infa.lt

Teismas paskelbė nuosprendį Neringai Venckienei

08 liepos
21:05 2021
Neringa Venckienė

Karštas komentaras nuotr.

Ketvirtadienį Panevėžio apygardos teismas pripažino buvusią teisėją Neringą Venckienę kalta dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui, smūgių sudavimo arba nežymaus sveikatos sutrikdymo ir skyrė jai subendrintą bausmę – laisvės atėmimą 1 metams 9 mėnesiams 6 dienoms. Į laisvės atėmimo bausmę įskaičius kaltinamosios suėmime praleistą laiką, pripažinta, kad N. Venckienė bausmę jau yra atlikusi.

Baudžiamąją bylą N. Venckienei dėl teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo, teismas nutraukė, suėjus apkaltinamojo nuosprendžio priėmimo senaties terminui.

Teismas panaikino visas N. Venckienei skirtas kardomąsias priemones – periodinę registraciją policijoje, asmens dokumentų paėmimą ir 10 tūkst. eurų užstatą.

Teismas priteisė iš kaltinamosios N. Venckienės nukentėjusiesiems turinę ir neturtinę žalą. Nukentėjusiajai L. S. priteista 2300 Eur turtinei ir 4 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti, antstolei S. V. – 3 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Pareigūnui M. G. priteista 500 eurų neturtinei žalai atlyginti bei 5 proc. metinių palūkanų nuo šios sumos, skaičiuojant nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos iki visiško žalos atlyginimo.

Valstybei kaltinamoji turės atlyginti 6849,29 euro išlaidų už jos ekstradiciją iš JAV.

Skirdamas bausmę N. Venckienei teismas pažymėjo, kad kaltinamoji padarė keturias nusikalstamas veikas, kurių viena (teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymas) yra baudžiamasis nusižengimas, dėl kurio jau suėjo apkaltinamojo teismo nuosprendžio priėmimo senaties terminas, kitos veikos – nesunkūs, tyčiniai, baigti nusikaltimai.

Teismo įsitikinimu, 2012 m. gegužės 17 d. įvykis iš esmės buvo išprovokuotas N. Venckienės neteisėtais veiksmais, dangstantis jos kaip teisėjos imunitetu, kieme susirinkusia sekėjų minia ir net mažamete mergaite.

Teismas akcentavo, kad N. Venckienė savo tyčiniais veiksmais sąlygojo tai, kad teismo sprendimas buvo vykdomas prievarta, jį vykdant buvo sukeltas didžiulis ažiotažas, sužaloti keli asmenys, sugadintas kaltinamosios tėvų turtas. Už tai, teismo įsitikinimu, atsakinga yra tik kaltinamoji N. Venckienė.

Teismas pažymėjo ir tai, kad N. Venckienė, supratusi, kad jos kaip teisėjos ir kaip Lietuvos Respublikos Seimo narės imunitetas neapsaugos nuo baudžiamosios atsakomybės, pabėgo iš Lietuvos, ilgą laiką slapstėsi JAV, akivaizdžiai tikėdamasi, kad Lietuvai ji taip ir nebus išduota.

„Nors kaltinamoji teisiama pirmą kartą, ir pagal įstatymą jai galėtų būti skirta su areštu arba terminuotu laisvės atėmimu nesusijusi bausmė, tik skyrus laisvės atėmimo bausmę N. Venckienė bus tinkamai nubausta, t. y. bus tinkamai įvertintas jos padarytų nusikalstamų veikų pobūdis, jų pavojingumas visuomenei, jos pačios kaip asmenybės įtaka 2012-05-17 įvykiui ir jo metu sukeltoms pasekmėms, tik taip bus užtikrintas teisingumo principo įgyvendinimas“ – konstatavo teismas.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Neringa Venckienė paskelbė savo Facebook paskyroje tokio turinio žinutę:

Mieli mano FB draugai,
Panevėžio apygardos teismas 2021 m. liepos 8 d. nuosprendžiu dėl 2012 m. gegužės 17 dieną prievarta pagrobtos Deimantės mane nuteisė 1 metų 9 mėnesių 6 dienų realia laisvės atėmimo bausme.
Priteisė L. Stankūnaitei, M. Gušauskui, S. Vaicekauskienei ir valstybei beveik 20 000 eurų.
Nors ir nėra smagu prašyti Jūsų pagalbos, tačiau šiuo metu neturiu galimybių sumokėti šių pinigų.
Galintiems ir norintiems pasidalinti finansine našta:
Neringos Venckienės sąskaita SEB banke
Nr. LT367044060005629524
paypal.me/neringavenckiene
Labai Jums ačiū.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 508

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Kabalists    -  2021-07-08, 22:47

    Čia teismas priėmė nuosprendį pats sau ir visai teisinei sistemai. Juk tuo diskreditavo visą Lietuvos teisėsaugą, parodė, kad Lietuvoje teismai nevykdo teisingumo.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Gintaras    -  2021-07-09, 08:23

    labai geras precendentas, kad paskui parodyt koks yra klano išbujojimas. Tikiuos, kad ateinantis atpildas už savo piliečių išnaudojimą neaplenks ir nebaudžiamų prisidirbusių teisėjų.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...