infa.lt

Žinomi JAV konservatoriai atsisako Twitter, priežastimi nurodydami cenzūrą

11 sausio
15:53 2021

 

Pastarosiomis dienomis po prezidento Donaldo Trumpo paskyros sustabdymo „Twitter“ paliko nemažai konservatyvių žiniasklaidos leidinių atstovų, rašo Epoch Times portalas.

Gregas Gutfeldas, Rushas Limbaughas, Lou Dobbsas ir Markas Levinas išsiskirstė po skirtingas platformas.

„Gerai, tai mano paskutinis „tweetas“: CNN bando užblokuoti FNC [Fox News]. „Apple“ nusitaikiusi į Parler. Leidėjai išmeta rašytojus, muzikos ženklai išmeta aktorius. „Twitter“ blokuoja / pašalina tūkstančius, technologijų kompanijos sukerta rankomis, tai iš naujo apibrėžia, kas yra tikri sukilėliai. Jei tau patinka valymas, tu esi tarnas“, -„ Twitter “rašė Gutfeldas.

Levinas rašė: „Protestuodamas prieš„ Twitter “fašizmą aš sustabdžiau savo„ Twitter “paskyrą. Prašau visų savo pasekėjų prisijungti prie manęs dabar Parler ir Rumble. “

Dobbsas taip pat sakė: „Aš nemanau, kad kiekvienas amerikietis turėtų kada nors toleruoti tuos, kurie atima iš mūsų žodžio laisvę arba tuos, kurie kada nors būtų tokie arogantiški, kad cenzūruotų mūsų prezidentą“.

„Aš išeinu iš „Twitter“ tiesiog dabar, – pridūrė jis. „Prašau, junkitės prie manęs „Parler @LouDobbsTonight“, telaimina Dievas jusir Ameriką.“

Praėjusią savaitę „Twitter“, „Facebook“ ir kitos technologijų gigantės paskelbė sustabdančios D.Trampo prieigą prie savo valdomų platformų. Taip pat buvo ištrintos kelios žinomų konservatorių paskyros.

Limbaughas ištrynė savo „Twitter“ paskyrą be komentarų.

„Twitter“ sausio 8 d. pareiškime teigiama, kad D.Trampas pažeidė paslaugų teikimo sąlygas, nurodydamas tai, kad sausio 6 d. buvo įsiveržta į JAV Kapitolijaus pastatą.

„Atidžiai išanalizavę paskutines žinutes iš @realDonaldTrump paskyros ir jas supantį kontekstą, mes visam laikui sustabdėme paskyrą dėl tolesnės smurto kurstymo rizikos“, – sakoma „Twitter“ pranešime.

Tai susiję su tuo, kai socialinių tinklų platformą „Parler“, kurią dažniausiai naudoja konservatoriai, užblokavo „Google“ ir „Apple“ programų parduotuvės. „Amazon“ taip pat patvirtino, kad nuo sausio 10 d. ji sustabdys „Parler“ naudojimąsi „Amazon Cloud Services“ paslaugoje.

„Parler“ generalinis direktorius Johnas Matze’as teigė, kad tai buvo „koordinuota didžiųjų technologijų kompanijų ataka“, siekiant „užmušti konkurenciją“.

„Galite tikėtis, kad karas dėl konkurencijos ir žodžio laisvės tęsis, bet neskaičiuokite mūsų”, – sakė jis.

Cenzūros banga paskatino Amerikos piliečių laisvių sąjungos (ACLU) paskelbti perspėjimą. „Twitter“ sprendimas užblokuoti D.Trampo paskyrą socialinės žiniasklaidos tinkle sukuria precendentą technologijų kompanijoms priversti nutilti žodį, sakoma ACLU vyresniosios teisėkūros patarėjos Kate Ruane pranešime.

„Mes suprantame norą visam laikui jį užblokuoti, tačiau tai turėtų jaudinti visus, kai tokios kompanijos kaip „Facebook“ ir „Twitter“ naudojasi nekontroliuojama galia pašalinti žmones iš platformų, kurios tapo nepakeičiamos milijardų pasisakymams, ypač kai politinė realybė palengvina tuos sprendimus,“ – rašoma ACLU pranešime.

„Prezidentas Donaldas Trampas gali kreiptis į savo spaudos komandą ar „Fox News“, kad galėtų bendrauti su visuomene, tačiau kiti … kurie buvo cenzūruojami socialinės žiniasklaidos bendrovių – neturės tokios prabangos. Tikimės, kad šios įmonės skaidriai taikys savo taisykles visiems“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 198

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Jonas    -  2021-01-12, 05:38

    Totalus puolimas prieš žmogaus teises, prieš žodžio laisvę iš demokratinių šalių įmonių pusės, toleruojant jų valdžiai. Kodėl Trampas nieko nedaro, kodėl nuleidžia tylomis kaip eilinis vartotojas, neturintis jokių teisių?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...