infa.lt

Venų varikozė? Keletas liaudies receptų jos gydymui

17 balandžio
08:16 2016

fithacker.ru

venų varikozė

Varikozė – liga, nuo kurios kenčia pirmiausia pagyvenusios moterys, tačiau ji neapeina savo abejotinu „dėmesiu“ ir vyrų. Ši liga ne tik nemaloniai atrodo, žvelgiant iš estetinio požiūrio taško, tačiau yra ir pakankamai skausminga.

Varikozės pažeistos venos ant kojų pradeda kilti tada, kai mūsų kraujotakos sistemoje užsikemša kraujagyslės, kas neišvengiamai veda link kraujotakos sutrikimų. Kartais tam, kad atsikratyti šios problemos, reikalinga chirurginė operacija.

Nenusiminkite – yra keletas paprastų liaudies medicinos receptų, o taip pat įprastų produktų, kurie padės jums, jei jau ne visiškai atsikratyti šios problemos, tai bent jau sumažinti jos keliamus nemalonius pasireiškimus.

Čili pipiras

Daugelis specialistų-dietologų pataria vartoti maiste aštrųjį čili pipirą, kadangi jame esančios medžiagos padeda kraujo apytakos normalizavimui ir užsikimšusių venų valymui. varikozines venos, varikozes gydymas

Česnakas

Antrąją vietą priemonių sąraše užtarnautai užima česnakas. Jeigu jūs, dėl kažkokių priežasčių negalite sau leisti maiste naudoti raudonojo pipiro, tai jūs būtinai turėtumėte įtraukti į savo meniu česnaką, puikiai susitvarkantį šalinant uždegiminius procesus, iššauktus kraujo cirkuliacijos venomis sutrikimų. Kokiu būdų įtraukti česnaką į meniu – spręsti jums. Svarbu, kad jis patektų į jūsų organizmą. Jeigu jūs negalite sau leisti valgyti ir česnako, jūs visgi galite išbandyti jo gydomąjį poveikį sau – tiesiog smulkiai sutrinkite česnaką ir uždėkite tą košelę sau ant kojų. O dar galima padaryti spirito užpiltine su česnako galvutėmis, ir ja įtrinti kojas keturis kartus į savaitę.

Obuolių actas

Sudrėkinkite obuolių actu švarią marlinę pagalvėlę ir pridėkite ją prie savo varikozinių venų. Palikite taip keletui minučių. Taip pat jūs galite tuo pat metu lengvai masažuoti ligos pažeistas sritis, tačiau pradėti reikėtų nuo apačios ir iš lėto kilti viršun.

Alijošius

Šis augalas turi vėsinantį ir raminantį efektą. O jeigu tepalą iš alijošiaus dar ir sušildytume, tai jis, prie viso kitko dar ir gerina varikozinių venų būklę. Uždėkite jį ant kojų prieš eidami miegoti ir palikite nakčiai.

Receptai priemonių, kurias galima lengvai paruošti namuose

  1. Lapų nuoviras: išvirkite dviejuose litruose vandens nedidelį kiekį ramunėlių ir lauro lapų, pridėję mėtos. Po to, kai vanduo užvirs, išjunkite kaitinimą ir palikite nuovirą nusistovėti 5 minutes. Po to įtrinkite tuo skysčiu problemines vietas. Be šito, jūs pilnai galite nuovirą įpilti į bliūdą, ir pamirkyti jame kojas. Efekto sustiprinimui į nuovirą galima įdėti truputi valgomosios sodos.
  2. Kremo receptas: Įdėkite truputį gelio iš alijošiaus, morkų ir obuolių acto į maišyklę ir plakite kol gausis vienoda kreminė masė. Gautą pastą užtepkite ant varikozės pažeistų vietų, palikite taip 30 minučių, po ko nuplaukite šaltu vandeniu.

Jeigu jums šito neužtenka, štai dar keletas receptų ir būdų, kuriuos galima pritaikyti be ypatingų pastangų namuose:

  1. Aromatiniai aliejai: Pabandykite įtrinti į pažeistas vietas natūralius kvepiančius aliejus. Bet nepamirškite – masažuoti kojas esant varikozei reikalinga tik pradedant nuo apačios, nuo pėdų, lėtai kylant į viršų. Tuo metu stenkitės labai nespausti, darykite švelnius sukamuosius judesius. Geriausia tą daryti prieš gulantis miegoti.
  2. Tepalas iš žalio molio: Sumaišykite žalią molį su nedideliu kiekiu vandens. Gautą mišinį paskleiskite ant probleminių vietų prieš miegą ir palikite nakčiai. Ryte nuplaukite tai, kas liko paprastu muilu.
  3. Arbata iš kaštono žievės: Virinkite 50 gramų kaštono žievės 1 litre vandens 10 minučių. Šios arbatos vartojimas padeda sumažinti kojų tinimą.
  4. Gydomosios vonelės: Pripilkite į bliūdą šilto vandens, pridėkite jūros druskos įr vieną puodelį obuolių acto. Nuleiskite ten savo kojas įr laikykite maždaug. Taip pat jūs galite masažuoti savo kojas, kol jos dar randasi skystyje.
  5. Ir nepamirškite apie teisingą maitinimąsi. Kaip taisyklė viršsvoris padidina varikozinio venų išsiplėtimo rizikos tikimybę. Vartokite produktus turinčius daugiau baltymų, daržoves ir vaisius.

Atsakomybės apribojimas: infa.lt tinklapis neprisiima atsakomybės už straipsnyje pateiktų priemonių naudojimo pasekmes. Rekomenduojame visada pasitarti su savo gydytoju.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 9 452

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Sportinės kojinės    -  2018-05-11, 13:58

    Apie maistą neteko girdėti. Mėgstu aštriai, reikės dažniau tokį maistą gaminti. Dėl aromatinių aliejų truputuką abejoju, nes turbūt netinka absoliučiai visi, nes kiekvienas eterinis aliejus turi tam tikrų savybių, tinkančių vienoms ligoms ir tik pastiprinančių kitas. Dėviu kompresines kojines, nes neturiu nė menkiausio noro gultis ant operacinio stalo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...