infa.lt

KAM skirs išmokas 4 tūkst. karių prisidėjusių stabdant nelegalią migraciją pasienyje su Baltarusija

28 spalio
17:26 2021
Kariai pasienyje

KAM nuotr.

Nelegalios migracijos antplūdį suvaldyti padėję daugiau kaip 4000 karių bus paskatinti išmokomis. Jas Krašto apsaugos ministerija skirs visiems nuo liepos mėnesio Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams pasienyje talkinusiems ir toliau talkinsiantiems kariams.

„Dėkoju Lietuvos kariams už atliekamą nelengvą tarnybą prisidedant ir prie valstybės sienos apsaugos. Kariai pasienyje dirba padidintos rizikos sąlygomis ir pagal papildomai suteiktus įgaliojimus ekstremaliosios situacijos metu.

Skirtingai nuo teisėsaugos pareigūnų, jie už tokią pat tarnybą negali gauti jokių priedų, todėl skiriamos vienkartinės skatinamosios išmokos“, – sako A. Anušauskas.

Ministras A. Anušauskas sako, kad dabartinė karių materialinio skatinimo sistema yra neperžiūrėta ankstesnių reformų metu, todėl ją bus siekiama pakeisti numatant priedus prie atlyginimų už patirtą riziką, papildomą fizinį ir psichologinį krūvį.

Lietuvos kariuomenė, atsižvelgdama į Vidaus reikalų ministerijos išsakytus poreikius, nuolat didina savo paramą pasienyje skirdama žmogiškuosius ir materialinius išteklius.

Kariuomenės nuolatinė parama skiriama patruliavimui pasienio užkardose (mobilūs patruliai, mobilieji stebėjimo postai, Karo policijos ekipažai), taip pat – spygliuotos vielos užtvarai įrengti.

Kariuomenė prisideda ir prie migrantų apgyvendinimo vietų apsaugos. Iš viso šiuo metu pasieniečiams talkina daugiau kaip 1000 karių.

Dėl darbo pasienyje Lietuvos kariams LR Seimo nutarimu suteikti didesni įgaliojimai numatyti iki gruodžio mėnesio vidurio. Šie įgaliojimai bus pratęsiami ir toliau.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 39

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...