toks pat ryškus, kaip ir Mažųjų Grįžulo Ratų žvaigždės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 312

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....