infa.lt

„Latvijas Gaze” svarsto galimybę atsiskaityti už dujas Rusijos rubliais

04 balandžio
10:40 2022

Dujų bendrovė „Latvijas Gaze” paskelbė svarstanti galimybę už Rusijos dujas atsiskaityti rubliais. Bendrovės nuomone, tokia atsiskaitymo tvarka – formaliai nepažeidžia sankcijų Rusijai režimo, rašoma jos puslapyje:

„Latvijas Gāze“ su „Gazprom“ sudarė galiojančią ilgalaikę gamtinių dujų tiekimo iki 2030 m. sutartį, kurioje numatytas atsiskaitymus už gamtines dujas eurais. Remiantis Rusijos Federacijos teisės aktų pakeitimais, nuo 2022 m. balandžio 1 d. atsiskaitymai už gamtinių dujų tiekimą po 2022 m. balandžio 1 d. pagal „Gazprom“ užsienio prekybos sutartis dėl gamtinių dujų tiekimo užsienyje (į daugelį šalių) numatyti tik už Rusijos rublius, rašo Latvijas Gāze.

Vertinant minėto atsiskaitymo tvarkos pakeitimo atitiktį anksčiau nustatytam sankcijų režimui, panašu, kad tokia atsiskaitymo tvarka – Rusijos rubliais – formaliai sankcijų režimo nepažeidžia ir yra galima.

Šiuo metu „Latvijas Gāze“ toliau nuodugniai analizuoja siūlomo atsiskaitymo būdo pasikeitimą tiek teisiniu, tiek Grupės verslo interesų požiūriu.

„Latvijas Gāze“ valdybos pirmininkas Aigars Kalvītis informuoja, jog „Latvijas Gāze“ gamtinių dujų atsargų kiekis gamtinių dujų saugykloje yra pakankamas, kad galėtų įvykdyti sutartinius įsipareigojimus namų ūkiams ir kitiems vartotojams tiekiant į saugyklą pumpuojamas gamtines dujas. Sprendimas nepumpuoti dujų į vamzdynus balandžio mėnesį buvo priimtas atsižvelgiant į istoriškai aukštas gamtinių dujų kainas balandžio mėnesį, dėl ko mūsų klientams kiltų neproporcingai aukštos gamtinių dujų pardavimo kainos ir tokie pasiūlymai taptų nekonkurencingi.

UAB „Latvijas Gāze“, kaip ir iki šiol, toliau tiekia gamtines dujas namų ūkiams ir kitiems vartotojams pagal sudarytų sutarčių įsipareigojimus ir sutartyje numatytais terminais bei yra visiškai pasiruošusi tai daryti ir ateityje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 220

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......