infa.lt

Kaip Seimo narys Veryga padeda opozicijos kovai su pozicija

27 lapkričio
16:00 2020

Aurelijus Veryga

Eugenijus Gentvilas, Seimo narys, liberalas

Originalus straipsnio pavadinimas: „Kaip Seimo narys Veryga Seimo narius pamiršo“

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras vis keičia saviizoliacijos taisykles. Anksčiau, gavus neigiamą testo atsakymą dėl COVID-19, buvo galima grįžti į normalesnį gyvenimo ritmą nesuėjus dviejų savaičių terminui. Nuo lapkričio 10 dienos, pagal asmeninį ministro įsakymą, net paaiškėjus, kad esi sveikas žmogus, 14 dienų saviizoliacija nuo paskutinės sąlyčio dienos su sergančiu asmeniu tapo privaloma.

Atskirame ministro įsakyme išimtinė teisė sutrumpinti saviizoliaciją pradėta taikyti nebent svarbiausiems šalies pareigūnams: Prezidentui ir jo patarėjams, Seimo Pirmininkui ir jo pavaduotojams, premjerui ir jo patarėjams bei biuro darbuotojams, ministrams, jų patarėjams bei viceministrams, ir kitų svarbiausių valstybės tarnybų darbuotojams. Visiems nacionalinio lygio politikams, tik ne Seimo nariams.

Ar galėjo ministras išimtinės tvarkos sąraše, vardydamas politines pareigybes, pamiršti, kad Seimo nariai irgi yra politikai? Įskaitant ir patį ministrą, kuris taipogi yra Seimo narys. Seimo nariai neprašo išimtinių sąlygų, bet kodėl jie izoliuojami griežčiau? Taip saviizoliacija pradeda panašėti į izoliaciją.

Aurelijaus Verygos teigimu, į atskirą sąrašą įtraukti tie, kurie gali be kontaktų atvykti į darbą ir kurių veikla yra gyvybiškai reikalinga užtikrinant svarbiausių gyvenimo sričių funkcionavimą. Seimo nariams veikiausiai reikės perimti gerąsias praktikas iš Vyriausybės biuro darbuotojų, kaip be kontaktų atvykti į darbą.

Kol viešai diskutuojama, ar atlikti konstitucines pareigas yra gyvybiškai svarbu, ministras teigia, jog nei Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), nei Sveikatos apsaugos ministerija negali už Seimą nuspręsti, kaip jis turi dirbti.

Būtų puiku, jei ir nespręstų. Tačiau atskiras ministro įsakymas, selektyviai atribojantis Seimo narius nuo teisės nutraukti izoliaciją, sudaro priešingą įspūdį. Asmeniniai ministro, kuris atstovauja opozicijoje esančiai politinei jėgai, įsakymai neturėtų lemti Seimo darbotvarkės.

A. Veryga teigia, kad Seimas pats turi susidėlioti savo „darbo algoritmus“. Toks bandymas buvo dar pavasarį: kovo 31 dieną projektas dėl nuotolinio darbo krizės sąlygomis nesulaukė pakankamo palaikymo, liberalų balsų buvo per mažai.

Antras bandymas nenusisekė jau šios kadencijos Seime. Patvirtinti nuotolinių diskusijų ir balsavimo tvarką dabartinės koalicijos balsų irgi neužteko. Laikantis ministro įsakymo, nemaža grupė parlamentarų balsavimo metu privalėjo sėdėti namuose su neigiamais testų rezultatais.

Praėjus kiek daugiau nei dviem savaitėms ministras pagaliau prisiminė, kad Seimo nariai irgi yra politikai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 133

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....