infa.lt

Nelegalai prasibrovė per užtvaras iš Baltarusijos į Lenkiją

10 lapkričio
15:30 2021
Nelegalai Lenkijos-Baltarusijos pasienyje

REUTERS

Dvi didelės nelegalių migrantų grupės, kurių kiekvieną sudarė kelios dešimtys žmonių, prasibrovė į Lenkiją iš Baltarusijos teritorijos, pralaužusios tvoras Kryneko ir Belovežo apylinkėse. Apie tai pranešė Lenkijos radijas Bialystok. Vėliau buvo pranešta, kad dalis nelegalių imigrantų buvo grąžinti į pasienio liniją.

ES ir NATO apkaltino Aleksandrą Lukašenką naudojant nelegalus kaip spaudimo ginklą. Dėl to Baltarusijos pareigūnams, vadovaujantiems migrantų perkėlimo iš šalies operacijai, buvo pritaikytas sankcijų paketas. Sankcijos buvo pritaikytos apie 30 fizinių ir juridinių asmenų. Spėjama, kad sąraše yra Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladimiras Makejus ir oro linijų bendrovė „Belavia“.

Ekspertai pastebi, kad A. Lukašenka ėmėsi Turkijos prezidento R. T. Erdogano išbandyto metodo: jis šantažuoja ES nelegalių migrantų srautu.

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, lapkričio 9 dieną Vladimiras Putinas ir Aleksandras Lukašenka telefonu aptarė situaciją Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje.

Kiek detalesniame pranešime Lukašenkos spaudos tarnyba informavo: pokalbio metu buvo aptarti „nerimą keliantys faktai ir tendencijos, vykstančios Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje“, įskaitant „griežtus Lenkijos veiksmus civilių atžvilgiu“.

Be viso to, atsakydamas į Krašto apsaugos žurnalo vyriausiojo redaktoriaus Igorio Korotčenkos klausimus, A. Lukašenka perspėjo apie Rusijos įsitraukimo į šią migracijos krizę riziką. Interviu fragmentą paskelbė  Telegram kanalas „Pirmojo Pulas”.

„Mes žinome, kad jei, neduok Dieve, padarysime kokią nors klaidą, jei suklupsime, tai tuoj pat įtrauks Rusiją į šį sūkurį. O tai yra didžiausia branduolinė galia. Aš nesu pamišęs. Aš puikiai suprantu prie ko tai gali privesti“, – pareiškė Lukašenka.

Anot jo, Lenkija jau yra pasirengusi išstatyti tankus prieš nelegalius imigrantus, bandančius patekti į ES iš Baltarusijos.

„Šiandien kovoti prieš migrantus su „Leopardais“ – atleiskite. Mes suprantame, ką reiškia kariauti su šiais nelaimingais žmonėmis ir išstatyti tankų kolonas. Akivaizdu, kad tai yra tam tikri mokymai ar šantažas“, – sakė Lukašenka.

Vakar, lapkričio 8 d. ryte iš Baltarusijos link Lenkijos sienos pajudėjo migrantų kolona, ​​apytiksliais skaičiavimais – apie du tūkstančius žmonių. Lenkijos valdžia tai pavadino „didžiausia jėgos invazija“ į šalį ir padidino savo karo pajėgų apimtis pasienyje.

Pasak į lenkų atsargos generolo majoro Romano Polko, dabar A. Lukašenka provokuoja Lenkijos valdžią atidengti ugnį žudymui. „Aiškiai matyti, kad Lukašenka neturi stabdžių. Vakar buvo 3 žalieji žmogeliukai, šiandien tūkstantis migrantų šturmuoja sieną. Aleksandras Lukašenka siekia kraujo praliejimo.

Jis pažymėjo, kad reakcija iš ES ir NATO pusės turi būti stipri, kad būtų galima „priversti Lukašenką – ar greičiau Putiną – nutraukti savo veiklą“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 380

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Vygandas    -  2021-11-10, 15:37

    Kas tarnavo Sovietinėje armijoje, tai puikiai žino kaip saugomos ne tik valstybinės sienos, bet ir „karaulų” saugomi objektai. Pagal „ustavą” priklauso komandos: Stok, kas eina. Stok, šausiu. Jeigu eina toliau: šūvis į viršų. Jeigu dar eina: šūvis į taikinį „na poraženija”…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Ed    -  2021-11-10, 21:07

      Na jau,gal be dvigubos demokratijos ,20 metų įvedinėjo tvarką Afganistane, ir Lietuva bei Lenkija ten darbavosi, milijardus kainavo tai po to metė viską ir gėdingai pabėgo iš Afganistano,traiškydami į lėktuvų važiuokles įsikabinusius žmones palikę savo šalininkus talibų represijoms, dabar ir priimkit juos, juk pati Merkel kvietė visus pabėgelius į Europą, skirstė kvotas kiek priimti…Arba mokėkit ir Lukašenkai, kaip mokat Erdoganui už pabėgelių sulaikymą stovyklose.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...