infa.lt

Jolanta Blažytė. Prekyba Gailesčiu ir PG

27 kovo
06:40 2021
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

Šiais laikais galima prekiauti viskuo, kas tik juda ir kas nejuda. Galima prekiauti vištomis, kojinėmis, dujų balionais, bitkoinas, patarimais, narkotikais ar net nuosavu kūnu. Galima prekiauti net įtaka (tik bėda, kad ši prekyba kartais nepatinka visokioms tarnyboms, tokioms kaip STT).

O komunikacijos specialistai dar sako, kad galima prekiauti ir…..gailesčiu. Sakysit, nesąmonė kažkokia, kaip gi galima pardavinėti gailestį? Aš, beje, lygiai taip pat galvojau. Bet iki tos dienos, kol politikos padangėje nepasirodė toks profesionaliu gėjumi (PG) save vadinantis pilietis.

Būtent PG ir leido man tiksliau susipažinti su visais prekybos gailesčiu niuansais. Dalinuosi savo pastebėjimais.

Taigi, supratau, kad PG dar prieš rinkimus suko prekybą gailesčiu ir prekiavo juo dar apsukriau, nei koks uzbekas prekiauja pistacijomis Taškento turguje.

PG, Laisvės partijos sąraše kandidatuodamas į Seimą, profesionaliai graudino publiką savo vaikystės istorijomis apie tai, kaip jį visi labai skriaudė ir koks jis buvo nelaimingas.

Gailestingoji publika mielai iš PG nupirko šias istorijas, užmokėdama jam aukštu postu Seime – PG išdidžiai atsisėdo į Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko kėdę.

Ir nedaug suklysiu sakydama, kad PG savąją prekybą gailesčiu tiesiog perkėlė į geresnes patalpas: iš kuklaus kiosko – į visiems matomą prekybos salę. Mat ir šiuo metu PG dirba tik tai, ką mokėjo dirbti prieš tapdamas Seimo nariu: pardavinėja publikai graudžias istorijas apie tai, kaip jį visi skriaudžia.

O tos skriaudos, pasirodo, tiek daug, kad nebelieka laiko net atlikti LR įstatymais numatytas pareigas – t.y. rūpintis visų Lietuvos žmonių teisėmis.

Todėl PG visiškai „dzin“, kad prisidenginėjant virusu, Lietuvoje įžūliai pažeidinėjamos tiek žmonių teisės, tiek pati Konstitucija. Jam visiškai „dzin“, kad šiandien prie Seimo vyks mitingas, kuriame žmonės protestuos prieš prievartinį jų testavimą. Jam visiškai dzin, kad politikai nusprendė tiesiog prievarta žmonėms kaišioti į nosis pagaliukus (kol kas apsiribota tik pagaliukais ir tik į nosį).

Mat PG šiuo metu rūpinasi tik savo asmeninio „kaišiojimo“ reikalais. Todėl, visu pajėgumu pardavinėdamas gailestį, PG jau išsireikalavo, kad virtualioje erdvėje būtų statomi kažkokie tai kibernetiniai policininkai, dieną naktį gaudantys visus, nepagarbiai kalbančius apie jo „ano galo“ reiklaus. Išsireikalavo, kad būtų kepami įstatymai, griežtai baudžiantys tuos, kurie bent cyptels tai, kas neatitinka PG vertybių.

Išsireikalavo ir tai, kad net pati Laisvės partijos pirmininkė rašinėtų skundus į prokuratūrą dėl nepagarbaus elgesio su PG. Manau, kad šį skundą prokuratūra tikrai nagrinės ir visus PG negerbėjus griežtai nubaus. Galiu tik įsivaizduoti, kaip šiuo metu visos nuo prievartautojų ir smurtautojų nukentėjusios merginos pavydi PG dėl tokio įstatymų leidėjų jam skiriamo dėmesio.

Mat tam, kad Lietuvoje neva apsaugoti moteris nuo smurto, būtinai reikalinga PG vertybių prikaišiota Stambulo konvencija – be jos niekaip. O štai tam, kad nuo nepagarbaus elgesio apsaugoti patį ŽT komiteto pirmininką ir profesionalų G, jokių tarptautinių konvencijų nereikia –jam skirti įstatymai kepami vietiniu mastu ir kone kas dieną.

Ir kol PG, o kartu ir profesionalus gailesčio pardavėjas dar nebuvo ŽT komiteto pirmininku, niekas nežinojo tokio žodžių darinio, kaip „hate speech“. O dabar žino.

Kaip žino ir tai, kad šis terminas bus taikomas sprendžiant tik išskirtinai PG „ano galo“ reikalus. Naivu būtų manyti, kad po „hate speech“ nuodėme papuls ir paties PG kolegos, kurie savo patekimui į valdžią ir išsilaikymui joje, naudoja vienintelę strategiją – t.y. patyčių strategiją.

Lygiai taip pat būtų naivu manyti, kad prokuratūra tirs galimai paties PG ar jį palaikančios chebros organizuojamas provokacijas, kurios ypač reikalingos, norint padidinti prekybos gailesčiu apyvartą.

Priminsiu, kad internautai „išrišo“ atvejį, kai viename mitinge PG įžeidžiančius plakatus laikė tas pats pilietis, kuris vasarą vykusiame BLM mitinge stovėjo paties PG bendraminčių pusėje.

Žodžiu, nebelieka nieko kito, kaip tik pasveikinti patį PG už tai, kad pardavimų gailesčiu dėka, jis sugebėjo pasiekti tai, ko negalėtų pasiekti net ir pats stipriausias šalies valdovas: PG tiesiog pastatė ant ausų (ir ne tik ant ausų) visą Lietuvą.

Mat Lietuvoje nelabai kas šiuo metu domisi ekonomika, verslu, švietimu, inovacijomis. Nes bene didžiausias tautos dėmesys dabar sutelktas į „ano galo“ reikalus.

Ir jeigu anksčiau Lietuvos visuomenę draskydavo nesutarimai dėl mokesčių politikos, dėl mokytojų ar gydytojų atlyginimų, dėl prekybos alkoholiu, tai šiuo metu tarpusavio kovos vyksta tik dėl vieno klausimo: kokia vėliava papuošti požeminę perėją?

O prekybos gailesčiu turgus visu pajėgumu veikia toliau. Ir, beje, tai vienintelė prekybos vieta, kurioje netaikomi jokie karantino apribojimai……

Pirmą kartą šis komentaras paskelbtas autorės asmeninėje socialinio tinklo Facebook paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 480

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Zenonas    -  2021-03-27, 09:58

    Šanuolė Jolanta, kad rašote, šaunūs ir tie kurie viešai ar nors ir savyje, dėl šio PG skaudulio kalba ir mąsto, teikia peticijas tautos vardu Vyriausybei, Seimui. Bet mano manymu, kad daugelis ten yra paveiktų kažkokio mutuoto COVID 19 viruso ir jokia vakcina jiems nepadės.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. g    -  2021-03-27, 10:31

    vienas geriausių J.B. straipsnių

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Anonimas    -  2021-03-27, 22:03

    Piktina, kad šitą seimo okeanidę delfi ir rytas saugo kaip kokią sopulingą verksnienę – išjungia anoniminius komentarus ir taiko dvigubus savo elgsenos standartus, tuo tarpu kai „valstiečius” persekiojo grubiausiais būdais patys žurnaliugos, aiškindami, kad su valdžia, taip elgtis privaloma

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....