infa.lt

Dvi strateginės klaidos kovoje su „Covid-19“

08 vasario
09:30 2021

Internetinis prancūzų laikraštis „Voltairenet paskelbė straipsnį paaiškinantį esmines strategines klaidas, kalbant apie tai, kas iš tikrųjų yra tas COVID’as

Covid-19 epidemija sukėlė baimę ir paniką Vakarų šalyse. Praradę sveiką protą, jie (vyriausybės) padarė dvi dideles strategines klaidas: 1) izoliavo sveikus žmones, rizikuodami sunaikinti savo pačių ekonomiką; 2) užuot gydę ligonius, ėmėsi kurti skiepus (vakcinas), kurių pasekmės nenuspėjamos.

Covid-19 epidemija sukėlė baimę ir paniką Vakarų šalyse. Praradusios sveiką protą vyriausybės padarė dvi dideles strategines klaidas: 1) izoliavo sveikus žmones, rizikuodamos sunaikinti savo pačių ekonomiką; 2) užuot gydžiusios ligonius, ėmėsi kurti skiepus (vakcinas), kurių pasekmės nenuspėjamos.

Prancūzijos prezidentas Emanuelis Makronas pirmasis politikas Covid-19 epidemiją pavadinęs karu. 2020 m. kovo 19 d. savo kalboje jis pristatė padėtį kaip itin pavojingą ir pasiskelbė šio karo vadu. Šios kalbos sukelta baimė greitai virto panika. O demokratines diskusijas pakeitė kolektyvinė isterija.

Bendravimas: Covid-19 ir karas

Covid-19 — tai virusinė liga, nuo kurios vidutiniškai miršta 0,001% žmonių. Daugiausia miršta 80-mečiai ir vyresni. Mirusiųjų amžiaus vidurkis 83 metai. Oficialiai skelbiamas mirtingumo rodiklis skirtingose šalyse skiriasi ir varijuoja nuo 0.25 procento iki vos ne iki 1 procento. Čia su tais atvejais, kai žmogus miršta nuo kitų ligų, tačiau tuo pačiu serga ir Covid.

Kariaujančiose šalyse karo metu žmonių mirtingumas yra 5-8 kartus didesnis negu taikos metu ir be to daugiausia žūsta jauni 18-30 metų vyrai. Prie šito reikia pridėti pabėgėlius, kurių skaičius gali siekti 50% visų gyventojų.

Todėl, nepaisant visų pastangų, Covid-19 epidemijos negalima lyginti su karu [1]. Tie, kas drįsta padaryti tokį palyginimą, nepateikia jokių duomenų apie karą. Geriausiu atveju jie parodė mobilią karo ligoninę ir kelis joje dirbančius uniformuotus žmones. Vienintelis dalykas, kurį jie pasiekė ligą lygindami su karu, buvo panika ir žmonių gebėjimo kritiškai mąstyti praradimas.

Kodėl Covid-19 sulygino su karu

Epidemijos sulyginimas su karu pagrįstas tuo, kad visi patikėjo klaidingomis prognozėmis. Didžiosios Britanijos matematikas Neilas Fergiusonas (Neil Ferguson), kurio rekomendacijomis sekdami europiečiai uždarė daugybę ligoninių, prognozavo, kad jo šalyje nuo Covid-19 mirs mažiausiai pusė milijono žmonių ir tiek pat Prancūzijoje.

Fergiusonas nepaiso fakto, kad virusas, kaip gyvas organizmas, neturi tikslo nužudyti savo šeimininką, kurio kūne gyvena kaip parazitas; jei nužudys žmogų, jis pats mirs kartu su juo. Štai kodėl virusinės epidemijos iš pradžių sukelia didelį mirtingumą, tačiau palaipsniui virusas mutuoja ir prisitaiko prie žmogaus, o mirtingumas nuo jo mažėja. Todėl iš principo neteisinga mirtingumą pirmosiomis epidemijos savaitėmis ekstrapoliuoti į visą epidemijos laiką.

Politiniai vadovai toli gražu nėra visažiniai. Jie nėra ir tiksliųjų mokslų ekspertai, jų žinios paviršutiniškos, bet jos leidžia jiems atskirti vieną ekspertą nuo kito įvairiausiose žinių srityse. Neilas Fergiusonas yra mokslininkas, galintis įrodyti viską, ko iš jo reikalaujama, jis elgiasi priešingai nei tie, kurie bando suprasti nežinomus dalykus. Jo mokslinė veikla yra pilna klaidų, kurias jis pateikė politikams ir kurias vėliau paneigė patys faktai [2].

Galiausiai už tokią veiklą jį pašalino iš Didžiosios Britanijos COBR’o (Cabinet Office Briefing Rooms — Informacijos biurų taryba), bet vienas jo pasekėjas Simonas Kaušemecas (Simon Cauchemez) iš Pastero Instituto ir toliau tarnauja Prancūzijos Mokslo Taryboje.

Pirmoji strateginė klaida: izoliacijos įvedimas

Išsivysčiusios šalys dėl Covid-19 epidemijos uždarinėja sienas, įvedinėja komendanto valandą, uždaro administracijos įstaigas ir įvedinėja bendrą visų žmonių izoliaciją.

Iki šiol kovodami su epidemijomis niekas niekada neįvedinėjo bendros sveikų žmonių izoliacijos. Tai yra grynai politinė priemonė, kuri pasirodė esanti labai brangi švietimo, psichologiniu, medicinos, socialiniu ir ekonomikos požiūriu. Jos veiksmingumas apsiriboja tik ligos prevencija sveikose šeimose, užsikrečiama tik šeimose, kuriose jau yra užsikrėtęs asmuo. Bet panaikinus izoliaciją, virusas nedelsiant išplinta į sveikas šeimas.

Žlugus Sovietų Sąjungai, ligoninių lovų skaičius visose išsivysčiusiose šalyse buvo gerokai sumažintas. Todėl jų vyriausybės pradėjo taikyti sveikų žmonių izoliaciją, o ne gydyti ligonius; t.y. tokiu būdu nori neleisti, kad ligoninės persipildytų. Tai reiškia, kad vykdydamos tokią sveikatos politiką vyriausybės izoliaciją vertina kaip vienintelį svertą stabdantį epidemijos plitimą.

Bet izoliacijos kaina yra daug kartų didesnė už tai, kas buvo sutaupyta mažinant lovų skaičių ligoninėse. Be to, išsivysčiusių šalių gyventojų senėjimas kartu su įvairiomis epidemijomis rodo, kad ligoninės persipildo kas trejus-ketverius metus. Šios šalys vis dažniau turės imtis izoliacijos per koronaviruso, gripo ar kitų ligų epidemijas.

2021 m. sausio 12 d. paskelbtas Stanfordo universiteto tyrimas rodo, kad verslo uždarymas, komendanto valanda ir bendra izoliacija neturi įtakos ligos plitimui.[3] Priešingai populiariems įsitikinimams, vyriausybės rinkosi ne tarp ligoninių perpildymo ir izoliacijos, bet tarp privačių klinikų dalyvavimo koronavirusu sergančių ligonių gydymo ir izoliacijos. Visose išsivysčiusiose šalyse ligoninių lovų trūkumą gali kompensuoti tik privačios klinikos. (Akivaizdu, kad siekiama gydymą dar labiau sukomercinti P.V. pastaba)

Pirmosios klaidos priežastis

Pirmą kartą įvesti izoliaciją pasiūlė „Pasirengimo Epidemijoms Inovacijų Koalicija“ (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations — CEPI). CEPI įkurta Pasaulio ekonomikos forume Davose 2015 m., jai vadovauja dr. Ričardas Hačetas (Dr Richard J. Hatchett). Jo biografijos nerasite Vikipedijoje ar net pačios CEPI svetainėje. Jam reikalaujant informacija apie jį pašalinta.

Būtent jis pasiūlė JAV gynybos ministrui Donaldui Rumsfeldui izoliuoti sveikus žmones.[4] Kaip Nacionalinio Saugumo Tarybos nariui, prezidento Džordžo V. Bušo (George W. Bush) vyriausybėje, jam buvo pavesta išplėsti kariuomenės taisykles civiliams gyventojams. Tai buvo dalis plano kaip militarizuoti JAV pilietinę visuomenę.

Kadangi kariuomenė, teroristų išpuolių su biologiniais ginklais atveju, privalėjo neperžengti bazių ribų, jis pasiūlė kad ir civiliai gyventojai neišeitų iš namų, jei priešas naudos biologinius ginklus JAV teritorijoje. Tačiau šį projektą vienbalsiai atmetė amerikiečiai gydytojai, vadovaujami Džonso Hopkinso (Jonh Hopkins University) universiteto profesoriaus Donaldo Hendesono. Pastarasis įrodė, kad gydytojai niekada neizoliuoja sveikų žmonių.

Profesorius Ričardas Hačetas pirmasis palygino Covid-19 epidemiją su karu. Tai įvyko per jo interviu „Channel 4“ prieš keturias dienas iki Emanuelio Makrono kalbos. Žinoma, pirmasis komplimentas, kurį jis padarė CEPI vardu, buvo skirtas Londono Imperatoriškam Koledžui. Šiai garbingai įstaigai vadovauja amerikietė Alice Gast.

Būdama naftos kompanijos „Chevron” administratorė, ji kartu su Ričardu Hačetu dirbo, mobilizacinį darbą pritraukiant mokslininkus į kovą su terorizmu. Visų pirma ji varė propagandą, kuria siekė diskredituoti viską, ką parašiau apie rugsėjo 11-osios įvykius. O vienas garsiausių Imperatoriškojo Koledžo profesorių Neilas Fergiusonas yra klaidingų epidemijos plitimo modelių autorius.

Antroji klaida: išskirtinis dėmesys vakcinos kūrimui

Iš pradžių Vakarų gydytojai buvo visiškai bejėgiai prieš naująją epidemiją. O Vakarų vyriausybės iš karto puolė kurti vakcinas.

RNR pagrindu gaminamos vakcinos nieko bendro neturi su vakcinomis išskyrus pavadinimą. „Tikroji Vakcina“ yra nedidelis kiekis susilpnintų virusų, kurie suleidžiami žmogui, kad jis pasigamintų antikūnus ir įgytų imunitetą prieš tikrą virusą. „RNR vakcinos“ tikslas pakeisti žmogaus genetinę medžiagą taip, kad jis nepriimtų viruso.

Vyriausybės skyrė didžiulius pinigus sukurti genetines vakcinas ir nutraukė visus darbus, kuriais buvo ieškoma būdų šiai ligai gydyti.

„Moderna“, „NIAID“, „Pfizer“, „BioNTech“, „FosunPharma“ ir „CureVac“ vakcinos sukurtos RNR pagrindu ir manoma, kad neturėtų sukelti įprastinių šalutinių poveikių, tačiau vis dėlto jos nėra nepavojingos. Iki šiol į tokį gydymo metodą buvo žiūrima labai atsargiai, nes RNR vakcina keičia žmogaus genus. Dėl šios priežasties ir dėl būtinų tyrimų nebuvimo vakcinas gaminančios bendrovės reikalauja, kad vyriausybės atleistų jas nuo teisinės atsakomybės, jei kils pavojingų komplikacijų.

Gydytojai, kurie bandė taikyti savo medicinos žinias ir gydyti ligonius pagal Hipokrato priesaiką, buvo traukiami baudžiamojon atsakomybėn ir gavo drausmines nuobaudas. Jų taikomas gydymas buvo išjuoktas, netgi uždraustas — vietoj to, kad už pasiaukojimą būtų pagirti.

Tokia yra antroji strateginė klaida

Vakarų gydytojai supanikavo, nes, išskyrus kelias išimtis, niekada nebuvo susidūrę su karinės medicinos ar medicinos katastrofomis. Epidemijos pradžioje kai kurie iš jų po pirmųjų simptomų nesiėmė jokių veiksmų, bijodami imuninės sistemos audros ir staigaus uždegimo ir dėl to ligoniams sukeldavo dirbtinę komą. Teneįsižeidžia gydytojai, bet ligoniai mirė ne tiek nuo ligos, kiek nuo netinkamo gydymo. Tą liudija prasti kai kurių ligoninių rezultatai lyginant su kitomis to paties regiono ligoninėmis.

Didžiulių lėšų skyrimas tik vakcinų kūrimui lėmė tai, kad vietoj ligonių gydymo skiepijami sveiki žmonės — taip tik praturtinamos farmacijos įmonės. (O kokia nauda sveikatai niekas nežino. P.V. pastaba)

Būtent dėl šios priežasties visi šios ligos moksliniai tyrimai yra negailestingai cenzūruojami. Tačiau Azijoje jau išbandyta nemažai kraują skiedžiančių preparatų, imunitetą stimuliuojančių vaistų, antivirusinių ir priešuždegiminių vaistų, kuriais išgydomi beveik visi ligoniai, jei gydymas pradedamas kartu su pirmaisiais simptomais. Venesueloje registruojamas vaistas „Carvativir“, kuris išgydo beveik visus ligonius, jei jis skiriamas pirmųjų simptomų atsiradimo metu.[5]

Nesu kompetentingas šiuo klausimu ir nekomentuosiu šių vaistų, tačiau mane stebina tai, kad Vakarų gydytojai apie juos nieko nežino, jie net neturi galimybės juos įvertinti.

„Pastero Institutas“ Lilyje ir kompanija ARTEEUS 2020 m. rugsėjį nustatė, kad vienas gerai žinomas vaistas lėtina viruso dauginimąsi. Tačiau nebuvo leista jį naudoti bijant vakcinų gamintojų pykčio. Šio vaisto tyrimai šiuo metu yra paskutiniame etape. Šio vaisto gamyba Prancūzijoje atnaujinta ir netrukus gal bus rekomenduojama naudoti.[6]

Tarp kitko, draudimas naudoti ne Vakaruose pagamintus vaistus palaikomas ne todėl, kad jie gali pakenkti žmonių sveikatai, bet todėl, kad prieš juos propagandą varo tie, kurių niekas nerinko („Google”, „Facebook”, „Twitter” ir kt.). Ir problema yra ne tai, kad mes nežinome ar vaistas yra veiksmingas, ar ne, bet mokslininkams draudžiama ištirti šių vaistų veikimą, kad mokslininkai juos atmestų, patvirtintų ar pagerintų.

Antrosios klaidos priežastis

Atkreipkite dėmesį į tai, kad yra didžiulis prieštaravimas tarp infekcijos plitimo sulėtėjimo izoliuojant sveikus žmones ir ligos plitimo spartinimo juos skiepijant. Bet tai pasakytina tik apie RNR pagrindo vakcinas, kurioms Vakarai atiduoda pirmenybę.

Antrąją klaidą sukėlė grupinis mąstymas. Politikai pripažįsta, kad sudėtingas problemas išspręsti gali tik technologijos pažanga. Taigi, jie tiki, kad jei vakcina bus sukurta ne viruso pagrindu, bet RNR pagrindu, tai epidemija bus nugalėta. Ir niekam net į galvą neateina, kad Covid’ą galima gydyti paprastais vaistais ir apsieiti be didžiulių išlaidų.

Tačiau Pasaulio ekonomikos forumas Davose ir CEPI rekomenduoja RNR vakciną. Todėl Vakarų vyriausybės nereaguoja, kai transnacionalinės korporacijos cenzūruoja Azijos ir Venesuelos gydytojų darbą ir taip pažeidžia mokslinių tyrimų laisvę.

——————————————————————————————————
[1] « Seconde allocution d’Emmanuel Macron sur l’épidémie », par Emmanuel Macron, Réseau Voltaire, 16 mars 2020.
[2] “Covid-19: Neil Ferguson, the Liberal Lyssenko”, by Thierry Meyssan, Translation Roger Lagassé, Voltaire Network, 20 April 2020.
[3] «Empirical assessment of mandatory stay-at-home and business closure effects on the spread of Covid-19», Eran Bendavid, Christopher Oh, Jay Bhattacharya, John P.A. Ioannidis, University of Stanford, January 12, 2021.
[4] “Covid-19 and The Red Dawn Emails”, by Thierry Meyssan, Translation Roger Lagassé, Voltaire Network, 28 April 2020.
[5] “Venezuela reportedly found drug against Covid-19”, “Google, Facebook and Twitter black out information on Carvativir”, Voltaire Network, 26 and 28 January 2021.
[6] «La recherche sur la COVID-19 : l’Institut Pasteur de Lille mobilisé face à la pandémie», Institut Pasteur de Lille, mise à jour du 26 janvier 2021.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 441

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....