infa.lt

A. Anušauskas apie Afganistaną: „Sprendimai turi būti priimami solidariai”

17 kovo
19:08 2021
Sraigtasparnis

KAM archyvo nuotr.

Kovo 17 d. krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas Vokietijos gynybos ministrės Annegret Kramp-Karrenbauer kvietimu dalyvavo nuotolinėje vaizdo konferencijoje, kurios metu su kolegomis gynybos ministrais aptarė padėtį Afganistane.

Nuotolinės konferencijos metu šešiolikos „Tvirta parama“ operacijoje dalyvaujančių šalių gynybos ministrai sutarė toliau vieningai koordinuoti įsitraukimą Afganistane ir remti tarptautinės bendruomenės pastangas siekti šalyje tvarios taikos.

„Lietuva, kaip ir kitos sąjungininkės, tvirtai pasisako už tai, kad sprendimai dėl tolimesnio įsitraukimo Afganistane būtų priimti solidariai“, – po konferencijos sakė krašto apsaugos ministras A. Anušauskas.

Renginį inicijavusi Vokietija vadovauja NATO operacijos „Tvirta parama“ Afganistano Šiaurės regionui, kuriame yra dislokavusi didžiausias karines pajėgas.

Jos kartu su sąjungininkų kariais remia vietines saugumo pajėgas. Operacijoje „Tvirta parama“ dalyvauja ir apie 40 Lietuvos karių.

infa.lt komentaras:

Kilo toks kvailas klausimas: o kodėl Lietuva turėtų siekti kažkokiame Afganistane kažkokios taikos? Koks mūsų reikalas kaip savo viduje tvarkosi suvereni šalis? O gal jos jau negalima vadinti suverenia, kai joje stovi užsienio okupacinės pajėgos „siekiančios įvesti taiką”? Baisu užduoti sekantį klausimą, bet jis neišvengiamas: „Tiek laiko pati išbuvusi okupuota šiandien Lietuva irgi tapo okupante?”. Užjuodintas žodis „Įsitraukimas Afganistane” greičiausiai ir reiškia okupaciją, nes jokio pašalinių šalių įsitraukimo į suverenios šalies teritoriją  sąvokų žodyne tiesiog nėra. Yra tik okupacija.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 223

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Virginijus    -  2021-03-17, 19:13

    Pala pala tai gal reikėtų pirma paprašyt kad Vokietija prisidėtų atsiimanat skolą iš Rusijos kur už okupaciją konservatoriai kada ana priskaičiavę i nė kriukt…nuo to gal pradėt reikia

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Myndė    -  2021-03-17, 19:20

    Oi, nedarykit man juokinga… Kaip senelis (Biden) pasakys, taip ir bus.
    Turi gi kažkas užtikrinti stogą aguonų augintojams.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...