infa.lt

Putinas uždraudė Rusijos valstybės sektoriui naudoti užsienio programinę įrangą

31 kovo
14:20 2022

Rusijoje įsigaliojo prezidento Vladimiro Putino pasirašytas dekretas, draudžiantis vyriausybinėms agentūroms ir valstybės užsakovams naudoti užsienio programinę įrangą ypatingos svarbos infrastruktūros objektuose.

Atitinkamas dokumentas buvo paskelbtas oficialiame Rusijos Federacijos teisinės informacijos interneto portale. (paveikslėlis)

Dekrete rašoma, kad nuo 2022 metų kovo 31 dienos užsakovai negali pirkti užsienio programinės įrangos be atitinkamos institucijos sutikimo. Jei be tokios programinės įrangos negalima apsieiti, jai įsigyti reikalingas specialus leidimas.

Draudimas naudoti užsienietišką programinę įrangą įvedamas nuo 2025 metų sausio 1 dienos.

„Nuo 2025 m. sausio 1 d. valstybės institucijoms draudžiama naudoti užsienio programinę įrangą svarbiuose ypatingos svarbos informacinės infrastruktūros objektuose“, – rašoma dokumente.

Dekrete teigiama, kad šios priemonės įvedamos „siekiant užtikrinti Rusijos Federacijos ypatingos svarbos informacinės infrastruktūros technologinę nepriklausomybę ir saugumą“.

Putinas taip pat nurodė vyriausybei per mėnesį patvirtinti reikalavimus programinei įrangai, kuri bus naudojama ypatingos svarbos infrastruktūros objektuose, taip pat užsienio programų, naudojamų objektuose, kurie nėra ypatingos svarbos infrastruktūros objektai, taisykles.

Kritinė informacinė infrastruktūra – tai valdymo sistemos ir komunikacijos priemonės, kurias naudoja vyriausybinės sveikatos priežiūros, pramonės, ryšių, transporto, finansų sektoriaus ir savivaldybių ūkio įstaigos, kuro ir energetikos komplekso įmonės ir kitos organizacijos, kurios yra itin svarbios svarbiausių pagrindinių centrų veiklai, valstybės ir visuomenės gyvenimo sritys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 133

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...