infa.lt

Viktoras Fiodorovas: mes esame ne prieš skiepus, o prieš prievartą

13 sausio
06:40 2022

Viktoras Fiodorovas

Antradienį Seimą pasiekė pataisos dėl privalomo skiepijimo nuo koronaviruso medikams ir socialiniams darbuotojams. Už tokias Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas po pateikimo balsavo 70 Seimo narių, prieš buvo 37 ir susilaikė 11 parlamentarų. Pataisos toliau bus svarstomos Sveikatos reikalų komitete, o Seimas dėl jų galutinai apsispręs kitą savaitę. Vyriausybės siūlymu jos svarstomos skubos tvarka.

„Šiandien kalbame apie privalomą ir valdančiųjų brukamą skiepijimą. Jeigu prieš kelerius metus jums kas nors būtų pasakęs, kad Seimas rimtais veidais aptarinės tokį dalyką turbūt dažnas jūsų būtų pirštu prie galvos pasukiojęs. Aišku visada yra išimtis – keli konservatoriai. Nereikia vaidinti šventesnių už šventus – pripažinkite, kad siekiate atimti iš žmonių laisvą valią apsispręsti, nesidangstykite kilniais tikslais, nes jie nepateisina to, ką šiandien aptarinėjame. Tiesiog dangstote savo klaidas.

Negalime žmonių per prievartą skiepyti, turime palikti jiems teisę rinktis periodiškai testuotis, juolab, kad jau žinome, jog skiepai negarantuoja to, kad žmogus nesusirgs ir neužkrės kitų. Jau šiandien susiduriama su socialinių darbuotojų trūkumu, jau šiandien ne visur pakanka medikų, tad kam dar labiau mažinti jų gretas? Juolab, kad dauguma jų ir taip yra pasiskiepiję. Be to, kur garantija, kad po šio nedidelio bandymo – po socialinių darbuotojų ir medikų neseks kitos profesijos? Matant tai, kaip tvarkomasi su šia pandemija – tai tikrai tikėtina.

Mes nesame prieš skiepus, bet ESAME PRIEŠ PRIEVARTĄ ir manome, kad alternatyva testuotis turi likti. Priverstinių skiepų nepalaikėme ir tikrai nepalaikysime“,- sako Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas.

Privalomas skiepijimas būtų įvestas asmenims, dirbantiems sveikatos priežiūros bei socialinės globos įstaigose, taip pat čia teikiantiems valymo, maisto tiekimo ir kitas paslaugas, į namus vykstantiems socialiniams darbuotojams.

Išimtis dėl privalomų skiepų būtų taikoma darbuotojams, kurie negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių bei tiems, kurie yra persirgę koronavirusu, kol bus laikomi įgijusiais imunitetą.

Nepasiskiepiję ir išimtims nepriklausantys darbuotojai negalėtų dirbti kontaktiniu būdu. Jei darbo pobūdis leidžia, jie galės būti skiriami dirbti nuotoliniu būdu, jei ne – perkeliami į kitas pareigas, kurioms nereikia skiepytis, o jei tokios galimybės nėra – nušalinami nuo darbo nemokant atlyginimo.

Praėjus trims mėnesiams nuo nušalinimo pradžios darbdavys galėtų nutraukti darbo sutartį be įspėjimo ir nemokėdamas išeitinės išmokos.

Numatyta, kad pakeitimai įsigaliotų š.m. vasario 14 dieną.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 251

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...