infa.lt

Putinas įvardino Macronui ugnies nutraukimo Ukrainoje sąlygas

28 vasario
19:58 2022
Emanuelis Makronas

REUTERS

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas vasario 28-ąją telefonu kalbėjosi su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu apie Rusijos agresiją. Apie tai pranešama Eliziejaus rūmų svetainėje.

Per pastarąsias valandas Macronas kelis kartus kalbėjosi su Zelenskiu. Jis palaikė Ukrainos prezidento veiksmus derybose su Rusijos puse.

O štai Putiną Macronas dar kartą paragino nutraukti karą prieš Ukrainą, gerbti tarptautinę humanitarinę teisę, taip pat pažymėjo, kad reikia nedelsiant nutraukti ugnį.

Atskirai E. Macronas prašė Putino sustabdyti ugnį prieš civilius, nenaikinti civilinės infrastruktūros ir užtikrinti kelių saugumą, taip pat ir netoli Kijevo. Rusijos prezidentas sutiko su šiais trimis punktais.

Kaip rašo Rusijos žiniasklaida, V. Putinas pokalbyje su Macronu sakė, kad susitarimas įmanomas tik tuo atveju, jei besąlygiškai bus atsižvelgta į teisėtus Rusijos saugumo interesus, įskaitant:

Rusijos suvereniteto Krymo atžvilgiu pripažinimą;

Ukrainos valstybės demilitarizaciją ir denacifikaciją;

Neutralaus Ukrainos statuso užtikrinimą;

Rusijos Federacijos prezidentas taip pat sakė, kad yra pasirengęs deryboms su Ukrainos puse.

Primename, kad šiandien, vasario 28 d., Ukrainos delegacija atvyko prie Ukrainos ir Baltarusijos sienos Pripiatės upės srityje, kur surengė pirmąjį derybų raundą.

Pasak Rusijos delegacijos atstovo Vladimiro Medinskio, artimiausiomis dienomis įvyks kitas Ukrainos ir Rusijos delegacijų susitikimas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 389

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Kad gatvese ir keliuose    -  2022-02-28, 21:37

    siauteja paciu ukrainieciu „teroborona”,saudydama ir plesdama savus piliecius. Tai kaip gi Putinas uztikrins sauguma!? Ko verta vien pasaka apie Polina,kurios seima iszude butent tie zekai su isdalintais automatais. Dar penktadieni. Juk yra video,kas ir kada tai padare! Su isgamu veidais.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vygandas    -  2022-03-01, 07:03

    Kad okupantai rusai išsinešdintų iš Ukrainos, reikia kad pasaulis ukrainiečiams teiktų naujausius ginklus, ko pasekoje okupantai būtų sunaikinti užpultoje Ukrainoje. Kai okupantai Ukrainoje žus ne tūkstančiais, o dešimtimis tūkstančių, tai GAL atsikvošės ir Rusijos užzombuoti žmonės…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....