infa.lt

Trys prokurorai įtariant korupcija atleisti iš pareigų

13 lapkričio
13:16 2020

Generalinio prokuroro Evaldo Pašilio įsakymais šiandien iš pareigų atleisti trys prokurorai, kurių atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų.

Kaip jau buvo pranešta, Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai Nerijus Marcinkevičius ir Ugnius Vyčinas bei Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamo persekiojimo skyriaus prokuroras Donatas Puzinas po sulaikymo gegužės 13 d. buvo nedelsiant nušalinti nuo pareigų,  jų atžvilgiu taip pat buvo pradėti tarnybiniai patikrinimai, kurie baigti lapkričio 10 d.

Susipažinęs su tarnybinių patikrinimų išvadomis bei teikimais dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo generalinis prokuroras Evaldas Pašilis priėmė sprendimą taikyti griežčiausią tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš pareigų.

„Visuomenė pagrįstai tikisi ir reikalauja, kad bet kuris valstybei prisiekęs tarnauti žmogus, nepaisant jo užimamų pareigų, savo pareigas vykdytų dorai, atsakingai, skaidriai ir nesavanaudiškai, vadovaudamasis įstatymu. Prokurorams, kuriems yra suteikta labai daug išskirtinių įgaliojimų bei jų nepriklausomumą užtikrinančių garantijų, įskaitant ir socialines, šie reikalavimai yra dar didesni.

Todėl esu įsitikinęs, kad tais atvejais, kai, deja, kyla pagrįstos abejonės dėl prokuroro reputacijos, jo veiklos skaidrumo, nešališkumo, etikos bei įstatymo vykdymo, neturiu jokios, nei formalios, nei moralinės teisės, ieškoti galimybių priimti kitokį sprendimą.” – teigia generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Dar tebevykstant tarnybiniam patikrinimui N. Marcinkevičius ir D. Puzinas pateikė prašymus ir buvo atleisti iš tarnybos prokuratūroje jiems patiems prašant, tačiau priėmus sprendimus, kad už tarnybinio patikrinimo metu nustatytus pažeidimus jiems turėtų būti paskirta griežčiausia tarnybinė nuobauda – atleidimas iš tarnybos, šie asmenys nebebus laikomi esantys nepriekaištingos reputacijos ir jiems bus taikomos teisinės pasekmės kaip asmenims, kurie buvo atleisti paskyrus tarybinę nuobaudą – atleidimą iš tarnybos.

Primename, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus duomenų apie tai, kad minimi trys bei kiti įtariamieji, iš viso 11 asmenų, veikdami nepriklausomai vienas nuo kito, neformaliai susitikinėja su vienu Kaune praktikuojančiu advokatu ir aptaria jų žinioje esančių ikiteisminių tyrimų eigą, neviešintinus duomenis bei galimybes priimti proceso sprendimus, kuriais suinteresuoti šio advokato neoficialiai atstovaujami privatūs asmenys.

Galimai tokiu būdu tam tikrais atvejais buvo siekiama materialinės ar kitokios naudos. Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų ir apie kitas galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamentas, atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Nuo 2016 m. pradžios iki dabar tarnybiniai patikrinimai buvo atlikti iš viso dėl 130 prokurorų veiklos. 84 prokurorų veikloje buvo konstatuoti įvairūs tarnybiniai pažeidimai.  61  prokurorui buvo skirtos įvairios tarnybinės nuobaudos, iš jų 9, iki šios dienos, buvo atleisti iš tarnybos prokuratūroje.

infa.lt replika:

Tik už galimai padarytą galimai nusikaltimą iš darbo atleisti realiai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 171

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...