infa.lt

Dėl koronaviruso Nyderlandai uždraudžia marichuaną ir alkoholį po 20 valandos

14 spalio
09:45 2020

Nyderlandai įveda „dalinės izoliacijos“ režimą, kad būtų pažabotas vienas didžiausių koronaviruso protrūkių Europoje. Visi barai, kavinės ir restoranai nuo šiandien bus uždaryti. Taip pat bus uždrausta prekiauti alkoholiu ir marihuana po 20 val., praneša euronews.

Ilgą laiką šalies ministras pirmininkas, vengęs įvesti privalomą kaukių dėvėjimą, pagaliau priėmė tokį sprendimą – tai apima daugybę viešų vietų ir vyresnius nei 13 metų žmones.

Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte’as: „Tai sunki žinia, naujos taisyklės gali būti žalingos. Tačiau tai yra vienintelis būdas, nes faktai nemeluoja. Turime būti griežtesni sau ir reiklesni savo elgesiui.”

Tuo tarpu Liverpulio gyventojai, kur visos aludės nedirba nuo pirmadienio, pratinasi gyventi naujus apribojimus – griežčiausių šiandieninėje Anglijoje – sąlygomis. Kiekvieną dieną Jungtinėje Karalystėje pranešama apie daugiau nei 17 000 naujų koronaviruso infekcijos atvejų. Opozicinė Leiboristų partija teigia, kad vyriausybės planas neveikia, todėl reikia visiškos izoliacijos visoje šalyje.

Keir’as Starmeris, Leiboristų partijos lyderis: „Aš raginu daryti dviejų ar trijų savaičių pertrauką Anglijoje, nes tai laikinas aiškių ir veiksmingų apribojimų rinkinys, skirtas sumažinti koronaviruso plitimą ir pakeisti augančių infekcijų bei hospitalizacijų skaičiaus tendencijas“.

Tuo tarpu Paryžiuje restoranų ir barų savininkai surengė kokteilių vakarėlį vienoje pagrindinių miesto traukinių stočių, norėdami atkreipti Prancūzijos valdžios dėmesį į savo verslo atšakos problemas dėl epidemiologinių kovos su koronavirusu priemonių.

Stéphane’as Manigoldas, restorano savininkas: „Vyriausybė turi imtis veiksmų remti įmones – stiprių ir veiksmingų, atsižvelgiant į ekonominę tragediją, su kuria susiduriame čia ir visoje Prancūzijoje”.

„Šiandien aš, kaip baro savininkas, lieku vienas. Vakarai tapo pernelyg trumpi, o ilgomis dienomis aš bandau atrasti sprendimą, tačiau šiandien aš tiesiog nežinau, kokia bus mano ateitis.” – sako žmogus.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas trečiadienį kalbėsis su pirmaujančiais šalies televizijos kanalais, sparčiai daugėjančių koronaviruso infekcijų, griežtėjančių apribojimų ir įvedamų naujų priemonių fone.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 44

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....