infa.lt

Ramūnas Karbauskis: „Kas valdo valdžią?”

06 vasario
09:30 2021
Ingrida Šimonytė

©infa.lt

Opozicinės LVŽS partijos lyderis Ramūnas Karbauskis savo paskyroje socialiniame tinkle palietė šiai dienai labai aktualią temą – kuo remiasi valdžia priimdama savo sprendimus visais Lietuvos visuomenei svarbiais klausimais. Palietė ir pats atsakė į savo iškeltą klausimą:

Valdžia žmonių ašarų nemato, o žmonės valdžios ašaromis jau netiki. Į tokią situaciją Lietuvą šiandien pastatė valdžia, kuri vis dar neprisiima atsakomybės, lyderystę supranta tik mojuodama botagu ir uždarydama visą šalį į namų areštą. I. Šimonytės Vyriausybė vaidindama kažkokias vidines dramas ir viešus spektaklius, tyliai visas galias atiduoda stambiam verslui.

O mes dar stebimės, kodėl Vyriausybė vakar nesvarstė smulkaus verslo atlaisvinimo galimybių, nors dar pirmadienį buvo žadėta, kad sprendimai bus…
Pasirodo, stambūs verslai labai legaliai ir oficialiai lemia Vyriausybės sprendimus, nes jie turi puikų instrumentą – jie yra toje „ekspertų grupėje“, kuri „rekomenduoja“ Vyriausybei toliau laikyti uždarytus smulkiuosius verslininkus.

Visos žinios vakar skambėjo, kad Vyriausybė rėmėsi „ekspertų rekomendacijomis“, ji nekalta, taip pataria „ekspertai“… Ir kažkaip niekam neparūpo pasiaiškinti ir nušviesti visuomenę, kas tie ekspertai ir kad toje „ekspertų grupėje“ tik stambaus verslo atstovai: Lietuvos verslo konfederacija, atstovaujanti didžiausius prekybos centrus, tokius kaip MAXIMA, bei Lietuvos pramonininkų konfederacija.

Todėl nėra nuostabu, kad smulkieji verslai batų ar drabužių šiuo metu parduoti negali – jiems „nesaugu“. Taip sako ekspertai. O tuo tarpu, didieji prekybos centrai džiaugiasi karantino metu plūstančiais pirkėjais. Čia apsipirkti stebėtinai ir išskirtinai „saugu“.

Tačiau dar didesnį nerimą šioje įtemptoje situacijoje kelia tai, kad Vyriausybė yra visiška bedantė – arba ji nenori prisiimti atsakomybės, arba nieko nesupranta ir leidžiasi būti valdoma didelių ir įtakingų interesų grupių, arba ji duoda laisvę tiems (savotiškai atidirbinėdama), kurie rėmė konservatorius ir liberalus per rinkimus.

Netikiu ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės bei jos vadovaujamos Laisvės partijos ašaromis ir jos frakcijos suvaidintais protestais dėl jų pačių Vyriausybės žlugdomų verslų. Ypač po to, kai Vyriausybės posėdyje pati A. Armonaitė tylėdama pritaria smulkaus verslo uždarymui.

Kalbėjimas po posėdžio ir bandymas vaidinti susirūpinusius verslu, Laisvės partijos frakcijos laiškai ar pareiškimai savo Vyriausybei – tik butaforija ir bandymas pasiaiškinti rinkėjui, kuriam per rinkimus buvo žadėta neuždaryti verslų ir nemojuoti per valstybę su botagu.

Laisvės partija, jei tik norėtų, jau būtų įtikinusi Vyriausybę – užtektų koalicijos tarybos ir aiškaus pasakymo, kad nedirbs toje Vyriausybėje, kuri žlugdo verslus. Neabejoju, taip ginant savo politines deklaracijas ir visų verslų lygybę, smulkieji verslai jau būtų atsidarę. Tačiau, matyt, ne vertybės, o stambus verslas svarbu. O visa kita – jau vaidyba ir žmonių mulkinimas viešais pareiškimais. Jau ką jie moka, tai moka…

Ekonomistai, kaip antai Ž. Mauricas, jau kalba, kad „vargiai galime sau leisti turėti ilgesnį ir griežtesnį karantiną nei daugelis Vakarų Europos šalių“. Jis lemia šešėlinio verslo, biudžeto deficito, emigracijos augimą. Tai raktažodžiai, kurie skamba iš ekonomistų lūpų kalbant apie ilgesnį ir griežtesnį karantiną Lietuvoje, nei kitur Europoje. Tad Laisvės partijai dabar, o ne kažkada ateityje, yra laikas spręsti su kuo jie: su postais ir paminta politine linija padėti verslui, ar ištikimais sau ir savo rinkėjui?

Ramūnas Karbauskis

Susijusi tema:

-> Ramūnas Karbauskis: Ar gali toliau pareigas eiti ministras, kuris siūlo pareigūnei nutylėti galimą nusikaltimą?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 284

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Anonimas    -  2021-02-06, 10:41

    Vakar (2021-02-05) šimonė per LNK avims į vatą viniojo qovid skaitmeninius sertifikatus.
    Avys! Atsibuskite kol ne vėlu. Jūs jau priverstinai gaunate algas tik į banko sąskaitas tam, kad iš Jūsų būtų lengva reketuoti tokius dalykus kaip PSD ir pan. Ko Jums dar reikia, kad atsipeikėtumėte, kad esate išnaudojami?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rasa    -  2021-02-06, 14:08

    Labiausiai tai džiaugiuosi už laisves”Landsbergliberastines šutvės rinkėjus 🤗

    Atsakyti į šį komentarą
  3. linkėjimai nepakaltinamiems valdžiagyviams    -  2021-02-06, 17:36

    liaudiesmenas.livejournal.com

    P.S.ankstesnius postus galima pamatyti,apačioje paspaudus “Previous 10”

    Atsakyti į šį komentarą
  4. geda infai    -  2021-02-06, 22:18

    tirazuojat karjeros politiku mela ( kaip atskirti kada politikas meluoja- kai pamatai jo lupas judant). Pagerbkime VISUS politikus amzina tyla.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...