infa.lt

Ukrainoje sukurtas legionas „Rusijos laisvė“ rusams ir baltarusiams

25 kovo
21:44 2022

REUTERS

Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba paskelbė Rusijos kariuomenės karininku prisistatančio vyro vaizdo pranešimą, kuriame pastarasis kreipiasi į buvusius kovos draugus ir ragina prisijungti prie Ukrainos ginkluoto padalinio – legiono „Rusijos laisvė“.

Kariškis teigė, kad legioną „Rusijos laisvė”, kurio kūrimui pritarė aukščiausia Ukrainos karinė vadovybė, jau sudaro Rusijos Federacijos ir Baltarusijos kariai.

„Vasario 24 d. su savo kuopa įžengėme į nepriklausomos Ukrainos teritoriją, vykdydami diktatoriaus Putino nusikalstamą įsakymą. Supratau, kad atėjome turėdami aiškiai ne gerus ketinimus ir niekas mūsų čia su gėlėmis, kaip išvaduotojų, nelaukia. Priešingai, mus prakeikė ir vadino fašistais“, – kalba kariškis.

Pasak jo, vasario 27 d., kartu su savo kuopa, padedamas SBU pareigūnų, jis perėjo į Ukrainos pusę, siekdamas apsaugoti ukrainiečius nuo Rusijos agresijos ir sustabdyti žiaurumus Ukrainoje.

„Jau vykdome užduotis kartu su savo broliais – baltarusiais ir ukrainiečiais. Broliai, kviečiu pabusti! Prisijunkite prie mūsų gretų ir prisijunkite prie „Rusijos laisvė” legiono. Tik kartu galime išgelbėti Rusiją nuo pažeminimo ir žlugimo. Tik kartu mes išgelbėsime mūsų žmones“, – reziumavo vyras, prisistatęs rusų karininku.

Jokios garantijos, kad tai rusų karininkas, žinoma, nėra, nes girdimas tik balsas, o veidas uždengtas. Iš kitos pusės, rusų dalinio, kuriame jis esą tarnavo, kariškiai jį galėtų atpažinti pagal balsą ir kalbėseną, todėl toks maskavimasis turi prasmę tik tam, kad jo nepažintų ir nenustatytų kaip ukrainiečio.

Bet, karo metu geros visos priemonės, kurios gali padėti bent kažkiek demoralizuoti priešą ir, galbūt, patraukti į savo pusę kažkuriuos jo karius. Vienu žodžiu – kare, kaip kare.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 532

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2022-03-26, 07:04

    Pirmas įspūdis, – provokatorius su primityvia iniciatyva… Tikslas, – nugalėti Ukrainą iš vidaus. Kam ATSKIRAS legionas iš rusų ir baltarusių kareivių?… Manau, barbato ir teroristo Putino projektas, primenantis tautos išdaviko paleckiuko partiją su „Ekspertais.eu”…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vygandas    -  2022-03-26, 07:09

    Tai jie Ukrainoje kovos už „Rusijos laisvę”?… Tą pati JAU intensyviai daro Rusijos kariai, bombarduodami daugiabučius, naikindami civilius ukrainiečius…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...

2024 m. balandžio 26 d. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro dr. Zigmo Vaišvilos spaudos konferencijos Seime...