infa.lt

Fizinis barjeras – tai viena svarbiausių priemonių siekiant likviduoti susidariusią situaciją pasienyje, teigia A. Bilotaitė

06 rugpjūčio
15:08 2021

Facebook nuotr.

Šiandien Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos siūlymui dėl specialaus įstatymo, skirto užtikrinti kuo operatyvesnį fizinio barjero Lietuvos Respublikos teritorijoje prie Europos Sąjungos išorės sienos su Baltarusijos Respublika įrengimą.

„Skubus fizinio barjero prie valstybės sienos su Baltarusija įrengimas yra būtinas ne tik efektyviai valstybės sienos apsaugai, bet ir gyvybinių nacionalinio saugumo interesų užtikrinimui, be to, turi didžiulę strateginę reikšmę.

Neteisėta migracija, su kuria šiandien susiduria Lietuva – tai našta mūsų valstybei, o fizinis barjeras – tai viena svarbiausių priemonių siekiant likviduoti susidariusią ekstremaliąją situaciją, todėl ši užduotis turi būti įvykdyta maksimaliai greitai. Svarbu, kad  skirtingos politinės partijos šiam sprendimui taip pat pritaria, nacionalinis saugumas šiuo metu yra svarbiausias“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Pagrindinis parengto įstatymo projekto tikslas – sudaryti būtinas teisines, finansines ir organizacines sąlygas skubiam fizinio barjero įrengimui, sukurti efektyvų sprendimų priėmimo ir reikalingų darbų organizavimo mechanizmą.

Vyriausybė priims esminius sprendimus dėl fizinio barjero įrengimo, projekto užsakovo ir projekto vykdytojo, jų funkcijų, konkrečių darbų atlikimo vietų, svarbiausiųjų fizinio barjero inžinerinių reikalavimų, darbų atlikimo terminų, finansavimo tvarkos ir kitų esminių su projekto vykdymu susijusių aspektų bei sąlygų.

Fizinio barjero įrengimo projektas bus pripažintas ypatingos valstybinės svarbos projektu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 107

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...