infa.lt

Parašų rinkimą už T.V.Raskevičiaus nušalinimą iš ŽTK pirmininko pareigų, lydėjo programišiaus-trolio ataka

16 vasario
10:14 2021

Programišius-trolis

Vakar infa.lt redakcijai paskambino vienas iš parašų rinkimo už T.V.Raskevičiaus nušalinimą iš ŽTK pirmininko pareigų iniciatyvinės grupės narių ir pranešė, kad jau po to, kai spaudos konferencijos metu (vaizdo įrašas žemiau) buvo paskelbta apie iki vakar surinktus 365 tūkstančius parašų, vėliau juos tikrinant vizualiai, paaiškėjo nemalonūs dalykai.

Parašų tikrinimas kasdien vyko ta pačia tvarka, pradžioje pagal google skaitliuką tiesiog buvo pažiūrima kiek yra viso surinkta parašų, o tada, ta dalis, kuri prisidėjo prie jau anksčiau patvirtintų, būdavo peržiūrima rankiniu būdu.

Niekas netikrino kiekvieno parašo autentiškumo atskirai, kadangi ši peticija skirta tik parodyti Seimui ir žmonėms apie PETICIJOJE iškelto klausimo svarbą visuomenei ir pasirašančiųjų masiškumą, tačiau ji nėra teisiškai įpareigojanti valdžią kažko imtis būtinąja tvarka. Kol kas. Ir tik dabartinė.

Todėl parašų rinkimo organizatoriai pasinaudojo Technologijų milžinės – Google – viena iš paslaugų formų – balsavimo forma, kuri šiaip yra kažkiek apsaugota nuo pakartotinių balsavimų kaip ir daugelis tokio tipo modulių – fiksuojant balsuojančio IP adresą.

Deja, kaip paaiškėjo vakar jau po spaudos konferencijos, vykusioje nuotoliniu būdu pasinaudojant Zoom programa, kurioje buvo pristatoma su parašų rinkimu susiję klausimai, iš kurių vienas buvo paties parašų skaičiaus (365 000+) ir papkių su atspausdintais ant popieriaus parašais pateikimas, dalis parašų buvo piktybiškai sugadinti, tuo siekiant diskredituoti pačią parašų rinkimo idėją ir apsunkinti skaičiavimo procesą.

Jeigu iki vakar dienos iš tūkstančio parašų būdavo akivaizdžiai sugadinti apie keliolika-keliasdešimt parašų, tai pradedant nuo vakarykštės paros 332 909 parašo iki pat pabaigos, kai buvo uždarytas balsavimas – tokių parašų skaičius pasiekė nuo 20 000 iki maždaug 27 000 iš bendrai surinkto per paskutinę balsavimo parą skaičiaus.

Akivaizdus, įvykęs nusikalstamas T.V.Raskevičių palaikančios aplinkos organizuotas veiksmas, kuriuo buvo trukdoma Lietuvos žmonės išreikšti savo pilietinę valią, o organizatoriams siekiama sutrukdyti atlikti jų organizuotą teisėtą akciją.

Reikia pastebėti, jog daugelis tų nusikalstamu būdu įkeltų parašų buvo net be būtinojo el-pašto adreso, apeinant formos reikalavimą, plius lydimi necenzūrinės leksikos, kas parodo šio nusikaltimo organizatorių, be kita ko, ir kultūrinį lygmenį.

Parašų rinkimo organizatoriai sako laukę kažko panašaus, bet ne tokiu mastu, kai tarp tūkstančio parašų, normalių pasitaikydavo vos keletas (kol kas jie buvo peržiūrėti tik paviršutiniškai), o visą kitą vietą užėmė nusikalstamu būdu per programinį botą įkelti šlamštiniai įrašai.

Tie visi nusikalstamu būdu įkelti įrašai (parašais jų pavadinti negalima) buvo lydimi necenzūrinės leksikos, kas iš esmės nenustebino, žinant tos publikos, prieš kurią buvo rinkti parašai, mentalitetą.

Tačiau jų nuolatinė gausa (per paskutinę parašų rinkimo parą buvo padaryta apie 30 000 naujų įrašų) – trukdė pasirašyti normaliems žmonėms, kadangi programišiaus-trolio paleisto boto šlamšto srautas elementariai stabdė pasirašymo formos darbą.

Organizatoriai žada visus tuos šlamštinius įrašus susegti į atskiras papkes ir pateikti kaip įrodymą to, kokiais nusikalstamais būdais ir kokio kultūros lygmens pajėgos remia pagal sąrašą į Seimą patekusį Tomą Vytautą Raskevičių, savo Facebook paskyroje nesivaržantį skelbti tokio pobūdžio pranešimus:

Tomo Vytauto Raskevičiaus svajonė

Tomo Vytauto Raskevičiaus svajonė

I had a dream to make this country work for LGBT people. My dream has brought me to places I have never imagined. Now I will be responsible for making it work for everyone. I have been elected as the Member of the Lithuanian Parliament Seimas with the Freedom Party. The first political LGBT person to do so. With great power comes great responsibility. Thank you for everyone, whom I had a chance to learn from. The incredible journey continues.“

Reikėtų pastebėti, kad normalioje civilizuotoje šalyje tokie įrašai (ir ypač pirmoji jo eilutė) sukeltų garsų politinį skandalą, o to skandalo centrinį veikėją – priverstų atsistatydinti, bet tai ne apie Lietuvą, kur net virš 300 000 surinktų parašų vargu ar  išjudins bet kokį politinį (net apsimestinį) padorumą praradusią politinę grupuotę imtis visuomenės reikalaujamų veiksmų.

Ši informacija labai nekokia, minint valstybės atkūrimo šventę – Vasario 16-ąją ir matant kokio lygmens valstybę turime, tačiau tai laikinas reiškinys, kuris praeis kaip blogas sapnas, kai visuomenė susitelks sekančiam, teisiškai įpareigojančiam balsavimui.

Štai šito labiausiai ir bijoma, todėl ir buvo siekiama BET KOKIAIS būdais diskredituoti dabartinius balsus. Prieita net iki to, kad šie balsai kai kurių T.V.Raskevičiaus paramos grupės veikėjų buvo pavadinti „durnių sąrašu”, kas vėlgi, eilinį kartą patvirtina „anos pusės” kultūrinį lygmenį. Tačiau tos pusės kultūra – nebus nugalėtojų kultūra mūsų šalyje. Visuomenė, bent kol kas, jau pasirengusi to neleisti. Ir tą pasakė aiškiai.

P.S. T,V.Raskevičius jau slepiasi, kad visuomenė nepamatytų kuo jis su savo draugais dalijasi Facebook paskyroje. Todėl visus senus įrašus tiesiog padarė neprieinamus. Vargu, žinoma ar ką nors tai nustebino.

Su mūsų valstybės švente, su Vasario 16-ąja!

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 839

Žymos:

Atsiliepimų 8

  1. Aivaras    -  2021-02-16, 10:36

    Argi buvo galimą ko nors kito tikėtis iš psichiškai suluošintų ir neigalių būtybių kurie net patys nežino kas esą.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rūta    -  2021-02-16, 18:11

    O kada bus įteikiami parašai?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Hm    -  2021-02-17, 17:57

    Ir dar vienas pastebėjimas – ar dar nors kokia žiniasklaidos priemonė paskelbė apie surinktus parašus??? Čia kaip toje dainoje – kas nešokinės, kas nešokinės tas pyyyyy…p

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Pagarba    -  2021-02-17, 19:27

    rinkusiems parašus, pagarba pasirašiusiems. Šis surinktų parašų komplektas – Dovana Lietuvai Vasario 16-osios proga. Tvirtybės visiems doriems Lietuvos piliečiams. Mūsų protėviai ne tokius sunkumus iškentė ir nepalūžo. Nepalūšime ir mes.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Rūta    -  2021-02-17, 19:47

    Darykim spaudimą Čmilytei jos fb paskyroje https://www.facebook.com/Cmilyte Jos komentaruose reikalaukime, jog priimtų parašus ir atsižvelgtų į mūsų reikalvimą! Nebegalima taip toliau mulkinti tautos

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Rūta    -  2021-02-17, 19:48

    Darykim spaudimą Čmilytei jos fb paskyroje facebook.com/Cmilyte Jos komentaruose reikalaukime, jog priimtų parašus ir atsižvelgtų į mūsų reikalvimą! Nebegalima taip toliau mulkinti tautos

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...