infa.lt

Neišvengiama prievarta Rusijoje

25 birželio
15:28 2021
Policija Maskvoje

Policija Maskvoje vis dar atsipalaidavusi | © AFP

„Izoliacija (Lockdown) ir privaloma vakcinacija: Maskva reaguoja į padėties rimtumą. Koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius sparčiai auga”, – rašo Vokietijos leidinys „Frankfurter Rundschau”.

„Aktorius Jegoras Berojevas pasirodė scenoje su geltona žvaigžde ant švarko: „Kaip mes, nugalėtojų palikuonys, galėtume tai leisti? “, „Ar tu esi pilietis, ar gyvensi rezervacijoje.“ Jis turėjo omenyje skiepijimą. prieš „Sars-CoV-2“. (…) Berojevui daug kas pritarė “, – informuoja žurnalistas Stefanas Schollas.

„Dar praėjusią savaitę dešimtys tūkstančių sirgalių be testavimo ir kaukių susibūrė vietinėse futbolo sirgalių zonose, – rašo laikraštis. – Bet pirmadienį, iškritus iš turnyro nacionalinei rinktinei, iki šiol su pandemija vangiai kovojusi valstybė nusprendė remtis prievarta. Maskvoje ir kai kuriuose kituose regionuose vakcinacija bus privaloma 60 proc. aptarnaujančių darbuotojų ir vyriausybinių agentūrų”.

Nižnij Novgorodo srityje santuokos procedūra dabar gali būti vykdoma tik tada, kai jaunieji ir jų svečiai pateikia vakcinacijos pažymėjimus, imuniteto pažymėjimus ar neigiamus testus. Buriatijos Respublika rytų Sibire prisigyveno iki izoliacijos (lockdown) ir savaitgaliui uždarys didžiąją dalį savo gamyklų. Kremlius aiškiai demonstruoja, kad visa tai yra tik pradžia. „Realybė yra tokia, – sako Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, – kad diskriminacija yra neišvengiama“.

Turtingoje Maskvoje neskiepyti baro lankytojai turės likti gatvėje. (…) Vieno iš kavinių tinklų atstovas interviu laikraščiui „Kommersant” tvirtino, kad klientų skaičius sumažės iki 90 proc.

Duomenų apsaugos ekspertai įspėja, kad miesto valdžia pasinaudos proga gauti piliečių asmens duomenis. „Merijoje yra specialiai tam skirtas skaitmeninis skyrius”, – sako Maskvos laisvojo informacinių technologijų universiteto profesorius Aleksandras Isavninas. – Jie aktyviai kovoja su koronavirusu ir, beje, išsiaiškina, kurie maskviečiai kokiuose restoranuose lankosi.

Aktorius Berojevas nėra vienintelis skiepijimo priešininkas šalyje. „Rusijos žmonės netiki mokslu, įrodymais pagrįsta medicina, statistika ir net vien formalia logika, o taip pat tuo, kad yra sąžininga valdžia”, – rašo politologas Vladimiras Pastuchovas „Facebook“ paskyroje. Pasak jo, iš pradžių valstybė nusprendė elgtis populistiškai, sumenkindama visus koronaviruso pavojus, o dabar yra priversta imtis represinių priemonių prieš tas mases, kurios viruso bijo kur kas mažiau nei vakcinos injekcijos“.

„IT ekspertas Isavninas palygina QR kodus Maskvos kavinėse su kaukių dėvėjimo patikrinimu metro: „Griežti patikrinimai atliekami tik Komsomolskaja metro stotyje. O vagonuose, kur žmonių daug daugiau nei kavinėse, kaukių beveik niekas nedėvi“, – rašo Frankfurter Rundschau.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 254

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....