infa.lt

PSO vadovas: pandemija tai ne atsitiktinumo, o pasirinkimo reikalas

21 vasario
06:50 2022

PSO direktorius Tedros Adhanom Ghebreyesus

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) generalinis direktorius Tedros Adhanom Ghebreyesus mano, kad šiuo metu yra idealios sąlygos atsirasti pavojingesnei COVID-19 atmainai, pareiškė jis šį penktadienį per savo kalbą Saugumo konferencijoje iš Miuncheno. Vokietija), rašo ispanų leidinys actualidad.rt.com.

„Didelis skiepijimo lygis kai kuriose šalyse kartu su mažesniu omikron atmainos ligos sunkumu skatina pavojingą naratyvą, kad pandemija baigėsi“, – aiškino jis. „Tačiau tai nėra tas atvejis tada, kai 70 000 žmonių per savaitę miršta nuo ligos, kurios galima išvengti ir ją išgydyti“, – pridūrė jis.

Šia prasme jis priminė, kad 83 % Afrikos gyventojų dar negavo nė vienos vakcinos dozės nuo šios ligos, o sveikatos sistemos ir toliau kovoja su daugybe užsikrėtimo atvejų, kai labai užkrečiamas virusas „cirkuliuoja beveik nekontroliuojamai“ ir sunku atsekti jo raidą.

„Turime įrankius“

„Tiesą sakant, sąlygos yra idealios, kad atsirastų labiau užkrečiami ir pavojingesni variantai“, – tęsė jis. „Tačiau šiais metais galime užbaigti Covid-19 pandemiją kaip pasaulinę sveikatos krizę. Turime priemonių. Turime žinių“, – teigė jis.

Dėl visų šių priežasčių Ghebreyesus paragino visas šalis skubiai išspręsti 16 000 milijonų dolerių finansavimo trūkumą prieigai prie COVID-19 įrankių greitintuvo (ACT-A), kad vakcinos, tyrimai, gydymas ir asmeninės apsaugos priemonės būtų prieinamos visur.

„Palyginus su kitų ekonominės suirutės metų išlaidomis, 16 milijardų dolerių, atvirai kalbant, yra grašiai“, – sakė jis, pabrėždamas, kad reikia nutraukti šią pandemiją ir išmokti pamokas, kurias ji mums palieka.

„Stiprinti PSO vaidmenį“

PSO vadovas mano, kad norint pagerinti pasaulinį sveikatos saugumą, būtini trys dalykai: stiprinti bendradarbiavimą ir bendradarbiavimą; stiprinti sistemas ir priemones, skirtas epidemijų ir pandemijų prevencijai, aptikimui ir greitam reagavimui į jas; ir užtikrinti didesnį finansavimą.

Ghebreyesus nuomone, bet kokios pastangos stiprinti pasaulinę sveikatos saugumo architektūrą gali būti sėkmingos tik tuo atveju, jei jos taip pat sustiprins PSO vaidmenį, o ne sukurs daugiau mechanizmų, kurie, jo teigimu, tik dar labiau būtų suskaidyti ir pasaulis taptų mažiau saugi vieta.

„Kada baigsis COVID-19 pandemija? Baigsis, kai nuspręsime ją nutraukti. Nes galiausiai tai ne atsitiktinumo, o pasirinkimo reikalas”, – apibendrino Pasaulio sveikatos organizacijos generalinis direktorius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 366

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...