infa.lt

Agnė Širinskienė. Bijomasi referendumo dėl šeimos?

26 gegužės
15:12 2021

Agnė Širinskienė

Seimo narė, valstietė Agnė Širinskienė, savo socialinio teksto paskyroje pasidalino šokiruojančia naujiena apie tai, kad valstybėje apie pusę metų gali nelikti galimybės surengti jokio referendumo todėl, kad valdančiajai daugumai jis šiuo matu nenaudingas. Pilnas A. Širinskienės tekstas:

Konservatorių prezidiumas nulinčiavo savus 13 krikdemų ir su išmetimo iš partijos grėsme uždraudė net galvoti apie referendumą dėl homoseksualių asmenų partnerystės, kaip šeimos teisinio santykio, pripažinimo ar nepripažinimo.

Visi, pasisakantys už referendumą buvo išvadinti prorusiškais ir kitokiais epitetais, o konservatorių lyderiai iš viso pasakė, kad klausimas nėra tiek svarbus, kad būtų verta atsiklausti Tautos.

Tačiau to negana, suprasdami, kad referendumo gali nepavykti išvengti, nes jį remia opozicinės partijos, jie sugalvojo jį padaryti neįmanomu.

Iš to, ką išgirdau šiandien iš teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko St. Šedbaro lūpų – panašu, kad konservatoriai su liberalais greičiau padarys taip, kad referendumo įstatymo iš viso, mažiausiai pusmečiui, neliktų.

Konstitucinis Teismas pripažino esamos redakcijos referendumo įstatymą prieštaraujančiu Konstitucijai ir jis iš teisės sistemos bus eliminuotas šių metų liepos 1 dieną.

Tuomet neliks jokio įstatymo, kuris reguliuotų referendumo surengimo tvarką. Kitaip tariant, nors Konstitucija tokią teisę žmonėms numato, praktiškai referendumai taps neįmanomais, jei iki tos datos nebus iš naujo priimtas referendumo įstatymas, o valdantieji, kaip matysite iš pridedamo įrašo, ne tik kad neparengė jo naujo teksto priėmimui, tačiau to ir neketina daryti artimiausiu laiku, nes rinkimų sistemos pertvarka, pirmiausiai naikinant Seimo vienmandates, dabar – sunkinant su jais konkuruojančių rinkimų komitetų veiklą – jiems svarbiau, o referendumo įstatymo rengimas geriausiu atveju nusimato tik rudenį.

Vadinasi, mažiausiai pusę metų nebus net įmanoma pradėti rengtis bet kokiam referendumui, nesvarbu, kas begalvotų jį rengti: Seimo narių grupė ar žmonės, rinkdami parašus, nesvarbu, kokiu klausimu.

Nežinau, kaip kitaip, jei ne priesaikos sulaužymu, galima būtų pavadinti tokį valdančiųjų elgesį ribojant pamatines piliečių teises reikšti savo nuomonę referendumu.

Reikėjo sugebėti sukurti situaciją, kai Konstitucija garantuoja piliečiams teisę į referendumą, o laiku nepriimtas įstatymas neleis šia konstitucine teise pasinaudoti.

Manau, Seimo opozicijai būtų pats metas referendumo įstatymą perregistruoti ir siekti jo priėmimo, nepaliekant žmonių be įgyvendintos teisės svarbiausius Tautos ir valstybės gyvenimo klausimus spręsti referendumu

infa.lt komentaras:

Šioje valstybėje nebestebina niekas, jei tik žmogus sužinai, kad tą sugalvojo ir įgyvendino TS-LKD. Nors vienas keistas dalykas vis tik bado akis – kokiu būdu ši partija, beveik akivaizdžiai veikianti prieš visuomenę, patenka į Seimą? Kaip galima laužyti konstituciją ir likti nenubaustam, kokie dėl to įsijungia mechanizmai apsaugantys Konstitucijos laužytojus?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 780

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Op    -  2021-05-26, 17:16

    4 straipsnis
    Aukščiausią suverenią galią Tauta vykdo tiesiogiai ar per demokratiškai išrinktus savo atstovus.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Op    -  2021-05-26, 17:33

    8 straipsnis
    Valstybinės valdžios ar jos institucijos užgrobimas smurtu laikomi antikonstituciniais veiksmais, yra neteisėti ir negalioja.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Jo    -  2021-05-26, 18:42

    Tikiuosi trijų dienų mitingas prie Seimo ir vyriausybės įvyks? Maža neturėtų nepasirodyti.!!!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Gitana    -  2021-05-27, 19:57

    Na ką-dabartinė valdžia nesiskyria nuo Rusijos. Toli žiūrėti nereikia.
    Įsigalios fašizmas ir bolševizmas?
    Vienintelė mūsų viltis tik prezidentas – kad paleistų seimą.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Rimantas    -  2021-05-28, 12:42

    Jei prezidentas nepaleis seimo tai tada mus gali išgelbėti tik revoliucija

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....