infa.lt

Lietuvoje vykdomi vaistų nuo COVID-19 ligos klinikiniai tyrimai

16 spalio
07:20 2020

Vakcina nuo Covid-19

Lietuvos gydytojų ir mokslininkų atliekami vaistų nuo COVID-19 ligos klinikiniai tyrimai įgauna pagreitį, o norinčiųjų juose dalyvauti atsiranda vis daugiau. Lietuvoje atliekamo Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) inicijuoto „Solidarumo“ (angl. Solidarity) klinikinio tyrimo dalyvių skaičių netrukus planuojama išplėsti iki 200, todėl daugiau sergančiųjų COVID-19 liga turės galimybę dalyvauti šiame klinikiniame tyrime.

PSO inicijuotas tarptautinis klinikinis tyrimas Solidarity yra skirtas ištirti potencialiai veiksmingus vaistus nuo COVID-19 ligos. Lietuvoje šį klinikinį tyrimą atlieka Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos kartu su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikomis.

Šiose medicinos įstaigose šiuo metu tiriamas tiriamųjų vaistų remdesiviro, akalabrutinimo ir interferono beta-1a efektyvumas ir saugumas lyginant su standartiniu COVID-19 ligos gydymu. Tiriamiesiems atsitiktinės atrankos būdu yra skiriamas arba standartinis gydymas, arba vienas iš tiriamųjų vaistinių preparatų.

Klinikinis tyrimas Solidarity Lietuvoje pradėtas vykdyti 2020 m. gegužę ir jį numatoma tęsti iki 2021 m. balandžio. Iš pradžių buvo numatyta 20 tiriamųjų imtis, kuri šiuo metu yra padidinta iki 100.

Kadangi sergantieji COVID-19 liga pakankamai noriai dalyvauja šiame klinikiniame tyrime ir į tyrimą įtrauktų tiriamųjų skaičius artėja prie maksimalaus numatyto, šio klinikinio tyrimo veiklą Lietuvoje koordinuojančios Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos pateikė ketinimą teikti tyrimo pataisą ir padidinti tiriamųjų skaičių iki 200.

Klinikinio tyrimo Solidarity pagrindinių tyrėjų ir biomedicininių tyrimų užsakovų civilinės atsakomybės draudimo, kuris yra privalomas vykdant visus biomedicininius tyrimus Lietuvoje, įmokas apmoka Sveikatos apsaugos ministerija. Išlaidos šio draudimo paslaugoms šiuo metu siekia 15 tūkst. eurų.

SAM Spaudos tarnyba

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 60

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...