infa.lt

Jolanta Blažytė. Smurto auka

05 gegužės
06:30 2021
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

Vaje… Ir atsitik tu man taip, kad tik antroje gyvenimo pusėje sužinojau, jog kažkada buvau vyrų smurto auka.

Pasirodo, Lygių galimybių „kontoros“ užsakymu atliktas tyrimas atskleidė, kad net 63 proc vyrų nemano, jog mergaičių tampymas už kasų ir sijonų kilnojimas yra nekaltas užsiėmimas. Suprask, tai yra smurtas dėl lyties.

Tai va, dabar galvoju, kur ir kokius ieškinius galėčiau teikti savo bendramoksliams, kurie bent jau iki trečios klasės vis tampydavo mane už kasų ar net kilnodavo sijoną. O vieną tokį tampytoją gerai atsimenu net iki šiol.

Mat vėliau jis vaišindavo mane ledais, šaldytomis slyvomis ir dar iki šiol kartais per gimtadienį atsiunčia „gerberų“. Galvoju, ar tokių veiksmų nereikėtų vertinti, kaip smurto dėl lyties?

Kaip ne kaip, esu turtinga moteris, todėl gerberų galiu nusipirkti ir pati. O ir šaldytų slyvų kažkada galėjau nusipirkti pati – mat kolūkyje, rinkdama akmenis, neblogai užsidirbdavau.

Aš vis dar galvoju, tuo tarpu lygių galimybių „kontora“, įsisavindama vis naujus fondus, vėl pradeda kažkokią naują akciją. Dabar ta kontora sieks keisti prievartinę kontrolę pateisinančius stereotipus.

Suprantu, kad ir toliau bus įkyriai siūloma ratifikuoti Stambulo konvenciją, kurioje numatyta mokyklose vaikams aiškinti apie „nestereotipinius“ lyčių vaidmenis, tam, kad ….nu, pavyzdžiui, tam, kad berniukai netampytų mergaičių už kasų.

Ar net nevaišintų mergaičių slyvomis vien dėl to, kad jos yra mergaitės? Kas pasakys, jog mergaičių vaišinimas slyvomis nėra siekis jas psichologiškai kontroliuoti, siekiant asmeninės naudos?

Suprantu, kad visi Lygių galimybių kontoros atliekami tyrimai yra skaidresni už rasos lašą, tuo tarpu tas tyrimas, kuris yra atliktas prezidentūros užsakymu ir kuris parodo, jog dauguma šalies gyventojų nepritaria Stambulo konvencijai, yra kažkoks „neišsamus“.

O aš galvoju, kad laikai, kai mergaitės buvo tampomos už kasų buvo visai neblogi.

Palyginus su tais laikais, kai visokių „tyrimų“ pagalba yra tampomi žmonių protai….

Šis komentaras pirmą kartą yra paskelbtas jo autorės asmeninėje Facebook paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 251

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...