infa.lt

JAV laikinai sankcijas „Nord Stream-2″ dujotiekiui, laukdama Vokietijos paramos prieš Kiniją

24 gegužės
09:50 2021

Džo Baidenas nuėmė sankcijas "Nord Stream 2" dujotiekiui

Džo Baidenas (Joe Biden) ištiesė ranką Vokietijos vyriausybei ir suartėjo su ja „Nord Stream 2“ klausimu tiek, kiek Berlynas net negalėjo tikėtis, rašo „Das Erste“. Oficialiame pareiškime valstybės sekretorius Anthony Blinkenas pakartojo, kad Vašingtonas siekia stiprinti transatlantinę partnerystę.

Pasak Bundestago užsienio reikalų komiteto pirmininko Norberto Röttgeno, Vašingtono žingsnis yra „sąmoningas politinis ženklas Vokietijos naudai“. Tuo pačiu metu Röttgenas pažymėjo, kad JAV dabar užėmė laukimo poziciją, kai tuo tarpu Vokietijos vyriausybė turės padaryti pažangą dujotiekio klausimu.

Anot Röttgeno, Berlynas dabar turės pateikti pasiūlymus, ką atsakyti kritikams pačioje Vokietijoje, kaimyninėse Europos šalyse ir JAV. Visų pirma, politikas teigė, kad Vokietija, vykdydama savo energetikos politiką, turės pasirūpinti, kad Ukraina ir Baltijos šalys nebūtų atkirstos nuo dujų tiekimo.

Tačiau dabar pagrindinis klausimas nėra Vokietijos energetikos politikos lūkesčiai, pažymi Das Erste. Angela Merkel neatsakė į klausimą, kaip Berlynas atsilieps į Vašingtono gestą, tačiau išvardijo probleminių transatlantinių santykių temų sąrašą teigdama, kad Vokietija ir toliau laikysis savo pažado didinti gynybos išlaidas ir prisiimti daugiau atsakomybės NATO viduje.

Kanclerė taip pat pažymėjo, kad Vokietija bendradarbiaus su JAV Rusijos, Ukrainos ir Kinijos politikos atžvilgiu. Kaip rašo Das Erste, nėra jokių abejonių, kad konkurencija su KLR vaidins pagrindinį vaidmenį Baideno administracijai: Vokietija ir likusi Europa gali tam ruoštis. Akivaizdu ir tai, kad JAV norėtų akistatoje su Kinija matyti Vokietiją savo pusėje.

Pasak Das Erste, kritikai teigia, kad Berlynas pernelyg vangiai palaiko Baideno siekius. Leidinyje pažymima, kad dabar, kai Baidenas panaikino sankcijas „Nord Stream 2“, spaudimas Vokietijai imtis atsakomųjų veiksmų tik didės. Be to, sankcijos prieš „Nord Stream AG“ buvo panaikintos tik 90 dienų laikotarpiui – teoriškai jas vis tiek bus galima įgalinti vėl.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 103

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...