infa.lt

„Mūsų draugystė nepajudinama“, – santykių su Rusija svarbą pabrėžė Kinija

09 kovo
09:30 2022

Xinhua

Nepaisant įvykių Ukrainoje, Kinija Rusiją įvardijo kaip svarbiausią strateginę partnerę, praneša tagesschau.de. Santykiai su Maskva yra „vieni svarbiausių dvišalių santykių pasaulyje“, o abiejų tautų draugystė yra „nepajudinama“, per savo kalbą metiniame Nacionalinio liaudies kongreso susitikime sakė Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi.

„Kad ir kokia pavojinga būtų tarptautinė padėtis, mes ir toliau laikysimės savo strategijos ir plėtosime visapusišką Kinijos ir Rusijos partnerystę naujoje eroje“, – pabrėžė jis ir pridūrė, kad abiejų tautų bendradarbiavimas yra ne tik naudingas abiem šalims. bet ir „skatina taiką, stabilumą ir vystymąsi pasaulyje”.

Oficialiai Kinija bando užimti neutralią poziciją Rusijos ir Ukrainos konflikte, Kremliaus veiksmų nekritikuoja, bet ir nepalaiko, tęsia portalas.

Pekinas teigia, kad būtina gerbti visų valstybių suverenitetą ir teritorinį vientisumą. Tuo pat metu Kinija smerkia Rusijai taikomas sankcijas ir teigia, kad jos trukdo pasiekti politinį konflikto sprendimą.

Prieš keturias savaites Kinijos prezidentas Xi Jinpingas ir Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas pareiškė abipusę paramą svarbiausiems savo šalių interesams. Pekinas palaikė Maskvą NATO plėtros klausimu, pasisakydamas prieš ją, o Kremlius savo ruožtu pripažino Taivaną Kinijos dalimi.

Tuo pačiu Wang Yi pabrėžė, kad padėtis Taivane skiriasi nuo padėties Ukrainoje. Anot jo, Taivanas vis dar yra Kinijos vidaus politinė problema, nes sala visada buvo Kinijos dalis, tačiau Rusija konfliktuoja su kita šalimi.

Užsienio reikalų ministras taip pat perspėjo JAV nesikišti į situaciją Taivane ir remti vietos nepriklausomybės pajėgas. Tai gali destabilizuoti situaciją ir sukelti nepriimtinų pasekmių Amerikos pusei.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 192

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-03-09, 10:52

    Rusijos-Kinijos geri santykiai – problema visam pasauliui, ypatingai JAV, ES… Kinija – jau per galinga šalis ir sparčiai progresuojanti… Bet išsišokėliui landsbergiukui, net tiek nesuvokiama, jam reikia Taivano salelės…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....