infa.lt

JAV senatoriai siekia sutrukdyti prezidentams vienašališkai pasitraukti iš NATO

16 balandžio
19:11 2021

 

Baidenas ir Stoltenbergas

REUTERS

Penkiolika JAV demokratų ir respublikonų senatorių pateikė įstatymo projektą, draudžiantį Amerikos prezidentams palikti NATO karinį aljansą be Senato pritarimo, praneša „Reuters“.

Įstatymo projektas – tai nauja panašios priemonės versija, kurią Senato užsienio reikalų komitetas priėmė 2019 m. gruodį, bet niekada anksčiau nebuvo svarstomas viso senato, kuris tada buvo kontroliuojamas respublikonų.

Jei prezidentas bandys pasitraukti iš NATO be Senato pritarimo, įstatymo projektas suteikia Kongreso teisininkui teisę užginčyti administracijos veiksmus teisme.

„Šis įstatymo projektas išreiškia aiškią kongreso paramą išliekamajai NATO vertei ir paaiškina, kad joks prezidentas, veikiantis vienas sau, negali nutraukti ryšio su aljansu“, – sakoma vieno iš dokumento iniciatorių senatoriaus Timo Kane’o pranešime.

Buvęs respublikonų prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) kritikavo NATO, kritikavo sąjungininkus už tai, kad nemokėjo savo sąžiningos dalies finansinių įnašų, vadino aljansą pasenusiu ir kartą net padarė prielaidą, kad Vašingtonas galėtų iš jo pasitraukti.

NATO šį mėnesį randasi dėmesio centre, kai Rusija dislokuoja karius prie Ukrainos sienos ir Krymo. NATO užsienio ir gynybos ministrai šią savaitę surengė skubias konsultacijas dėl Rusijos karių koncentracijos.

„Didėjant Maskvos agresijai, turime užtikrinti, kad joks JAV prezidentas neišeitų iš NATO be Senato sutikimo“, – sakoma respublikono senatoriaus Marco Rubio pranešime.

Įstatymo projekto autoriai optimistiškai vertina jo galimybes tapti įstatymu, atsižvelgiant į pastaruosius prezidento Džo Baideno (Joe Biden) pareiškimus, kuriuose tvirtai palaikomas aljansas. Baideno bendradažygiai demokratai dabar kontroliuoja ir Senatą, ir Atstovų rūmus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 128

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...