infa.lt

10 naujų radikalių taisyklių, kurios keičia Ameriką

03 balandžio
08:52 2021

Dolerių spausdinimas

Victor Davis Hanson

Egzistuoja 10 naujų idėjų, kurios jau šiandien keičia Ameriką, ir, galimai, visam laikui.

1. Pinigai – tai konstrukcija. Juos galima sukurti iš oro. Metinis deficitas ir bendra valstybės skola nebeturi didelės reikšmės.

Ankstesni prezidentai susidurdavo su didžiuliu metiniu biudžeto deficitu, tačiau bent jau buvo tam tikrų prielaidų tame, kad pinigai yra tikri ir juos reikia grąžinti. Bet ne dabar. Kai mes artėjame prie 30 trilijonų JAV dolerių valstybės skolos, kas sudaro 110 procentų metinio BVP, mūsų elitas arba mano, kad dėl nuolatinių nulinių palūkanų normų kaskadinis įpareigojimas tampa nereikšmingas, arba kuo didesnė skola, tuo didesnė tikimybė, kad būsime priversti spręsti reikalingą pajamų perskirstymą, rašoma Epoch Times portale.

2. Įstatymai nebūtinai yra privalomi. Džo Baiidenas (Joe Biden) prisiekė „rūpintis, kad įstatymai būtų sąžiningai vykdomi“. Bet jis sąmoningai panaikino federalinius imigracijos įstatymus. Vieni riaušininkai baudžiami už federalinių įstatymų pažeidimus, kiti – ne tiek ir labai. Areštai, patraukimas baudžiamojon atsakomybėn ir teismai vyksta sklandžiai. Ideologija reguliuoja, kai įstatymas vis dar laikomas įstatymu.

Nusikalstamumo lygis nebūtinai turi reikšmę. Jei kažkas yra apiplėšiamas, užpuolamas ar nušaunamas, galima suprasti, kad tai yra tiek pat aukos, tiek nusikaltėlio kaltė. Arba auka buvo per daug atsaini, nerūpestinga ir bejausmė, arba ji išprovokavo savo užpuoliką. Nuo to kiek nusikaltimas yra naudingas platesnei kairiųjų programai, priklauso tai, ar auka tikrai yra auka, o nusikaltėlis – tikrai nusikaltėlis.

3. Rasizmas dabar yra priimtinas. Pirmiausia mus apibrėžia etninė priklausomybė arba religija, o antra – jei apskritai yra – amerikiečių bendrumas. Akivaizdus baltųjų pašalinimas iš kolegijų bendrabučių, saugių erdvių ir federalinės pagalbos programų dabar nėra ginčytinas. Tai yra neišsakytas suvoktų praeities nuodėmių išpirkimas arba „gero“ rasizmo rūšis. Neteisingas rasisto pavadinimas padaro žmogų labiau kaltu nei melagingai apkaltinus kitą rasistu.

4. Imigrantas yra labiau pageidaujamas nei pilietis. Naujokas, priešingai nei šeimininkas, nėra išteptas Amerikos įkūrimo ir istorijos nuodėmėmis. Šiuo metu dauguma piliečių privalo laikytis karantino taisyklių ir socialinio atsiribojimo, neiti į mokyklą ir laikytis visų įstatymų.

Vis dėlto, nelegaliai atvykstantiems į JAV nereikia laikytis tokių akivaizdžiai nereikalingų COVID-19 taisyklių. Jų vaikai turėtų būti nedelsiant mokomi, nesijaudinant dėl karantino. Imigrantams nereikia jaudintis dėl neteisėto atvykimo ar gyvenimo Amerikoje. Mūsų elitas mano, kad nelegalūs dalyviai labiau panašūs į „įkūrėjus“ nei į teisėti piliečiai, iš kurių maždaug pusę jie laiko nepataisomais.

5. Su dauguma amerikiečių turėtų būti elgiamasi kaip su mažais vaikais. Jų negalima paprašyti pateikti asmens tapatybės dokumentą balsavimui. Mūsų elito „kilnus melas“ apie COVID-19 taisykles yra būtinas norint apsaugoti „neandertaliečius“ nuo jų pačių.

Amerikiečiai nusipelno išvadavimo nuo streso, susijusio su pažymiais, standartizuotais testais ir norminėmis mokyklos taisyklėmis. Jie vis dar nesuvokia, kodėl jiems naudinga kur kas daugiau mokėti už benziną, šildymą ir oro kondicionavimą.

6. Veidmainystė praeityje. Kvietimas dorybei – gyvuoja. Klimato kaitos aktyvistai skraido privačiais lėktuvais. Socialinio teisingumo kariai gyvena uždarose bendruomenėse. Daugiamilijoninis elitas pateikia save kaip seksizmo, rasizmo ir homofobijos aukas. Elitui reikalingos šios išimtys, kad padėtų nuskriaustiesiems. Svarbu tai, ką sakote mažesniems kitiems apie tai, kaip REIKIA gyventi, o ne tai, kaip gyvenate jūs pats.

7. Geriau ignoruoti ar įamžinti benamystę nei ją nutraukti. Žmoniškiau yra leisti tūkstančiams beglobių žmonių gyventi, valgyti, tuštintis ir vartoti narkotikus viešose gatvėse ir ant šaligatvių, nei duoti žalią šviesą prieinamam būstui, įpareigoti hospitalizuoti psichikos ligonius ir sukurti pakankamai viešų pastogių.

8. Makartizmas – tai gerai. Sugriovus gyvenimus ir karjerą už neteisingas mintis, išsaugoma daugiau gyvybių ir karjerų. Atšaukimo kultūra („Cancel culture”) ir teroro viešpatavimas„Twitter“ tinkle garantuoja būtiną atgrasymą.

Dabar, kai amerikiečiai žino, kad jie už vieną neteisingą žodį, veiksmą ar žvilgsnį gali prarasti pragyvenimo šaltinį, jie yra labiau atsargesni ir elgsis labiau prognozuojamai. Socialinės žiniasklaidos giljotina yra humaniškas, mokslinis „prabudusio“ įrankis.

9. Nežinojimas yra geriau nei žinios. Nei statulų nuvertimui, nei pavadinimo keitimui, nei 1619 projektui nereikalinga jokių įrodymų ar istorinių žinių. Praeities herojai buvo paprastos konstrukcijos. Bakalauro, absolvento ir profesinio parengimo laipsniai atspindi ne žinias, o kvalifikaciją. Svarbus prekės ženklas, o ne tai, kas jį sukūrė.

10. „Prabudimas“ yra nauja religija, plintanti greičiau ir didesnio masto už krikščionybę. Jos šventenybė viršija dvasinnkijos skaičių ir turi kur kas didesnę galią. Silicio slėnis yra naujasis Vatikanas, o „Amazon“, „Apple“, „Facebook“, „Google“ ir „Twitter“ – tai naujosios evangelijos.

Amerikiečiai asmeniškai baiminasi šių taisyklių, nors viešai atrodo, kad jas priima. Jos vis dar galėtų būti laikinos ir iššaukti reakcijas. Arba jos jau yra beveik nuolatinės ir institucionalizuotos.

Atsakymas lems, ar konstitucinė respublika tęsis taip, kaip kadaise buvo numatyta, ar virs kažkuo, ko niekada neįsivaizdavo jos kūrėjai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 503

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...