infa.lt

Kremlius nenori pasakoti apie derybas su Ukraina, Zelenskis kalba apie referendumą

22 kovo
15:59 2022

Volodymyras Zelenskis

Kremlius nenori viešinti Rusijos ir Ukrainos delegacijų derybų dėl karo veiksmų nutraukimo sąlygų detalių.

Pasak Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretoriaus, tai gali pakenkti procesui.

„Esame įsitikinę, kad šiuo metu jų paviešinimas gali tik pakenkti derybų procesui, kuris ir taip vyksta daug lėčiau ir mažiau prasmingai, nei norėtume“, – Peskovą citavo „Interfax“.

Kremliaus atstovas spaudai kalbėjo ir apie galimybę Ukrainoje surengti nacionalinį referendumą dėl kompromiso su Rusija dėl derybinių pozicijų.

Ukraina yra suvereni valstybė, gali būti tam tikros vidinės valstybės ir turi būti vidinės valstybės procedūros, tačiau be to, yra ir substancijų, kurios yra derybų tarp dviejų delegacijų stadijoje. Negaliu kištis į šių substancijų detales“, – miglotai kalbėjo Dmitrijus Peskovas.

Anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad oficialaus Kijevo pozicija dėl kompromiso su Rusija derybų procese bus formuojama remiantis visos Ukrainos referendumo rezultatais.

Tai interviu televizijos kanalui „Suspilne“ pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Visų pirma, pažymėjo Ukrainos prezidentas, tai susiję su saugumo garantijų klausimais ir „laikinai okupuotomis Donbaso ir Krymo teritorijomis“.

Zelenskis pažymėjo, kad nemažai šalių, kurios yra NATO bloko narės, yra pasirengusios suteikti Ukrainai tinkamas saugumo garantijas.

„Mes jau visi suprantame. Neima mūsų (į Šiaurės Atlanto bloką), nes bijo Rusijos. Tai viskas. Reikia nusiraminti ir sakyti: „Gerai, tada kitos saugumo garantijos”. Yra NATO šalių. kurios nori būti saugumo garantais, tačiau, deja, negali mūsų įtraukti į 100% narystę aljanse, bet yra pasirengusios padaryti viską, ką aljansas turėtų padaryti, jei būtume aljanso nariai. Ir manau, kad tai yra normalus kompromisas“, – sakė Volodymyras Zelenskis.

„Visoms derybų grupėms paaiškinau: kai kalbate apie visus šiuos pokyčius, ir jie gali būti istoriniai, mes niekur nedingsime, ateisime į referendumą. Žmonės turės pasakyti ir pasirinkti tam tikrus kompromisų formatus. O štai kokie jie bus – tai jau mūsų pokalbio ir supratimo tarp Ukrainos ir Rusijos klausimas. Todėl bet kokiu atveju esu pasiruošęs padaryti bet ką, jei mano kelionė bus su mūsų žmonėmis”, – pabrėžė Ukrainos valstybės vadovas. .

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 339

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. VŽA    -  2022-03-22, 19:53

    Džiugu, kad Ukraina turi TIKRĄ savo šalies Prezidentą. Šalies referendumas galutinai duos galių Zelenskiui kovoje (derybose…) su rusiškuoju agresoriumi – okupantu…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Myndė    -  2022-03-22, 21:56

    Po Minsko susitarimų marinavimo 8 metus netikėčiau nė viena to išsigimėlio pasakyta raide. Su šitais padarais nėra prasmės kalbėtis – jie bet kokius pažadus laužo, ypač jei šeimininkai už balos nurodo.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Vygandas    -  2022-03-23, 07:48

    Faktiškai: supuvę, iškrypę Vakarai Ukrainą jau buvo paaukoję nuo 2014 metų… Tik kai UKRAINIEČIAI atsilaikė Rusijos agresijai, prasibudo iš baimės dėl savęs… Ginklų reikia Ukrainai, ir Rusijos „žmogėdros” bus sunaikinti…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...