infa.lt

Kaip savo namų lauko aplinką paversti pasaka?

01 balandžio
12:23 2022

Sodo namo apšvietimas

Tinkamas lauko apšvietimas sodybiniame sklype sukuria labai jaukią, mielą ir malonią, netgi pasakišką nuotaiką. Tad jeigu jo dar neturite įsirengę prie savo namų, nenusiminkite, tiek internetinėse, tiek fizinėse parduotuvėse galima pasirinkti pačių įvairiausių rūšių ir formų šviestuvų. O paskui jų dėka prie savo namų galėsite sukurti pasakišką aplinką.

Kokia yra sodo apšvietimo paskirtis?

Sodo apšvietimo paskirtis būna dvejopa. Pirmiausiai ji pasitarnauja praktiškumo sumetimais – vartų, įėjimo keliuko, kiemo, terasos, lauko laiptų, sodo takų, reljefo ir paties namo dalių apšvietimui. Antroje vietoje lieka estetiškumas, kai norimomis spalvomis apšviečiami sodo medžiai, vaismedžiai, dekoratyviniai augalai, vandens telkiniai bei gėlynai. Tiek praktiškumas, tiek estetiškumas tarpusavyje yra glaudžiai susieti. Taip pat reikia nepamiršti ir to, kad apšviestas sodas sužadina saugios aplinkos pojūtį, nes jame pasklidusi šviesa įtikina, jog sode tikrai niekas netūno pasislėpęs.

Kokių lauko šviestuvų esama?

Prieš pasirinkdami sodo šviestuvus pagalvokite, kokias lauko vietas norėsite apšviesti. Pačių sodo šviestuvų esama dviejų rūšių – vieni su saulės baterijomis, kiti – įprastiniai laidiniai. Kadangi šviestuvai su saulės baterijomis ir LED lempomis yra lengvai įrengiami, tai jie yra patys paklausiausi, o pasiūla labai plati. Tuo tarpu laidinių elektrinių šviestuvų įrengimas lauke yra sudėtingesnis, tačiau jie garantuoja apšvietimo stabilumą.

Lauko šviestuvus sujungiant su elektros skydine, o kabelį tiesdami po žeme, jį būtina įdėti į specialų vandeniui nepralaidų vamzdį. Vandeniui nepralaidžios turi būti ir jungtys tarp kabelių. Be to, esama šviestuvų su judesio davikliu arba be jo. Šviestuvai su judesio jutikliu yra labai praktiški, nes jie užsidega tik tada, kai to reikia, kai įžengiame į sodo teritoriją arba kiemą. Ši šviestuvų savybė padeda taupyti ne tik elektros energiją, bet ir pinigus.

Kokie šviestuvai labiau tinka sodui, o kokie – terasai apšviesti?

Sodo takeliams apšviesti labiausiai tinka tie šviestuvai, kuri ant stulpelių įtaisyti. O terasai apšviesti pačios tinkamiausios yra įleidžiamos lemputės. LED žibintai yra tinkamesni laukui apšviesti. Be to, jie yra ekonomiškesni ir tvirtesni už kaitrines lemputes. Svarbu nepamiršti ir to, kad perkami šviestuvai būtų atsparūs vandeniui, nes jie juk yra skirti naudoti lauke, kur įmanomos įvairiausios gamtinės sąlygos.

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 159

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

matome pavyzdžius valstybių, kuriose nepriklausoma žiniasklaida nutildyta ar sunaikinta, o demokratijos deguonis – laisvos minties,...

Meluoja ir giriasi tuo ko nėra. Turkijos skačius visada reikia dalinti iš penkių, o gal...

Tai labai jaudina, net klynas šlapias :))))...

Vagis turi sedėti...

Tuoj turėsime kuopos generolų....

>> Baltijos šalys pranešė, kad nedalyvaus, tačiau jos nebuvo kviestos. Dvarniaškės gali paskalyti ir namie...