infa.lt

Visose Europos valstybėse, vienu ir tuo pačiu metu, valdžių priimami sprendimai – vienodi. Sutapimas?

14 gruodžio
07:22 2020

Arvydas Daunys

Arvydas Daunys

Skaitydami Europos oficialiosios žiniasklaidos paskelbtą informaciją pastebime keistą dėsningumą – daugumoje šalių, pasak jų skelbiamų duomenų, nepriklausomai nuo geografinių, socialinių ar ekonominių bei sveikatos apsaugos sistemų skirtumų, kaip epidemiologinė, taip ir politinių sprendimų situacija yra identiška.

Visur skelbiama apie kritinę situaciją, didėjančius užkrečiamumo skaičius, griežtinamas karantino priemones, tame tarpe ir Lietuvoje, tačiau nepaisant viso to – niekur nekalbama apie situacijos gerėjimą, kuris turėtų būti dėsninga tokių griežtinimo priemonių pasekmė. Juk, jei pasėjame grūdą – tikimės išaugsiant derlių. O derliaus nėra.

Kalbama tik apie tai, kokie žmonės neatsakingi, kaip nenori vykdyti valdžios priimamų sprendimų, kurie vis griežtėja, ir apie tai, kad situacija vis blogėja, nepaisant gerų valdžios norų ir tinkamų sprendimų mūsų visų gerovės vardan.

Kažkur jau girdėta ar ne taip? Apie tuos gerais norais grįstus ir į pragarą vedančius kelius.

Šiandien šis priežodis kaip niekada tiksliai apibūdina visuomenės ir valstybės valdžios santykius.

Valdžia priima sprendimus, apribojančius visuomenės laisvę rinktis, teigdama, kad daro tai pačios visuomenės labui, tačiau, tuo pačiu metu visuomenės mato nuolatinį-tęstinį situacijos valstybėse blogėjimą. T.y. bloginimą. Nes blogėjimo procesas greitėja tik kaip vyriausybių priimamų sprendimų pasekmė. Ne viruso.

Visa ekonominė situacija, situacija fizinės sveikatos apsaugoje ir dvasinėje visuomenės būklėje – sparčiai blogėja būtent vyriausybės sprendimų dėka.

Prisiminkime, kaip po pirmojo karantino S. Skvernelis ir A. Veryga viešai prisiekinėjo, kad sekančio karantino, bent jau tokio, koks buvo, kai buvo uždarytos prekybos, paslaugų įmonės, pramonės įmonės, o žmonėms per šventes buvo uždrausta išvažiuoti į kitus miestus (su visais susirinkimų apribojimais) – na tai jau tikrai nebus.

Kad paaiškėtų jų akivaizdus melas, ilgai laukti nereikėjo – dar tais pačiais metais, naujoji valdžia tęsdama senosios liniją logiškai vėl įveda tokį patį ir dar griežtesnį karantiną prieš pat didžiausias metų šventes – Kalėdas ir Naujuosius metus.  https://infa.lt/54523/karantinas-nuo-gruodzio-16-d-isigaliojantys-nauji-karantino-ir-judejimo-apribojimai/

Argumentuodama, kad situacija koronaviruso srityje blogėja, todėl reikia imtis griežtesnių priemonių. Pagal Statistikos departamento pateikiamus skaičius – situacija jau trys dienos išsilygino. Pastebimas net nedidelis nustatytų paros užkrėtimų skaičiaus mažėjimas. (gruodžio 9 d: 3 330; gruodžio 10 d. – 3 067; gruodžio 11 d. – 3 303; gruodžio 12 d. – 2 849; vakar – 1 919).

Ką noriu pasakyti? Tokia pati situacija visoje Europoje. Ir štai ką kalba Angela Merkel, kuri įvedė panašų karantiną Vokietijoje, likus 10 dienų iki Kalėdų (keistas sutapimas ar ne taip?):

Pasak A. Merkel, valdžios užduotis yra pasiekti, kad užkrėstų žmonių skaičius sumažėtų iki 50 užkrėstųjų 100 tūkstančių gyventojų (euronews info).

Ji net savo kalbose nesiekia, kad koronavirusas išnyktų, ji kalba tik apie žemesnį užsikrėtimų slenkstį.

Pačioje Vokietijoje protestai prieš antikoronavirusinę politiką vyksta nepaisant jokių draudimų

Ispanija ir Austrija – ten antikoronavirusinės politikos pasekoje bankrutuoja ir nyksta vidurinė klasė, užsidaro šeimų barai, kavinės, restoranai. Jų savininkai už skolas praranda verslus ir net būstą (euronews).

Prancūzijoje apskritai neaišku kas ir dėl ko vyksta – dalis visuomenės protestuoja prieš „Policijos apsaugos įstatymą”, kuriuo norima uždrausti skelbti policininkų nuotraukas ir vaizdo įrašus internete, kita dalis prieš antikoronavirusines priemones.

Net Latvijoje savaitgalį įvyko didelis (Latvijos mastu) mitingas, kuriame dalyvavo virš tūkstančio žmonių, protestuojančių prieš koronos politiką.

Beje, ar žinote – koks yra oficialiai skelbiamas naratyvas? – „Pandemija žlugdo ekonomikas ir žmones, o vyriausybės padeda verslui ir žmonėms mokėdamos išmokas”.

Didelis melas.  Visas paminėtas sritis ir net patį valstybių suverenitetą žlugdo bendra „antikoronavirusinė politika”, prisidengdama pandemijos grėsme. O išmokos mokamos pačių mokesčių mokėtojų sąskaita, kurią teks apmokėti ateityje su procentais.

Visi verčiami dėvėti kaukes – o kur to rezultatas? Kodėl užsikrėtimų skaičius auga, nors „kaukės padeda”? Nuo ko ir kam padeda? Su „kam” – viskas aišku – tiems, kas jas parduoda. O štai klausimas „nuo ko” – išlieka atviras, praktika rodo (korona-statistika) – kad užsikrėtimų augimo jos nestabdo.

„Infekcija sparčiai plinta” , tačiau niekur nekalbama apie patikimus vaistus jai gydyti – kalbama tik apie nepatikimą vakciną, kuri, pasak daugelio apžvalgininkų, veiks tik apie pusmetį ir dar neaišku kaip veiks.

Tai ne antikoronavirusinė politika. Tai antivisuomeninė politika, kuri, siekiant įbauginti visuomenę piešia baisiausius vaizdus ir vis blogina sveiko gyvenimo, oraus gyvenimo, verslo ir apskritai bendrabūvio sąlygas, esą geresnės ateities vardan, čia pat pridurdama, kad taip, kaip buvo anksčiau jau nebus. Gerai nebus.

Na, niekaip nebus, nes skiepai nepatikimi, veikia (jei apskritai veikia) ribotą laiką, todėl reikės skiepytis nuolat, kad išgyventume. Tie, kas nesiskiepys – na, patirs represijas iš valdžios pusės – negalės dirbti, vaikai lankyti mokyklos, keliauti ir t.t.), apie ką labai vaizdingai ir spalvingai vakar aprašė žurnalistas R. Valatka.

Niekas neužsimena apie tai, kiek bus sugriauta gyvenimų, kiek sužlugdyta verslo įmonių ir darbo vietų, teikusių žmonėms garantijas ateičiai. Palaikiusių šeimų viltis savo vaikų gerovės atžvilgiu ir savo senatvės atžvilgiu.

Vakcinos – tai milijardai farmacijos pramonei, ir pakankamai aprūpintas gyvenimas tiems laikiniems valstybių vadovams, kurie prastums ir nuolat palaikys vakcinacijos politiką savo vadovaujamose valstybėse.Tuo pačiu tai augantis skurdas prasiskolinusiose valstybėse, prarastas žmonių pasitikėjimas savo valstybių politika ir politika apskritai. Tai auganti agresija valstybių vadovų atžvilgiu, kuri atitinkamu momentu gali išsilieti kruvina banga gatvėse. (Ar ne tam paruoštas Karinės policijos įstatymas?)

Tai pasaulis farmacijos verslas susijęs su korumpuota politika. Kuri pardavė savo valstybių suverenitetus už 13 sidabrinių arba iš kvailumo (nes nesuvokia priežasčių ir pasekmių sąryšio) vykdo bendrą „antikoronavirusinę politiką”, kopijuodama ją iš užsienio valstybių, nes savos politikos ir savo autoritetingo mokslo, kuris remdamasis nuosavų tyrimų duomenis sudėliotų taškus ant „i” – neturi.

Lietuvoje tokio mokslo irgi nėra. Todėl tie, kas joje yra „arti mokslo” net nesiryžta pabandyti padaryti viešus Covid-19 Testų tikrinimo tyrimus, kurie atskleistų testų patikimumą arba jį paneigtų.

Jie bijo galimų tokio tyrimo rezultatų, kurie atskleistų visų jų „korona-statistikos” ir jų testų rodiklių, o tuo sekant ir visos jų politikos absurdiškumą ir falšą bei atvirą melą.

Jau buvo rašyta, apie Austrijos parlamento narys Michaelas Schnedlitzas viešai atliko Covid-19 testą su Coca-cola gėrimu parlamento posėdžio metu. Testas parodė, kad šiame gėrime atrastas Covid-19. Nuoroda į straipsnį: https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/292952

Visa Europa (ir didžioji pasaulio dalis) yra stumiama į „bendrą tikslą”, kurį suformavo ne pasaulio visuomenės, ne. Tą tikslą, kaip verslo planą suformavo antvalstybinės pasaulio struktūros, tokiu būdu perimdamos jų kontrolę, primetant visoms bendrą elgesio politiką medicinos priemonių kovoje prieš Covid-19 atžvilgiu, kuri tapo apskritai centrine valstybių politikos ašimi.

Visa ekonomika, visa kultūra, visas gyvenimas, santykiai ir dvasinis pasaulis šiandien sukasi apie medicinos sritį, kaip pagrindinę pasaulio gyvenimo ašį.

Pasirodo, pakanka įvaldyti virusologinį naratyvą, pasitelkiant į pagalbą Sars-Cov-2, kad galima būtų primesti visoms pasaulio valstybėms savo valdymo modelį.

Neaišku, ar Lietuvos valdantieji tą suvokia, bet suvokimo iš jų nereikalaujama – juk svarbu, kad jie elgtųsi pagal instrukciją, o suvokimas būtinas tik tikriems valdantiesiems.

Todėl Lietuvos perspektyva šioje fantastiškai absurdiškoje ir tiesiog neįtikėtinoje sveiko proto požiūriu darbotvarkėje – pačios liūdniausios. Jos rodikliai Covid-19 fronte, vieni blogiausių Europoje.

Kas kaltas? Valdžios parsidavėliškumas, testų nekokybiškumas ar tiesiog elementarus godumas – manau sužinosime. Jei ne šiandien, tai ryt.

Pasaulis nežada taip lengvai pasiduoti šiai beprotybei – atsiranda vis daugiau liudijimų, kurie parodo, kad pati vakcina gali būti kur kas pavojingesnė net už tą siaubingąjį Covid-19. Net pati Amerikos FDA (Vaistų ir maisto kontrolės administracija) paskelbė galimų šalutinių poveikių po Covid-19 vakcinos panaudojimo atveju, sąrašą.

Užtikrinu jus – jį perskaitę gerai pagalvosite prieš sutikdami susileisti šį preparatą. Nuoroda: https://infa.lt/54519/covid-19-vakcinos-galimi-salutiniai-efektai-oficialiai-fda/

Visi pasauliniai įvykiai vykstantys būtent prieš Kalėdas ir Naujuosius metus veda link vieno – kuo labiau ir greičiau prispausti psichologiškai pasaulio visuomenes, kad nespėjusios atsipeikėti ir apgalvoti savo žingsnio pasekmių, jos griebtųsi vakcinos kaip vienintelės panacėjos, išgelbėsiančios šioje situacijoje.

Tikslas yra vakcina, o kas vakcinoje – parodys ateitis. Primenu – vakcinų gamintoja (nė viena iš jų) – neatsako už savo produkto vartojimo pasekmes. Toks susitarimą su gamintojomis priimtas ES lygmeniu.

Žinote kur čia kampas? Viską, kas atsitiks negero po to, kai bus suleista vakcina, apmokės vietos mokesčių mokėtojai, nes valstybės prisiėmė pilną atsakomybę už pasekmes. O kas yra valstybė? – Tai mes, tie, kurie mokame mokesčius jos išlaikymui.

Kitaip tariant už viską kas bus blogai dar mes ir apsimokėsime.

Na, kas pasakys, kad mes ne avys?

Kad ne tas resursas, batareika, kuri tiekia energiją ją melžiančiam melžimo aparatui?

Su Kalėdiniu karantinu brangieji, viskas jūsų gerovės vardan.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 19 691

Žymos:

Atsiliepimų 12

  1. anoniminis    -  2020-12-14, 10:40

    Nesutapimas o įsakymų vykdymas

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Algirdas    -  2020-12-14, 12:21

    Austrijos parlamentaras naudojo greitąjį testą, o ne PCR. Pataisykit nes „tiesos ministerija” būtinai prisikabins.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Arvydas    -  2020-12-14, 12:40

      Remiuosi straipsnio ir Video medžiaga:

      Live PCR test in Parliament: Coca Cola tests COVID-19 positive
      Nuo savęs nieko nepridedu. Bet jūs teisus, PCR reikia nuimti.

      Atsakyti į šį komentarą
  3. tai Trečiasis Pasaulinis karas    -  2020-12-14, 12:50

    Tik keista tai kad iš šitiek alia sergancių ir mirusių ,nen-ustipo nei vienas vald-ziagyvis .”Sutapimas”?

    Atsakyti į šį komentarą
  4. trolis    -  2020-12-14, 14:54

    „Tikslas yra vakcina, o kas vakcinoje parodys ateitis” Kai kas jau gali nepamatyt ką parodys ateitis. Ir sprendžiant pagal tai kiek daug bus besiskiepijančių, tų „nematančių” irgi bus nemažas procentas.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. anoniminis    -  2020-12-14, 22:03

    Fu…

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Laura    -  2020-12-15, 08:15

    Manau tikslas suvakcinuoti visus. Vat ir nesibaigs karantinai kol jie nepasieks savo.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Zosė    -  2020-12-15, 23:56

    Siūlau panagrinėti bendrą mrčių skaičių: ourworldindata.org/grapher/excess-mortality-raw-death-count?tab=chart&stackMode=absolute&time=earliest..latest&country=~LTU®ion=World

    Nepatingėkit pažiūrėti ir kitų šalių, pvz. įdomus Vokietijos grafikas – pasirodo 2018 kovo mėn ten buvo labai daug mirčių viena savaitę net 26777 ir tas skaičius neviršytas (už dalį lapkričio ir gruodį dar nėra duomenų šiais metais, bet nepanašu, kad viršys) – ir nebuvo pas juos tada totalaus ekonomikos uždarymo. Taip pat įdomu paiurėti šio rudenio situacija, pas mus, ękus, lenkus, vengrus, austrus ir dar kai kur kreivė kyla vienu metu – nuo rugsėjo pabaigos – galbūt kažkokia vienoda viruso mutacija. Taip pat galima pastebėti, kad pavasari daug kur mirčių skaičius 2020 buvo arti vidurkio, ar net mažesnis, pvz. Lietuvoje, o 2015 vos ne visada daugiau vidurkio. Aišku valdžios atstovai sakys, kad čia mes susitvarkėm, nors iš tikrūjų tai turi labai mažai įtakos, nejau visoj auropoj žmonės baisuokliai ir totaliai nesilaiko karantino? Tada, kad rėkti, kad lietuviai neatsakingi. O realybė tokia, kad tam virusui visos tos nesamonės, draudimai, dzin, statistika pasikeistu, gal 3-5 %. Ir tai dar neaišku dar į kurią pusę, nes nėra tikslios detalios analizės, dėl mirčių ne nuo COVID, o dėl jo, t.y. kai nesuteikiama būtinoji pagalba infarkto, insulto ar kitais atvejais. Ir nebus. Taip pat galima išskirti senukų šalis, kur pavasarį mirė daug senukų, spėju pas juo populiaru pensionai ar panašūs dalykai pensininkams: JAV, Švedija, Ispanija, Belgija, Kanada, Anglija, Prancūzija ir pan. Taip pat įdomu – yra ten dvi šalys iš pietų pusrutulio – Naujoji Zelandija ir Čilė – tai pas juos mirčių sezonas – vasara. O, kad nesusuitvarko sveikatos sistema, tai dalinai galima padėkoti pasaulio bankui, pagal kurio nurodymus ne tik Lietuvoje, bet pvz ir Italijoje, o greičiausia ir kitose šalyse vyko sveikatos įstaigų „optimizavimas”, kitaip sąkant naikinimas.

    Atsakyti į šį komentarą
  8. Sandra    -  2020-12-16, 00:36

    parduotuvės, kirpyklos ir pan. Žinoma, laikomasi atstumų ir kaukės patalpose.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Sandra    -  2020-12-16, 00:38

      Hmmm. Nelabai tiesa. Portugalijoj karantinas su komendanto valandom įvestas nuo lapkričio 18 dienos. Atskirais regionais. Mes atlaikėm 4 savaites ir nuo praėjusio pirmadienio nuimti sugriežtinimai mūsų gyvenamam regione. Dirba mokyklos, parduotuvės, kirpyklos ir pan. Žinoma, laikomasi atstumų ir kaukės patalpose.

      Atsakyti į šį komentarą
  9. KKK    -  2020-12-16, 15:42

    Sutapimu gali rasti ir planetu issidestyme. Nauja konspiracija? Kazi ar Bolivija ir iranas prisijunge prie konspiracijos?
    Nesiokit maskes , dubinos, gyvensim kaip taivanyje, vietname , singapure, kinijoj, australijoj

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
    „Karas” tarp Izraelio ir Irano užsibaigė „netikėtai”, kaip ir prasidėjęs

„Karas” tarp Izraelio ir Irano užsibaigė „netikėtai”, kaip ir prasidėjęs

1 atsiliepimas Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Žirgų ar prezidentinių rinkimų lenktynės?

Gintaras Furmanavičius. Žirgų ar prezidentinių rinkimų lenktynės?

1 atsiliepimas Skaityti visą įrašą
    Jolanta Blažytė. Kūrėjai

Jolanta Blažytė. Kūrėjai

atsiliepimų 4 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Nuo nieko nepriklausomi Lietuvos biudžeto „vartotojai”

Gintaras Furmanavičius. Nuo nieko nepriklausomi Lietuvos biudžeto „vartotojai”

atsiliepimų 3 Skaityti visą įrašą
    Linas Karpavičius. Apie gamtos pabudimo ir metų užbaigtuvių šventes

Linas Karpavičius. Apie gamtos pabudimo ir metų užbaigtuvių šventes

atsiliepimų 2 Skaityti visą įrašą
    „Areštuokite mane”: Džoana Rouling metė iššūkį policijai dėl naujojo neapykantos nusikaltimų įstatymo

„Areštuokite mane”: Džoana Rouling metė iššūkį policijai dėl naujojo neapykantos nusikaltimų įstatymo

atsiliepimų 5 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Stambulo konvencija ir nuomonės formuotojai

Gintaras Furmanavičius. Stambulo konvencija ir nuomonės formuotojai

atsiliepimų 3 Skaityti visą įrašą
    Valdas Vižinis. Kai bandai apmąstyti išties svarbius dalykus

Valdas Vižinis. Kai bandai apmąstyti išties svarbius dalykus

atsiliepimų 4 Skaityti visą įrašą
    Herkus Baranauskas-Deltuvis. Mokiniai

Herkus Baranauskas-Deltuvis. Mokiniai

atsiliepimų 6 Skaityti visą įrašą
    Jolanta Blažytė. Skylė juoda, cirkai – margi

Jolanta Blažytė. Skylė juoda, cirkai – margi

atsiliepimų 13 Skaityti visą įrašą
    Jolanta Blažytė. Velykos artėja. O išsilaisvinimas?

Jolanta Blažytė. Velykos artėja. O išsilaisvinimas?

atsiliepimų 5 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Kiek ilgai mes liksime pasyviais šio ketvirtus metus vykstančio cirko stebėtojais?

Gintaras Furmanavičius. Kiek ilgai mes liksime pasyviais šio ketvirtus metus vykstančio cirko stebėtojais?

atsiliepimų 7 Skaityti visą įrašą
    Ar nereikėtų opozicijos kandidatams mesti burtų, katras iš jų vienas liks prezidento rinkimuose?

Ar nereikėtų opozicijos kandidatams mesti burtų, katras iš jų vienas liks prezidento rinkimuose?

atsiliepimų 20 Skaityti visą įrašą

kuo anksčiau Ukraina tai supras, tuo mažiau bus aukų...

:) youtube.com/watch?v=OrslT0gcv00&ab_channel=%D0%9A%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%80%D0%BD%22%D0%9C%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BC%22 :) :) :)...

Esi mazas ir nieko nuveikti negali. Tad baig svajoti ir sugrizk i realybe. Geriau rupinkis...

Taip, teisinga valdzia gauna ismokas o kitos nuomones demokratijai netinka. Nekyla klausimų?...

Ir tai irgi teroristai? Pasaulis dviveidis...

tik tam,kad kiltu kainos ir vyrautu pogrindinis biznis....

klounas,kad JAV rupinasi benzino kaina savoje valstybeje,o ne degtukais,kuriais sukelia gaisrus Europoje....