infa.lt

Kai padugnės eina į Seimą pasirūpinti savo ateitimi

05 lapkričio
16:03 2020

infa.lt montažas

Delfi portalo paskelbta medžiaga apie grupės narių parengtą ir jau nuo 2007 metų Seime plaukiojantį, bet, pastebėkime, taip galutinai ne tik, kad neatmestą, bet netgi bandomą įteisinti įstatymo projektą apie rentas Seimo nariams, neišrinktiems į sekančią kadenciją – ne tai, kad apstulbino ar šokiravo – tiesiog užmušė, pademonstravusi visą valdančiojo „elito” cinizmą ir parsidavėliškumą, visą jų dvasios menkumą ir veidmainystę.

Pademonstravo visą jų „skaidrių ir nepriekaištingų reputacijų” falšą ir fikciją, aiškiai atskleidžiant, kad nepriekaištinga reputacija yra puikiausia priedanga padugnei ir niekšui, besirūpinančiam tik savo asmeniniais reikaliukais likusios visuomenės sąskaita.

Ar galima kitaip įvertinti faktą ir jo sumanytojus, vykdytojus bei palaikančius, kurie besibaigiant 2016 metų Seimo kadencijai ir paaiškėjus rinkimų rezultatams, kad į sekančios sudėties Seimą jie jau nepatenka, staiga susirūpino savo ateitimi, ir iš stalčiaus ištraukę net nuo 2007 metų saugomą įstatymo projektą, įteisinantį neišrinktų Seimo narių rentas, suskubo jį stumti  finalinėje Seimo sesijoje.

Ir tos Seimo narių rentos, siekiančios virš 2000 eurų, būtų mokamos jiems tik todėl, kad jie neišrinkti į sekančią kadenciją. Kažkodėl eiliniams žmonėms, likusiems be darbo, bedarbio pašalpa numatoma tik minimalaus atlyginimo ribose ir tik iki 9 mėnesių.

Čia pasibjaurėtina ne tik tai, kad šie nuskriaustais save laikantys buvę Seimo nariai suskato pasirūpinti savo finansine gerove mokesčių mokėtojų sąskaita – jie šiuos dalykus daro nuo pat 1990-ųjų ištisai ir be pertraukos, ir tą nuolat mato visuomenė ir tai nieko jau nebestebina, – labiausia pasibjaurėtina yra tai, kad šis įstatymo projektas štai jau 13 metų besiblaškantis po Seimą ir praėjęs (Dėmesio!) beveik visas būtinas patvirtinimo stadijas – taip nė karto ir nebuvo galutinai atmestas Lietuvos Seimo.

Tik jie visi tikėjosi, kad už juos tą padarys kažkas kitas, – kitas pasiūlys, kitas pristatys, kitas prastums, o jie tik nubalsuos, na.. na todėl, kad kolegos pasiūlė, frakcija pritarė, komitetai palaikė.

delfi straipsnio nuotr. | infa.lt

Jie visi labai norėjo šio įstatymo įteisinimo – juk tai garantija to, kad galiausiai, įgrisę rinkėjams dėl savo neprofesionalumo ir blogo darbo, už ką bus jų išspirt iš Seimo – jie vis tik galės su piktdžiuga spjauti jų pusėn ir pasakyti patys sau – „cha.. lokit runkeliai, bet visi tiek mane išlaikysit. Runkeliai loja – karavanas, t.y. mano gerovė – eina (t.y. auga)”.

Todėl prie viso jų niekšiškumo – jie dar ir didžiuliai bailiai – nė vienas iš jų, laikantis ir pristatantis save kaip padorų ir sąžiningą įstatymų leidėją – per visą tą 13 metų laikotarpį taip ir neišdrįso atsistoti ir garsiai pareikšti, kad visas šis projektas – tai pasityčiojimas iš padorumo, iš visuomenės, iš jos pasitikėjimo, kad tai tiesiog niekšiška tame fone, kai daugybė žmonių sėdi be darbo, dirba už minimalius atlyginimus, o jų pačių praskolinta valstybė balansuoja ties demografinio ir valstybinio žlugimo riba – nė vienas per visus 13 metų nepasakė nieko panašaus, visi jie laukė tos patogios minutės, kai šis projektas bus patyliukais įteisintas, o jie, „runkelių” sąskaita – pasirūpins savo ateitimi „iki gyvos galvos”.

Todėl,  šiandien mes drąsiai galime pasikėlę savo kaukes ir gerokai  atsikrenkštę spjauti kiekvienam sutiktam Seimo politikui į veidą, palydint tą žodžiais – mano panieka tau tikrai bus iki gyvos galvos, padugne. Na, tegu ne visiems, o tik tiems, kurie Seime buvo nuo 2007 metų.

Ir žinoma, tą įstatymą, jei jis kada vis tik bus priimtas – atšaukti, kai tik bus įmanoma, (jei jo nevetuos prezidentas), o visus tame 13 metų procese dalyvavusius įrašyti į Seimo gėdos istorijos knygą ir pakabinti Internete tam sukurtoje svetainėje, kad kiekvienas, kuris balsuos sekančiuose rinkimuose, galėtų pasitikrinti ar tas žmogus, už kurį jis ruošiasi balsuoti rinkimuose – nekabo toje „garbės: lentoje. Laikas įamžinti jų „žygius”. Tegu ainiai žino, kokie padugnės valdė Lietuvą šiuo periodu.

Ir dar – ar tikrai visi dar norite mokėti šiai iš pašaknų supuvusiai sistemai mokesčius?

Mano manymu – jie visi verti tik to atlyginimo, kurį gauna minimaliai uždirbantis žmogus, kuriam jie ir paskyrė tą išmaldą.

Algis (autorius redakcijai žinomas)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 267

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Taip    -  2020-11-09, 00:39

    Komentarai jau nebereikalingi – viskas pasakyta

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...