infa.lt

Die Welt: Sankcijos privertė vokiečius daryti Rusijoje rekordines investicijas

26 birželio
19:54 2016

welt.de

kombainas

nuotrauka REUTERS/Bogdan Cristel

Vokiečių įmonės vėl daro stambias investicijas Rusijoje, rašo Die Welt žurnalistas Carsten Dierig. Ryšium su tuo, jog daugelyje sferų eksportas neįmanomas dėl sankcijų, Vokietijos kompanijos stato Rusijoje gamyklas, kad išsaugotų savo verslą.

Jeigu dar 2014 metais vokiečių investuotojai nusisuko nuo Rusijos ir išvedė savo kapitalus, tai dabar „švytuoklė pajudėjo į kitą pusę“. 2015 metais vokiečių įmonių tiesioginės investicijos Rusijoje sudarė 1,78 milijardų eurų – rodiklis, kuris nusileidžia tik 2006-2008 ir 2010 metų periodams. 2016 metais buvo pasiektas naujas rekordas: Bundesbank duomenimis, pirmą šių metų ketvirtį tiesioginės investicijos iš Vokietijos į Rusiją sudarė 1,1 milijardą eurų.

Pavyzdžiui, žemės ūkio technikos gamintojas Claas investavo apie 120 milijonų eurų į naują gamyklą Krasnodare. Stambiausia Vokietijos pieno gamyba DMK rengiasi praryti rusų konkurentą, o farmacijos kompanija Bionorica, už 30 mln eurų rengiasi statyti gamyklą Voroneže.

Žemas rublio kursas daro investicijas palyginti pigiomis, aiškina Dierig. Be to, Rusijos vyriausybė teikia ypatingas privilegijas: su tais, kas investuoja ne mažiau 750 milijonų rublių ir įsipareigoja išlaikyti verslą Rusijoje 10 metų, sudaroma speciali investicinė sutartis. Sutartis suteikia kompanijai galimybę dalyvauti valstybiniuose užsakymuose, gauti mokesčių lengvatas ir įgyti „tėvynainio gamintojo“ statusą“.

Pirmąja vokiečių kompanija sudariusia tokią sutartį tapo kombainų gamintoja Claas. Savo ruožtu, valstybė gražina ūkininkams, perkantiems Claas kombainus, ketvirtadalį jų vertės. Kitos kompanijos taip pat rengiasi sudaryti su Rusija specialų investicinį susitarimą. „Daugelis susijusios su dujotiekiu“, – pareiškė Rusijos-Vokietijos Užsienio prekybos rūmų atstovas Maskvoje, Jens Böhlmann.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 96

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...